https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
500 gram havuç
 
4 diş sarımsak
 
1 yemek kaşığı kaya tuzu
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
1 su bardağı üzüm sirkesi
 
3-4 su bardağı içme suyu
 
1 çay kaşığı limon tuzu (isteğe bağlı)
 
1 çay kaşığı pul biber veya birkaç dal maydanoz (isteğe bağlı)
 
 
Havuçları hazırlayın: Havuçları yıkayıp kabuklarını soyun. Ardından parmak kalınlığında, eşit boyutlarda doğrayın.
 
Turşu kavanozunu hazırlayın: Kavanozun dibine birkaç diş sarımsak koyun. Üzerine doğranmış havuçları ekleyin.
 
Turşu suyu hazırlayın: Bir kapta kaya tuzu, şeker, üzüm sirkesi ve içme suyunu karıştırın. İyice eriyene kadar karıştırın.
 
Kavanoza dökün: Hazırladığınız turşu suyunu havuçların üzerine dökün. Üzerine limon tuzu eklemek isterseniz ekleyin.
 
Kapağını sıkıca kapatın: Kavanozun kapağını sıkıca kapatın ve serin, karanlık bir yerde 7-10 gün kadar bekletin.
 
 
 
  
 |