| 
 
 
 | 
Havuçlu Makarna | 
  | 
goksimsir 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.01.2006 
Mesajlar: 41
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc952 
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2006 
3,251 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler 
 
1 paket kalem makarna
 
2 havuç
 
2 domates
 
Yarım demet maydanoz
 
1 soğan
 
40 gr margarin
 
1 çay bardağı su
 
Tuz
 
   
 
Hazırlanışı 
 
Soğanları soyup ince ince doğrayın. Domatesleri dilimleyin. Havuçları temizleyip verev dilimler halinde doğrayın. Maydanozu temizleyip dal dal ayırın, yarısını kıyın.
 
Margarini tavada eritip soğanı kavurun. Havucu ekleyip sote edin. Domates, su ve 1 tutam tuz ekleyip havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
 
Makarnayı tuzlu suda haşlayıp, süzün. Havuçlu karışımı ekleyip harmanlayın. Kıyılmış maydanozla ve maydanoz dallarıyla süsleyip servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül den" tarafından gönderildi. 17.07.2014
  
 | 
Havuçlu Makarna | 
  | 
VII.Murat 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.04.2008 
Mesajlar: 29 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23402 
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2008 
3,158 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket makarna
 
2 havuç
 
2 domates
 
1 soğan
 
Margarin
 
Bir avuç maydanoz
 
1 çay bardağı su
 
tuz
 
 
Kızdırılmış yağda piyazlık doğranmış soğanı pembeleştirip, dilimlenmiş havucu ilave edin ve hafif kavurun. Üstüne dilimlenmiş domatesleri, suyu ve tuzunu ekleyip, havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Haşlanıp, suyu süzülmüş makarnaya sosu ilave edip karıştırın ve üzerine kıyılmış maydanozu serpin.
 
 
 
  
 | 
HAVUÇLU MAKARNA | 
  | 
eminem 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.01.2008 
Mesajlar: 38 Şehir: Erzincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20787 
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2008 
2,746 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 paket makarna (250 gr.)
 
1/2 çorba kaşığı tereyağ
 
1 orta boy havuç
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Tencereye tuz, yağ ve 3 su bardağı su koyup kaynatınız. Makarna ve iri rendelenmiş havucu ilâve edip, arasıra karıştırarak pişiriniz.
  
 | 
Havuçlu Makarna | 
  | 
Araba Sevdası 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.07.2008 
Mesajlar: 20
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24980 
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2008 
2,608 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket makarna
 
Yarım bardak ayçiçek yağı
 
5 adet havuç (orta boy)
 
Tuz
 
Dereotu
 
 
Makarnayı haşlayın. Soğutup süzerek tepsiye dökün. Havuçları ufak ince uzun doğrayın. Yağda kavurup pişirin. Dereotunu ve tuzu da katıp karıştırın. Fırına verin. 20 dakika dinlendirin. Sıcak servis yapın.
  
 | 
Havuçlu Makarna | 
  | 
saniye erozan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.05.2014 
Mesajlar: 23 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc98075 
Gönderme Tarihi: 08.May.2014 
2,019 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket makarna
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
3 adet havuç
 
1/2 bağ maydanoz
 
Tuz
 
 
Büyük bir tencerede suyu kaynattıktan sonra makarnaları buraya atın, tuzunu da ilave ettikten sonra haşlayın. Sonra makarnaları süzüp, soğuk sudan geçirin. Bir başka tencerede tereyağını eritin, süzdüğünüz makarnaları bu tencereye koyup 10 dakika kadar karıştırarak pişirin.
 
Sonra, makarnayı servis tabağına geçirin. Öte taraftan, havucun kabuklarını soyun (kazımakla yetinmeyin, biraz daha alın) ve rendeleyin. Kayılmış maydanozla tuzu da ilave edip birkaç damla zeytinyağı damlattıktan sonra bunları makarnanın üstüne dökün ve servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |