| 
 
 
 | 
Haydari | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3321 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc185264 
Gönderme Tarihi: 14.Ekm.2025 
28 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 su bardağı süzme yoğurt
 
2 yemek kaşığı beyaz peynir (ezilmiş)
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 diş sarımsak (ezilmiş)
 
1 tatlı kaşığı kuru nane
 
1 tutam dereotu
 
Tuz
 
 
Yoğurt ve peyniri karıştırın.
 
İçine sarımsak, nane, dereotu ve tuz ekleyin.
 
Zeytinyağı gezdirip karıştırın.
 
Servis tabağına alın, üzerine nane serpin.
 
 
 
  
 | 
Haydari | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3321 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184577 
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2025 
31 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı süzme yoğurt (tercihen 2-3 gün beklemiş)
 
1-2 diş sarımsak (isteğe bağlı, ezilmiş)
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Yarım limonun suyu
 
1 tatlı kaşığı kuru nane
 
1 tatlı kaşığı tuz (isteğe bağlı)
 
Yarım çay kaşığı karabiber (isteğe bağlı)
 
Taze dereotu (isteğe bağlı, ince doğranmış)
 
 
Yoğurdu bir kaba alın. Eğer yoğurt çok suluysa, fazla suyunu süzmek için süzgeç veya tülbent kullanarak süzün. Süzme yoğurt, daha kıvamlı bir sonuç verecektir.
 
Sarımsakları ezin veya rendeleyin ve yoğurdun içine ilave edin. Sarımsak miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
 
Zeytinyağını, limon suyunu, tuzu, karabiberi ve kuru naneyi ekleyin. Eğer taze dereotu kullanıyorsanız, ince doğrayıp onu da ekleyebilirsiniz.
 
Tüm malzemeleri iyice karıştırarak homojen bir kıvam elde edin.
 
Haydariyi birkaç saat buzdolabında bekletmek, tatların daha iyi karışmasını sağlar. Eğer vaktiniz varsa, bir gece önceden yapmanız daha lezzetli bir sonuç verebilir.
 
Haydariyi bir servis kâsesine alıp, üzerine bir miktar zeytinyağı gezdirebilirsiniz. Yanında taze ekmek, pide veya sebzelerle servis yapabilirsiniz.
  
 | 
Haydari | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3321 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183527 
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2025 
41 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı süzme yoğurt (tercihen torbada süzülmüş, koyu kıvamlı)
 
2 yemek kaşığı beyaz peynir (isteğe bağlı – ezilmiş)
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1-2 diş sarımsak (ezilmiş)
 
1 tatlı kaşığı kuru nane
 
1 çay kaşığı tuz
 
İsteğe bağlı: ince kıyılmış dereotu veya taze nane
 
 
Sarımsakları ezip süzme yoğurtla birlikte bir kâseye alın.
 
Üzerine tuz, ezilmiş beyaz peynir (kullanıyorsanız), kuru nane ve isteğe göre dereotunu ekleyin. İyice karıştırın.
 
Tereyağını küçük bir tavada eritip biraz köpürdükten sonra nane ile birlikte hafifçe yakmadan kızdırın.
 
Kızgın tereyağlı naneyi yoğurtlu karışıma ekleyin ve güzelce karıştırın.
 
Servis tabağına alın, üzerini ister sade bırakın, ister biraz daha nane ya da zeytinyağı ile süsleyin.
  
 | 
Haydari | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3321 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183049 
Gönderme Tarihi: 15.May.2025 
108 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı süzme yoğurt (tercihen tam yağlı ve koyu kıvamlı)
 
1-2 yemek kaşığı beyaz peynir (isteğe bağlı, ezilmiş)
 
2 diş sarımsak (ezilmiş)
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı kuru nane
 
Tuz (damak tadına göre)
 
Üzeri için:
 
Zeytinyağı
 
Pul biber ya da nane (tercihe göre)
 
 
Süzme yoğurdu geniş bir kaseye alın. (Yoğurt çok katıysa biraz yumuşatmak için az miktarda normal yoğurt ekleyebilirsiniz.)
 
Ezilmiş sarımsağı ve varsa ezilmiş beyaz peyniri yoğurda ekleyin.
 
Üzerine zeytinyağı, kuru nane ve tuzu ilave edin.
 
Tüm malzemeleri iyice karıştırın.
 
Servis tabağına alın. Üzerine zeytinyağı gezdirin ve pul biber veya biraz daha nane serpiştirin.
 
 
Not: Daha aromatik bir tat için kuru nane yerine taze nane de doğrayarak ekleyebilirsiniz. İsterseniz içine biraz limon suyu da damlatabilirsiniz, yoğurdun yoğunluğunu hafifletir.
 
 
 
  
 | 
Haydari | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182644 
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2025 
69 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Süzme yoğurt, ezilmiş sarımsak, beyaz peynir, dereotu ve zeytinyağını karıştırın.
 
Üzerine pul biber veya ceviz ekleyebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Haydari | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc178877 
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2024 
202 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram süzme yoğurt
 
100 gram beyaz peynir
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
2 diş sarımsak (ezilmiş)
 
1 avuç ceviz içi (ince doğranmış)
 
1 tatlı kaşığı kuru nane
 
1/2 demet dereotu (ince doğranmış)
 
Tuz (isteğe bağlı)
 
 
Küçük bir tavada zeytinyağını kızdırın ve ceviz içini ekleyerek kavurun. Cevizler hafifçe kızarana kadar yaklaşık 2-3 dakika kavurun. Ardından cevizleri soğuması için bir kenara alın.
 
Büyük bir kaseye süzme yoğurdu ekleyin.
 
Beyaz peyniri çatalla ezerek yoğurda ekleyin. Pürüzsüz bir karışım elde edene kadar iyice karıştırın.
 
Ezilmiş sarımsağı yoğurt ve peynir karışımına ekleyin.
 
İnce doğranmış dereotunu ve kavrulmuş ceviz içini karışıma ilave edin.
 
Kuru naneyi de ekleyin.
 
Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Eğer gerekirse tuz ekleyin. Karışımın iyice homojen olmasına dikkat edin.
 
Hazırladığınız haydariyi bir servis tabağına alın.
 
Üzerine biraz zeytinyağı gezdirerek ve birkaç ceviz içi ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Haydari | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc177979 
Gönderme Tarihi: 30.May.2024 
247 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
250 gr süzme yoğurt
 
2 diş sarımsak
 
3 yemek kaşığı ezilmiş beyaz peynir
 
4-5 dal demet dereotu
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
Tuz
 
Kuru nane
 
 
 
Öncelikle geniş kaba süzme yoğurdu alın. Üzerine ezilmiş sarımsak, beyaz peynir, ince kıyılmış dereotu, kuru nane ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. Servis tabağına alıp. Üzerine zeytinyağı gezdirin. Dereotu ile süsleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Haydari | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc175168 
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2023 
166 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.karaca.com
 
 
200 gr süzme yoğurt
 
50 gr beyaz peynir
 
rendelenmiş ve ezilmiş 2 diş sarımsak
 
4 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı kuru nane
 
4-5 dal dereotu
 
⅓ çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi
 
½ çay kaşığı tuz
 
 
Zeytinyağı küçük bir tavada kızdırılır, ince çekilmiş cevizler eklenerek kavrulur. İnce bir şekilde doğranan dereotu, çatalla ezilen beyaz peynir ve püre haline getirilen sarımsaklar bir karıştırma kabına alınır.
 
Malzemeleri pratik bir şekilde püre haline getirmek, doğramak ve ezmek için Karaca Maximix Retro kırmızı blender seti tercih edebilirsiniz. Soğuyan ceviz zeytinyağı karışımı karıştırma kabına eklenir. Bir çırpıcı ya da kaşık yardımıyla tüm malzemeler homojenize edilir. Haydariyi üzerine birkaç parça dereotu ile servis edebilirsiniz.
  
 | 
Haydari | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc171706 
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2023 
214 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 yemek kaşığı süzme yoğurt (200 gram)
 
1 dilim beyaz peynir (50 gram)
 
2 diş sarımsak (rendelenmiş ve ezilmiş)
 
4 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı kuru nane
 
4-5 dal dereotu
 
1/3 çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi
 
½ çay kaşığı tuz
 
 
Zeytinyağını küçük bir tavada kızdırın. Ceviz içini ekleyip 2 dakika kadar soteledikten kenara alıp soğumaya bırakın.
 
Sarımsakları ezerek püre haline getirin. Beyaz peyniri bir çatal yardımıyla ezin. Dereotunu ince şekilde doğrayın. Tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alın.
 
Bir kaşık ya da çırpıcı yardımıyla iyice karıştırdıktan sonra servis tabağına alın. Soğuk olarak servis edin.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 03.11.2023
  
 | 
Haydari | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170423 
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2023 
249 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://cook.com.tr
 
 
Süzme Yoğurt 4 Çay Bardağı
 
Zeytinyağı 4 Çorba Kaşığı
 
Dereotu 2 Demet
 
Sarımsak 4 Diş
 
Sofra Tuzu 1 Çorba Kaşığı
 
Nane 1 Çay Kaşığı
 
Pul Kırmızıbiber 1 Çay Kaşığı
 
 
Süzme yoğurdu bir kaba aktarıp iyice çırpalım.
 
Soyup rendelediğimiz sarımsakları ve ince ince doğradığımız dereotunu da ekleyip karıştıralım.
 
Tuzu, naneyi, kırmızı pul biberi ilave edelim.
 
Zeytinyağını da üzerinde gezdirip, servise sunalım.
  
 | 
Haydari | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc167477 
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2022 
392 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram süzme yoğurt
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı kuru nane
 
2 diş sarımsak
 
Tuz
 
 
Sarımsağı soyup veya ezip yoğurtla karıştırın.
 
Tereyağını da kızdırıp içine naneleri ekleyin. Ardından biraz ılıması için kenara alın.
 
Tereyağlı naneli sosu ve tuzu yoğurda ekleyip karıştırın.
 
Haydariyi bir tabağa alın ve üzerine dereotu serpip servis edin.
 
 
 
  
 | 
Haydari | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc163421 
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2022 
366 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 kaşık süzme yoğurt
 
Bir dilim süzme peynir
 
2 diş sarımsak
 
1 tatlı kaşığı kuru nane
 
4 yemek kaşığı zeytinyağı
 
4 dal dereotu
 
Yarım çay bardağı çekilmiş ceviz
 
Tuz
 
 
Haydari tarifi için öncelikle yağı tencereye alın. Ardından naneyi ekleyin. Bir tur karıştırın ve ocaktan alın.
 
Başka bir karıştırma kabında yoğurdu ve peyniri alın. Güzelce karıştırın. Dereotunu ve sarımsağı ekleyin.
 
Naneli karışımı da ilave edin ve haydariyi güzelce karıştırın. Cevizle süsleyin. Sevilen meze haydari sofraya gelmeye hazır.
 
 
 
  
 | 
Haydari | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc163151 
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2022 
408 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram süzme yoğurt
 
Yarım çay bardağı çekilmiş ceviz
 
2 diş sarımsak
 
50 gram beyaz peynir
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
4 yemek kaşığı nane
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Öncelikle geniş bir kap alın ve içerisine süzme yoğurdunuzu koyun. Peyniri rendeleyip yoğurtla iyice karıştırın. Sarımsakları ezdikten sonra  yoğurdun içine katın ve karıştırmaya devam edin. Diğer yandan tavada sıvı yağı ve cevizleri kavurun. Bunun için birkaç dakika yeterli olacaktır. İçerisine naneyi dökün ve nanenin kokusu çıkınca yoğurtlu karışıma ekleyin. İyice çırptıktan sonra haydariniz hazır.
 
 
 
  
 | 
Haydari | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158293 
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2021 
579 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram süzme yoğurt
 
50 gram beyaz peynir
 
2 diş sarımsak
 
4 kaşık zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı nane
 
Tuz
 
 
Yoğurdu bir kaseye alın, peyniri rendeleyin. Sarımsakları rendeleyin. Kızdırdığınız zeytinyağına naneyi ekleyip kokusu çıkınca altını kapatın. Bütün malzemeleri güzelce karıştırın. Dilerseniz zeytinyağı, dereotu, salatalık ya da pul biberle süsleyebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Haydari | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157701 
Gönderme Tarihi: 13.May.2021 
538 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 diş sarımsak
 
1 demet dereotu
 
1 çay kaşığı tuz
 
2 bardak süzme yoğurt
 
 
Sarımsak ve dereotunu ince ince kıyalım.
 
Süzme yoğurdun içerisine sarımsak ve tuzu ekleyip yedirelim.
 
Kıymış olduğumuz dereotunu içerisine ekleyip karıştırmaya devam edelim.
 
Bir kâseye alıp servis edebiliriz.
 
Farklı bir şekilde sunmak isterseniz bir parça tereyağını tavada eritip naneyle kavurduktan sonra karışımınıza ekleyebilirsiniz.
  
 | 
Haydari | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156947 
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2021 
369 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı dolusu süzme yoğurt
 
1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
 
1 küçük tutam kadar dereotu
 
2 diş sarımsak
 
1 tatlı kaşığı kadar kuru nane
 
1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
 
 
Haydarimizi hazırlamak için ilk olarak dereotumuzu ince ince kıyıyoruz.
 
Ardından peynirimiz ve sarımsaklarımız ile birlikte blendere alıp, 3-4 kere çekiyoruz.
 
Son olarak malzemelerimizin üzerine süzme yoğurdumuzu, nanemizi ve zeytinyağımızı ekleyip, güzelce karıştırıyoruz.
 
Buzdolabında soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 04.01.2024
  
 | 
Haydari | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156027 
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2021 
422 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 su bardağı süzme yoğurt
 
Yarım demet dereotu
 
2-3 diş sarımsak
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Tuz
 
Nane
 
Pul biber
 
 
Öncelikle sarımsaklar soyulur ve havanda ezilir.
 
Bir kabın içerisinde süzme yoğurt az suyla inceltilir.
 
Kıyılmış dereotu tuz, sarımsak, zeytinyağı, nane ve pul biber eklenerek hepsi karıştırılır.
 
Haydari servise hazırdır.
 
 
 
  
 | 
Haydari | 
  | 
aslı keremoğlu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.07.2020 
Mesajlar: 20 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc151759 
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2020 
536 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı süzme yoğurt
 
2 diş sarımsak
 
50 gram beyaz peynir
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
4 yemek kaşığı nane
 
1 çay kaşığı tuz
 
Yarım çay bardağı ince çekilmiş ceviz
 
 
Karışımı hazırlayacağınız bir kaba süzme yoğurdunu alın ve içerisine peyniri rendeleyip karıştırın. Sarımsakları iyice ezin ve ilave edin ve karıştırın.
 
Karışımdan ayrı bir tavada sıvı yağınızı ve cevizlerinizi birkaç dakika kavurun. Kavrulan cevizlerin içine naneleri ekleyip kavurmaya devam edin. 
 
Nanelerin kokusu çıkınca yoğurtlu karışımın içine dökün ve çırpıcınızla tamamen karışana kadar çırpın. Soğuduktan sonra servis yapın.
 
 
Not: Kullanılan yoğurdun süzme olması önemlidir. İçine isteğe göre baharat ekleyebilirsiniz. Dereotu da ekleyebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Haydari | 
  | 
sinbad 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.02.2020 
Mesajlar: 38 Şehir: Yerevan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc148445 
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2020 
918 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 yemek kaşığı süzme yoğurt
 
1 dilim beyaz peynir
 
1 tutam dereotu
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı nane
 
Yarım çay kaşığı tuz
 
1 diş sarımsak
 
 
Peyniri çatal yardımıyla ezin.
 
Dereotunu ince ince kıyın.
 
Tereyağını da kızdırıp içine naneleri ekleyin. Ardından biraz ılıması için kenara alın.
 
Sarımsağın kabuklarını soyup ezin.
 
Bir kaseye yoğurdu ekleyin.
 
Üzerine de peynir,dereotu, tereyağlı naneli sos, sarımsak ve tuzu ilave edip karıştırın.
 
Haydariyi bir tabağa alın ve üzerine dereotu serpip servis edin.
 
 
 
  
 | 
Haydari | 
  | 
meryem hanım 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.02.2019 
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc140296 
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2019 
925 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
500 gr süzme yoğurt
 
1 diş sarımsak
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı kuru nane
 
1 tutam dereotu
 
 
Sarımsağı ve dereotunu küçük küçük doğrayın. Daha sonra yoğurdu bi kabın içinde koyup zeytinyağı, nane, tuz, sarımsak ve dereotunu ekleyin iyice karıştırıp üstüne zeytinyağı dökerek servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |