Kısa URL: https://ml.md/lc82971
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2012
2,248 defa indirildi / yazdırıldı
2 Yemek Kaşığı margarin
1 Paket petibör bisküvi
1 Çay Bardağı kırılmış ceviz
1 Su Bardağı toz şeker
1 Çay Bardağı hindistancevizi
2 Adet havuç
2 Çorba Kaşığı Margarin
1 Su Bardağı su
1 Paket vanilya
Havuçları rendeleyin.
Bir tencerede havuç tozşeker ve suyu ilave edip havuçları iyice pişirin. Kıvamı macun kıvamına geldikten sonra ocağın altını kapatın.
Bisküvileri ezin, havuçlu karışımın içine bisküvi, vanilya, ceviz ve margarini ilave edip iyice karıştırın. (koyu bir kıvamda olması gerekiyor) el dayanabilecek ısıya geldiğinde ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlayın.
Hindistancevizine bulayıp servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc82030
Gönderme Tarihi: 14.Ekm.2012
2,187 defa indirildi / yazdırıldı
1 paket margarin
1 su bardagı ceviz (içine)
1 su bardagı hindistancevizi
1 su bardağı fındık kırığı
1 su bardagı şeker
1 kğ havuç
2 paket kakaolu bisküvi
1 paket vanilya
Havuçlar yıkanıp kabukları soyulduktan sonra rendelenir. tencere koyulur üzerine şeker serpilerek orta ateşte pişirilir. Havuçlar suyunu salıp çektinten sonra margarin eklenir kısık ateşte margarin eriyene kadar durur, daha sonra ateşten alınır. Soğumaya bırakılır bir yerdende büsküviler kırıklanır .havucun ilk sıcaklıgı gittikten sonra büskiviler ve ceviz içi harca eklenir ve karıştırılır, hamur yapılır. biraz bekledikten sonra şekil verilir ve fındık ve hindisdancevizine bulanır ve servise hazırlanır.