|
Havuçlu Pirinç Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172428
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2023
151 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.hasata.com.tr
1 çay bardağı Hasata Osmancık Pirinç
1 adet orta boy havuç
5-6 su bardağı tavuk suyu veya su
1 su bardağı yoğurt
1.5 (bir buçuk) yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
3 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı dolusu kuru nane
Tencereye 5 su bardağı tavuk suyu veya su ekleyip kaynatın.
Yıkadığınız Hasata Osmancık Pirinç ve küp şeklinde doğradığınız havucu ilave edin.
Kaynamaya başladıktan sonra havuç ve pirinç yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
Yoğurt, un ve yumurta sarısını ayrı bir kaseye alıp pürüzsüz olana dek kırpın.
Çorbanın kaynayan suyundan 2 kepçe kadar alıp terbiyeye ilave edin ve karıştırın.
Kaynayan çorbaya hazırladığınız terbiyeyi ilave edip kaynayana kadar karıştırın.
Tuz ekleyin. Kıvamı koyu gelirse dilediğiniz kıvam için sıcak su ekleyin.
Sos tenceresine tereyağını ekleyip eritip ısıtın.
Naneyi ekleyip bir taşım kaynatın ve ocaktan alın.
Kaynayan çorbaya ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
Sıcak olarak servise sunun.
|
Havuçlu Pirinç Çorbası |
|
güvey
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.02.2013
Mesajlar: 36 Şehir: Maltepe-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc87147
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2013
2,043 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı pirinç
1 havuç
1 çay bardağı bezelye
2 çorba kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
3 çorba kaşığı yoğurt
6 su bardağı su
Tuz, nane
Tencerede 6 su bardağı suyu kaynatın. İçine pirinci, bezelyeyi, küp doğranmış havucu ekleyip kısık ateşte malzemeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Yoğurdu çırpın. Üzerine bir kepçe sıcak çorba katıp ılındırın, karıştırarak tencereye aktarın. 5 dakika daha ocakta tutun. Çorba pişince üzerine nane, ezilmiş sarımsak, isterseniz kıyılmış dereotu ilave ederek servis tabağına aktarın. Yağını karıştırıp sıcak sıcak ikram edin.
|
Havuçlu Pirinç Çorbası |
|
DeliKız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.03.2006
Mesajlar: 109 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc2220
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2006
3,075 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 bardak haşlanmış pirinç
1 orta boy soğan
1 çorba kaşığı margarin
5 bardak tavuk suyu
2 orta boy havuç
Yarım çay kaşığı beyaz biber
1 çorba kaşığı ekşi krema
Garnitür olarak maydanoz veya nane
Büyük bir tencere içinde margarini eritin. İçine doğranmış havuç ve soğanları koyarak orta ateşte 2 veya 3 dakika süre ile, soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerine 2 bardak tavuk suyu, tarçın ve biberi ilave edin. Ateşi kısıp 10 dakika kaynatın. Sebzeleri ve et suyunu sebzeler yumuşayıncaya kadar çırpın. Geriye kalan 3 bardak tavuk suyunu ve pirinci ilave edin. Tamamen piştikten sonra servis tabaklarına alın ve her servis tabağını ufak bir parça ekşi krema ilave ettikten sonra maydanoz ile süsleyin.
|
|