| 
 
 
 | 
Havuçlu Pasta | 
  | 
agali 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.02.2006 
Mesajlar: 31 Şehir: Aliağa/İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3971 
Gönderme Tarihi: 22.May.2006 
3,472 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo havuç
 
1 bardak seker
 
1 bardak su
 
1 paket pötibör bisküvi
 
1 çay bardagi dövülmüs ceviz
 
1 paket vanilya
 
1 paket kakaolu puding
 
50 gr margarin
 
 
Önce bir kilo havucu rendeleyerek tencereye koyun. Seker ve su ilave ederek orta ateste suyunu çekene kadar pisirin. Ocaktan alarak içine margarin koyup sicakligiyla eritip iyice karistirin. Bisküvileri kirarak içine koyun, üzerine ceviz ve vanilya ilave edin. Çukur bir kaseye bastirip, buzdolabina koyun en az 4 saat bekleterek dolaptan alin ve servis tabagina çikarin. Kakaolu pudingi arzuya göre su veya sütle yaparak, biraz sogutup tatlinin üzerine dökün. hindistancevizi ile süsleyerek servis yapana kadar dolapta bekletin.
 
 
 ML® Havuçlu Pasta için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "Çetin Ceviz" tarafından gönderildi. 03.07.2025
  
 | 
Havuç Pastası | 
  | 
yediveren 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.04.2011 
Mesajlar: 38 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64490 
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2011 
3,620 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10 adet orta boy havuç
 
10 adet kuru kayısı
 
4 adet yumurta
 
2 su bardağı toz şeker
 
2.5 su bardağı un
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
1 çorba kaşığı tarçın
 
1 su bardağı çekilmiş ceviz
 
1 paket kabartma tozu
 
1 çay kaşığı karbonat
 
Islatmak için:
 
1.5 su bardağı portakal suyu
 
2 çorba kaşığı tozşeker
 
Üzeri için:
 
2 paket krem şanti
 
2 su bardağı süt
 
 
Doğranmış havuç ve kayısıları haşlayıp blenderden geçirin. Yumurtaları toz şekerle çırpın. Kabartma tozu ve karbonat dışındaki tüm malzemeleri karıştırın. En son kabartma tozu ve karbonatı ekleyin. Yağlanmış kalıba döküp 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Kek soğuduktan sonra ikiye bölün, toz şeker kattığınız portakal suyuyla ıslatın. Sütle çırpılmış krem şantiyi kek parçalarının her iki yüzüne sürüp kapatın. Üstüne de krem şanti sürün. Buzdolabında bekletin.
 
 
 
  
 | 
Havuçlu Pasta | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc153363 
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2020 
464 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet büyük boy havuç
 
Yeteri kadar su
 
2 çorba kayşığı sıvıyağ
 
1 çay bardağı irmik
 
250 gram oda sıcaklığında tereyağı
 
1 su bardağı tozşeker
 
5 adet yumurta
 
1 su bardağından bir parmak eksik un
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilya
 
Bir tutam tuz
 
Havuçlu krema için:
 
2 adet havuç
 
2 çorba kaşığı buğday nişastası
 
2 çorba kaşığı tozşeker
 
Üzeri için:
 
Badem ezmesinden yapılmış havuç
 
Pudraşekeri
 
 
Havuçları temizleyip, yumuşayana dek haşlayın. Soğuduktan sonra küp doğrayın ve kenara alın. 22 cm çapında yuvarlak bir kek kalıbını sıvıyağla yağlayıp her tarafına irmik serpin. Tereyağı, tozşeker ve bir tutam tuzu derin bir kaba alıp, mikserle karışım beyaz bir köpük haline gelene dek çırpın. Karışımı bir yandan çırparken, bir yandan da yumurtaları teker teker ilave edin. Her yumurtayı eklediğinizde karışım pürüzsüz bir kıvama gelene dek çırpın ve diğer yumurtayı ondan sonra ilave edin. Karışım pütürlü olursa 2 çorba kaşığı un ekleyip düzgün bir kıvam alana dek çırpın. Ayrı bir kaba un, kabartma tozu, vanilyayı eleyin ve yumurtalı karışıma azar azar ilave edin. Hamurun 1/3'ünü kek kalıbına dökün. Üzerine doğradığınız havucu serpin ve kalan harcı kalıba ekleyin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında kontrol ederek (keke bir kürdan batırın, temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) yaklaşık 70 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alın. Havuçlu krema için havuçları soyup gelişigüzel doğrayın ve yumuşayana dek haşlayın. Soğuduktan sonra blenderden geçirin. Bir tavaya aktarıp üzerine nişasta ve şeker katın. Kısık ateşte kıvam alana dek pişirin. Soğuduktan sonra sıkma torbasına aktarın. Servis tabağına aldığınız pastanın üzerine pudraşekeri serpin. Badem ezmesinden yapılmış havuçları daire şeklinde yerleştirin. Havuç kremasını pastanın ortasına ve badem ezmesinden yapılan havuçların aralarına sıkıp servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |