Kısa URL: https://ml.md/lc6949
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2006
3,411 defa indirildi / yazdırıldı
2 orta boy havuç
2 yemek kaşığı un
1/3 çay bardağı kabartma tozu
1 çay bardağı kırmızı biber
Tuz
Kızartma için sıvı yağ
Havuçları yıkayın ve bütün olarak tuzlu suda 10 dakika haşlayın. Süzün ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kabuklarını sıyırın. Yarım santim kalınlığında verev doğrayın. Çukur bir kaba unu, kabartma tozunu, kırmızı biberi ve tuzu koyun. Yavaş yavaş su ekleyerek sulu bir hamur kıvamına getirin. Tavada yağı kızdırın, havuç dilimlerini teker teker bulamaca batırıp kızartın. Çıkartıp kağıt peçetede fazla yağını süzün. Sıcak olarak servis yapın. Kabartma tozu yerine 2 yemek kaşığı maden sodası kullanabilirsiniz. Arzu ederseniz yanında yoğurtla servis yapabilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc65694
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2011
2,648 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım kg. havuç
1 çay bardağı un
Yarım çay kaşığı domates salçası
Yarım kg. yoğurt
3 diş sarımsak
Tuz
Havuçları yıkayıp temizleyin ve yumuşayana kadar haşlayın. Sudan çıkarıp soğuk suya atın. Daha sonra dilediğiniz uzunlukta dilimleyin. Unu bir kaba alıp, üzerine su ekleyerek akıcı bir hamur hazırlayın. Üzerine tuz ve salçayı ekleyin. Havuçları karışıma bulayıp, kızartın. Sarmısaklı yoğurtla servis yapın.