| 
 
 
 | 
Havuçlu Bulgur pilavı | 
  | 
sevcan 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 21.05.2007 
Mesajlar: 17 Şehir: Van | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16370 
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2007 
2,345 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet orta boy havuç
 
2 su bardağı pilavlık bulgur
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
4 su bardağı et suyu
 
tuz
 
karabiber
 
 
Havuçlar rendenin iri kenarıyla rendelenir.
 
Sıvıyağda rengi değişene kadar kavrulur, üzerine yıkanmış süzülmüş bulgur katılır, 2-3 dakika daha kavrulur.
 
Tuz, karabiber, et suyu eklenir, karıştırılır. Orta ateşte kapaklı olarak 15 dakika pişirilir.
 
Biraz dinlendikten sonra karıştırarak sofraya getirilir.
 
 
 ML® Havuçlu Bulgur Pilavı için tıklayın
 
 
  
 | 
Havuçlu Bulgur Pilavı | 
  | 
meftune 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.11.2011 
Mesajlar: 121 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc69908 
Gönderme Tarihi: 15.Kas.2011 
2,408 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı bulgur
 
3 adet orta boy havuç
 
1 kahve fincanı zeytinyağı
 
4 su bardağı kaynar su
 
Mevsimine göre taze ya da kuru reyhan
 
Tuz
 
Pulbiber
 
 
Bukguru yıkayıp süzün. Rendelediğiniz havuçları zeytinyağında soteleyin. Sonra 4 su bardağı kaynar su ilave edin. Tuzu, biberi ve bulguru koyup, suyunu çekene kadar kaynatın. Pilav göz göz hale gelince, reyhanı katıp karıştırın ve demlenmeye bırakın.
 
 
 ML® Mor Havuçlu Pilav için tıklayın
 
ML® Mor Havuçlu Pilav Videosu
 
  
 | 
HAVUÇLU BULGUR PİLAVI | 
  | 
kırık testi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.03.2012 
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75600 
Gönderme Tarihi: 09.May.2012 
2,901 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Ümit Usta
 
 
2 su bardağı bulgur
 
150 gr. kıyma
 
1 adet havuç
 
1 adet kuru soğan
 
2 adet domates
 
1/2 demet maydanoz
 
2 çorba kasığı tereyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Rendelediğimiz kuru soğanı, tereyağında birazcık kavurduktan son kıymayı ilave edelim.
 
Kıyma kavrulurken, kabuğunu soyup rendelediğimiz havucu da tenceı katalım.
 
Domateslerin kabuklarını soyup kuşbaşı kestikten sonra, yeterince baharat ile birlikte tencereye ilave edip, ağzı kapalı olarak domatesi eriyene kadar pişirelim.
 
4 su bardağı kaynar su ile birlikte bir taşım daha kaynatalım.
 
Bulguru da katıp son bir defa karıştırdıktan sonra, kısık ateşte ağz kapalı olarak suyunu çektirelim.
 
Ocağı söndürüp, üzerine ince kıydığımız maydanozları ilave edip, kapalı olarak demlendirelim.
 
Harmanlayıp, sıcak sıcak servis yapalım.
  
 | 
Havuçlu Bulgur Pilavı | 
  | 
müsvette 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.05.2018 
Mesajlar: 23 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133841 
Gönderme Tarihi: 04.May.2018 
940 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://yetkingida.com.tr
 
 
2 su bardağı Yetkin Pilavlık Bulgur
 
2 adet kuru soğan
 
1 adet kırmızı biber
 
1 adet yeşil biber
 
1 büyük adet havuç
 
3 adet domates
 
3 yemek kaşığı sıvı yağ
 
3 yemek kaşığı zeytin yağı
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1-1, 5 yemek kaşığı domates salçası
 
Üzerine bir parmak geçecek kadar sıcak su
 
Karabiber
 
Pulbiber
 
Tuz
 
 
Yemeklik doğranmış soğanları sıvı yağ ve zeytin yağı ile bir tencereye alınıp kavrulur. Ardından rendelenmiş havuç eklenip kavrulur.
 
Tereyağ ve salça eklenerek karıştırılır. Kabukları soyulmuş, küp şeklinde doğranmış domatesler eklenip karıştırılır. Yetkin Bulguru yıkadıktan sonra karışıma ilave edilir, tuz ve baharatlar eklenerek karıştırılır.
 
En son biberler eklenir ve kaynar su ilave edilip kapağını kapatıp kısık ateşte 15 dakika kadar pişmeye bırakılır. Arasıra pilavı kontrol edebilirsiniz dibi tutmamasına dikkat edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |