| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Havuçlu Hindistancevizli Kek Tarifleri Kek Tarifleri
| 
 |  
| Hindistancevizli Havuçlu Kek |  
|  | aziz komşum Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 03.04.2016
 Mesajlar: 34
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc117311 Gönderme Tarihi: 03.Haz.2016
 1,749 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 300 gram havuç
 50 gram margarin
 1 portakal
 4 yumurta
 150 gram şeker
 100 gram un
 8 gram kabartma tozu
 150 gram fındık
 50 gram hindistan cevizi
 125 gram pudra şekeri
 
 Büyük boy bir kek kalıbını (alternatif olarak dört adet konserveyi ya da cam kavanozu) yağlı kağıt yerleştirerek yağlayın.
 Havuçları soyarak rendeleyin. Margarini ocağın üstünde küçük bir tavada eritin ve daha sonra kullanmak için bir kenara koyun.
 Fındıkların öğütün / ezin.
 Portakalları sıcak suyla durulayın. Portakalın yarısını rendeleyin ve diğer yarısının suyunu sıkın. Yumurtaları ayırın. Yumurta aklarını çırpın ve yavaş yavaş şekeri ekleyin. Daha sonra durmadan yumurta sarısını ve margarini yumurta aklarıyla karıştırın.
 Unu, kabartma tozunu, fındıkları ve hindistan cevizini karıştırın. Kuru malzemeleri ve havuçları çırpılmış yumurta akına hızlıca ekleyin ve kalıbın 4'te 3'ünü doldurun.
 Küçük tartları / kekleri önceden ısıtılmış bir fırında 45-50 dakika süresince pişirin (175° elektrikli fırın / 150°C konveksiyon fırını) (Pişip pişmediklerini kekin ortasına bir şiş yerleştirerek anlayabilirsiniz, eğer pişmişse şiş temiz olarak çıkacaktır.).. Tartları / kekleri tel ızgara üzerinde / soğuma rafında soğumaya bırakın.
 Pudra şekerini ve portakal suyunu birlikte karıştırın. Son olarak bu karışımı keklerin üzerine yayın.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |