| 
 
 
 | 
Haydari | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc175168 
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2023 
166 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.karaca.com
 
 
200 gr süzme yoğurt
 
50 gr beyaz peynir
 
rendelenmiş ve ezilmiş 2 diş sarımsak
 
4 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı kuru nane
 
4-5 dal dereotu
 
⅓ çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi
 
½ çay kaşığı tuz
 
 
Zeytinyağı küçük bir tavada kızdırılır, ince çekilmiş cevizler eklenerek kavrulur. İnce bir şekilde doğranan dereotu, çatalla ezilen beyaz peynir ve püre haline getirilen sarımsaklar bir karıştırma kabına alınır.
 
Malzemeleri pratik bir şekilde püre haline getirmek, doğramak ve ezmek için Karaca Maximix Retro kırmızı blender seti tercih edebilirsiniz. Soğuyan ceviz zeytinyağı karışımı karıştırma kabına eklenir. Bir çırpıcı ya da kaşık yardımıyla tüm malzemeler homojenize edilir. Haydariyi üzerine birkaç parça dereotu ile servis edebilirsiniz.
  
 | 
Haydari | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc177979 
Gönderme Tarihi: 30.May.2024 
247 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
250 gr süzme yoğurt
 
2 diş sarımsak
 
3 yemek kaşığı ezilmiş beyaz peynir
 
4-5 dal demet dereotu
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
Tuz
 
Kuru nane
 
 
 
Öncelikle geniş kaba süzme yoğurdu alın. Üzerine ezilmiş sarımsak, beyaz peynir, ince kıyılmış dereotu, kuru nane ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. Servis tabağına alıp. Üzerine zeytinyağı gezdirin. Dereotu ile süsleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Haydari | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc178877 
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2024 
202 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram süzme yoğurt
 
100 gram beyaz peynir
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
2 diş sarımsak (ezilmiş)
 
1 avuç ceviz içi (ince doğranmış)
 
1 tatlı kaşığı kuru nane
 
1/2 demet dereotu (ince doğranmış)
 
Tuz (isteğe bağlı)
 
 
Küçük bir tavada zeytinyağını kızdırın ve ceviz içini ekleyerek kavurun. Cevizler hafifçe kızarana kadar yaklaşık 2-3 dakika kavurun. Ardından cevizleri soğuması için bir kenara alın.
 
Büyük bir kaseye süzme yoğurdu ekleyin.
 
Beyaz peyniri çatalla ezerek yoğurda ekleyin. Pürüzsüz bir karışım elde edene kadar iyice karıştırın.
 
Ezilmiş sarımsağı yoğurt ve peynir karışımına ekleyin.
 
İnce doğranmış dereotunu ve kavrulmuş ceviz içini karışıma ilave edin.
 
Kuru naneyi de ekleyin.
 
Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Eğer gerekirse tuz ekleyin. Karışımın iyice homojen olmasına dikkat edin.
 
Hazırladığınız haydariyi bir servis tabağına alın.
 
Üzerine biraz zeytinyağı gezdirerek ve birkaç ceviz içi ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Haydari | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182644 
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2025 
69 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Süzme yoğurt, ezilmiş sarımsak, beyaz peynir, dereotu ve zeytinyağını karıştırın.
 
Üzerine pul biber veya ceviz ekleyebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Haydari | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183049 
Gönderme Tarihi: 15.May.2025 
108 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı süzme yoğurt (tercihen tam yağlı ve koyu kıvamlı)
 
1-2 yemek kaşığı beyaz peynir (isteğe bağlı, ezilmiş)
 
2 diş sarımsak (ezilmiş)
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı kuru nane
 
Tuz (damak tadına göre)
 
Üzeri için:
 
Zeytinyağı
 
Pul biber ya da nane (tercihe göre)
 
 
Süzme yoğurdu geniş bir kaseye alın. (Yoğurt çok katıysa biraz yumuşatmak için az miktarda normal yoğurt ekleyebilirsiniz.)
 
Ezilmiş sarımsağı ve varsa ezilmiş beyaz peyniri yoğurda ekleyin.
 
Üzerine zeytinyağı, kuru nane ve tuzu ilave edin.
 
Tüm malzemeleri iyice karıştırın.
 
Servis tabağına alın. Üzerine zeytinyağı gezdirin ve pul biber veya biraz daha nane serpiştirin.
 
 
Not: Daha aromatik bir tat için kuru nane yerine taze nane de doğrayarak ekleyebilirsiniz. İsterseniz içine biraz limon suyu da damlatabilirsiniz, yoğurdun yoğunluğunu hafifletir.
 
 
 
  
 | 
Haydari | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183527 
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2025 
41 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı süzme yoğurt (tercihen torbada süzülmüş, koyu kıvamlı)
 
2 yemek kaşığı beyaz peynir (isteğe bağlı – ezilmiş)
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1-2 diş sarımsak (ezilmiş)
 
1 tatlı kaşığı kuru nane
 
1 çay kaşığı tuz
 
İsteğe bağlı: ince kıyılmış dereotu veya taze nane
 
 
Sarımsakları ezip süzme yoğurtla birlikte bir kâseye alın.
 
Üzerine tuz, ezilmiş beyaz peynir (kullanıyorsanız), kuru nane ve isteğe göre dereotunu ekleyin. İyice karıştırın.
 
Tereyağını küçük bir tavada eritip biraz köpürdükten sonra nane ile birlikte hafifçe yakmadan kızdırın.
 
Kızgın tereyağlı naneyi yoğurtlu karışıma ekleyin ve güzelce karıştırın.
 
Servis tabağına alın, üzerini ister sade bırakın, ister biraz daha nane ya da zeytinyağı ile süsleyin.
  
 | 
Haydari | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184577 
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2025 
31 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı süzme yoğurt (tercihen 2-3 gün beklemiş)
 
1-2 diş sarımsak (isteğe bağlı, ezilmiş)
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Yarım limonun suyu
 
1 tatlı kaşığı kuru nane
 
1 tatlı kaşığı tuz (isteğe bağlı)
 
Yarım çay kaşığı karabiber (isteğe bağlı)
 
Taze dereotu (isteğe bağlı, ince doğranmış)
 
 
Yoğurdu bir kaba alın. Eğer yoğurt çok suluysa, fazla suyunu süzmek için süzgeç veya tülbent kullanarak süzün. Süzme yoğurt, daha kıvamlı bir sonuç verecektir.
 
Sarımsakları ezin veya rendeleyin ve yoğurdun içine ilave edin. Sarımsak miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
 
Zeytinyağını, limon suyunu, tuzu, karabiberi ve kuru naneyi ekleyin. Eğer taze dereotu kullanıyorsanız, ince doğrayıp onu da ekleyebilirsiniz.
 
Tüm malzemeleri iyice karıştırarak homojen bir kıvam elde edin.
 
Haydariyi birkaç saat buzdolabında bekletmek, tatların daha iyi karışmasını sağlar. Eğer vaktiniz varsa, bir gece önceden yapmanız daha lezzetli bir sonuç verebilir.
 
Haydariyi bir servis kâsesine alıp, üzerine bir miktar zeytinyağı gezdirebilirsiniz. Yanında taze ekmek, pide veya sebzelerle servis yapabilirsiniz.
  
 | 
Haydari | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc185264 
Gönderme Tarihi: 14.Ekm.2025 
28 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 su bardağı süzme yoğurt
 
2 yemek kaşığı beyaz peynir (ezilmiş)
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 diş sarımsak (ezilmiş)
 
1 tatlı kaşığı kuru nane
 
1 tutam dereotu
 
Tuz
 
 
Yoğurt ve peyniri karıştırın.
 
İçine sarımsak, nane, dereotu ve tuz ekleyin.
 
Zeytinyağı gezdirip karıştırın.
 
Servis tabağına alın, üzerine nane serpin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |