| 
 
 
 | 
Havuç mücveri | 
  | 
Karakol 
Editor 
 
  
Kayıt: 10.11.2005 
Mesajlar: 157 Şehir: Emek/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6982 
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2006 
3,434 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet orta boy havuç
 
3 adet taze soğan
 
1 yemek kaşığı un
 
¼ demet dereotu
 
tuz
 
karabiber
 
kızartma için sıvı yağ
 
 
Havuçları yıkayın. Kazıyın ve kabuklarını soyun. Rendeleyin. Taze soğanların dış kabuklarını soyun ve püskülünü atın. Ince halkalar şeklinde doğrayın. Maydanoz ve dereotunu yıkayın. Dallarını atın. Yapraklarını kıyın. Çukur bir kapta rende havuç, taze soğan, un, maydanoz, dereotu, yumurta, tuz ve karabiberi karıştırın. Çok yumuşak, az sulu hamur haline gelince tahta bir kaşıkla alıp kızgın yağa bırakın. Üzerini hafifçe bastırarak düzeltin. Iki tarafını pembeleşene kadar kızartın. Kağıt peçetede fazla yağını süzerek sıcak servis yapın. Yanında limon dilimi veya yoğurt ile ikram edebilirsiniz.
 
 
 ML® Havuç Mücveri için tıklayın
 
  
 | 
Havuç mücveri | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9833 
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2006 
3,547 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo havuç
 
3 adet yumurta
 
5 çorba kaşığı un 
 
Bir miktar tuz
 
Karabiber
 
Yoğurt
 
 
Önce havuçlar iyice yıkanır. Üzerlerindeki kabuk kısmı temizlenerek rendelenir. Bu arada başka bir tarafta yumurta, un ve tuz karıştırılarak hamur kıvamına getirilir. Bu karışıma havuçlar da eklenerek yoğrulur. Bir tavada yağ kızdırılır. Hazırlanan karışım kaşıkka-şık kızgın yağda kızartılır. Üzerine yoğurt da eklenerek servis yapılır.
 
 
ML® Havuç Mücveri (görsel)
 
  
 | 
Havuçlu Mücver | 
  | 
fatma hatun 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.08.2009 
Mesajlar: 73 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc39961 
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2009 
3,352 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
4 adet rendelenmiş havuç
 
5 sap ince doğranmış dereotu
 
3 adet yumurta
 
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
 
1 çay bardağı krema
 
1 çay kaşığı karbonat
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
aldığı kadar un.
 
 
Yapılışı
 
Kabın içine tuz, krema, dereotu koyularak karıştırılır. Ayrı bir kapta havuç rendelenir. Yumurta, un, kırmızıbiber, tuz karıştınlıp teflon tavada yağda pişirilir. Beyaz kremaya dereotu kıyılarak sos hazırlanır. Hazırlanan bu sos ile servis yapılır.
  
 | 
HAVUÇ MÜCVERİ | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc57091 
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2010 
3,464 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet yumurta
 
2 adet iri havuç
 
1 demet taze soğan
 
2 çorba kaşığı katıyağ
 
4 çorba kaşığı un
 
1/2 demet maydanoz
 
1/2 demet dereotu
 
Yeterince tuz, karabiber
 
 
Önce havuçları rendenin ince tarafı ile rendeleyiniz. Sonra yumurtaları derin bir kabın içine kırınız. içine ince kıyılmış soğanı, maydonuzu, dereotunu, tuzu, karabiberi, rendelenmiş havucu ilave edip hepsini çatalla iyice çırparak karıştırınız. Çırparken yaptığınız karışıma unu azar azar dökerek yediriniz. Karışım çok sulu olmamalıdır. Bir kızartma tavasında sıvı yağı kızdırınız. Bu yağın içine, karışımdan kaşık kaşık alarak atınız. Altını üstünü iyice kızartınız. Delikli bir kepçeyle alıp fazla yağını süzdürünüz.
  
 | 
Havuç Mücver | 
  | 
bakanım 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.01.2013 
Mesajlar: 41 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc86585 
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2013 
2,745 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet orta boy havuç
 
1 adet patates
 
3 yumurta
 
100 gr. rendelenmiş beyaz peynir
 
4 yemek kaşığı un
 
1/2 çay kaşığı kimyon
 
1/2 çay kaşığı tuz
 
1 tutam karabiber
 
Kızartmak için sıvı yağ
 
 
Patates ve havuçları soyun, rendeleyin. Yumurta, un, peynir, kimyon, tuz ve karabiberi ilave ederek tüm malzemeyi karıştırın. Sıvı yağı kızdırın, mücver harcı kaşıkla tavaya dökerek, 2-3 dakika kızartın. Kızaran mücverleri havlu kağıda çıkartın. Arzu ederseniz kıyılmış taze otları, eşit miktarda yoğurt ve mayonez karışımına ilave ederek sos hazırlayabilirsiniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "kibritçi kız" tarafından gönderildi. 27.12.2019
  
 | 
Havuç Mücveri | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc96252 
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2014 
2,213 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg havuç
 
2 adet kuru soğan
 
150 g beyaz peynir
 
4 kahve fincanı un
 
4 adet yumurta
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Havuçlar kazınır, yıkanır, rendelenir ve suyu sıkılır.
 
Soğan ve peynir rendelenir.
 
Bir kaba havuçlar, soğan, peynir, un yumurta, tuz, biber koyularak iyice karıştırılır.
 
Kaşıkla dökülerek kızgın zeytinyağında kızartılır.
 
Kâğıt havlu yayılmış kaba ya da süzgeç üzerine alınarak yağının süzülmesi sağlanır.
  
 | 
Havuçlu Mücver | 
  | 
güneş adam 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.08.2014 
Mesajlar: 33 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133747 
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2018 
1,173 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 orta boy havuç
 
2 orta boy patates
 
1 adet yumurta
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 yemek kaşığı un
 
Üzeri için:
 
Galeta unu
 
1 adet yumurta akı
 
 
Havuç ve patatesleri soyup rendenin ince yerinde rendeliyoruz ve derin bir kaba alıyoruz.
 
1 yemek kaşığı un ve 1 yumurtayı ilave edip tuzunu ve baharatlarınıda koyup iyice karıştırıyoruz.
 
Daha sonra harcımızdan elimize 1 yemek kaşığı koyup bastırıyoruz ve önce yumurta akına sonrada galeta ununa bulayıp kızgın yağda kısık ateşte kızartıyoruz.
 
Çok ince olmasına dikkat ediyoruz rahat rahat kızartıyoruz.
 
 
 
  
 | 
Havuç Mücveri | 
  | 
seans 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.09.2018 
Mesajlar: 42 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc137126 
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2018 
936 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sek.com.tr
 
 
3 havuç
 
1 yumurta
 
100 gr rendelenmiş SEK Kaşar peyniri
 
1 su bardağı kıyılmış maydanoz
 
Yarım çay bardağı kıyılmış dereotu
 
1 su bardağı un
 
1 soğan
 
Tuz
 
Kırmızı pul biber
 
Karabiber
 
Zeytinyağı
 
Dereotu
 
1 su bardağı SEK Yoğurt
 
1 diş sarımsak
 
 
Havuçların üzerini temizleyip rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Soğanı rendeleyip suyunu sıktıktan sonra havuca ekleyin. Rendelenmiş SEK kaşar peyniri, dereotu, maydanoz, tuz, karabiber, kırmızı pul biber, yumurta, kıyılmış dereotu ve unu ekleyip karıştırın. Yapışmaz yüzeyli tavaya hafif yağ sürün ve ısıtın. Karışımdan kaşıkla alıp tavaya aktarın. Kaşığın tersiyle hafifçe bastırıp şekillendirin. İki taraflı hafif kızarıncaya kadar pişirin. Mücverleri kağıt havlu üzerine alarak yağını süzdürün. Sarımsağı havanda ezip SEK yoğurtla karıştırın. Mücverlerin üzerine sarımsaklı yoğurt döküp kıyılmış dereotu serpin. Servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Havuç Mücveri | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc154184 
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2020 
395 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
4-5 adet orta boy havuç
 
1 adet yumurta
 
3 yemek kaşığı un
 
Kırmızı toz biber
 
Tuz
 
Karabiber
 
Sıvı yağı
 
 
Havuçları rendeliyoruz. Üzerine yumurtayı kırıyoruz, ardından un, tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi ekleyip iyice karıştırıyoruz. Hazırladığımız havuçlu karışımdan birer yemek kaşığı alıp kızdırdığımız yağın içine atıyoruz. Üzerlerine kaşığın arkasıyla hafifçe bastırıyoruz. İki tarafını da kızarttıktan sonra kağıt havlu üzerine alıp fazla yağın süzülmesini sağlıyoruz.
  
 | 
Havuç Mücveri | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc165991 
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2022 
386 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet yumurta
 
10 dal maydanoz
 
4 çorba kaşığı un
 
4 adet orta boy havuç
 
1/2 çay bardağı dövülmüş ceviz
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
Bulamak için:
 
1 su bardağı galeta unu
 
1 adet çırpılmış yumurta
 
Kızartmak için:
 
Sıvı yağ
 
 
Havuçları rendeliyoruz ve zeytinyağında soteleyerek pişiriyoruz. Pişirdiğimiz havuçların üzerine yumurta, ceviz, tuz, karabiber ve pul biber ekliyoruz. Maydanozları ince ince kıyıp ekledikten sonra iyice karıştırıyoruz. Galeta unu ilavesi ile köfte formuna getirip avucumuzda şekil veriyoruz. Tavaya sıvı yağ koyup kızdırıyoruz. Hazırladığımız köfteleri çırpılmış yumurtaya, galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |