|
Havuç Ekşilemesi (Kahramanmaraş) |
|
damat bey
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.10.2019
Mesajlar: 39 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc147860
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2020
570 defa indirildi / yazdırıldı
|
4-5 adet havuç
3-4 diş sarımsak
Nar ya da sumak ekşisi
Kuru nane
Tuz
Havuçları rendeleyip salata kasesine aktarın.
Üzerine nar ya da sumak ekşisini ilave edin. (Çok ekşi sevmezseniz sosu sulandırabilirsiniz.)
Sarımsakları ezip tuzla birlikte havuçlara ekleyin.
Salatayı harmanlayın.
Üzerine bolca kuru nane serpip servis edin.
|
Havuç Ekşilemesi |
|
dobra
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.02.2012
Mesajlar: 138 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc72367
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2012
2,744 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet siyah havuç
2 adet sarı havuç
1 çorba kaşığı sumak ekşisi
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı su
2 tatlı kaşığı kuru nane
Havuçlar rendelenir, çukur bir tabağa alınır. Üzerine ezilmiş sarımsak, sumak ekşisi, tuz ve su eklenir, karıştırılır. Üzerine kuru nane serpilir. Çorba kaselerine konarak servis edilir.
|
HAVUÇ EKŞİLEMESİ (Kahramanmaraş) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc47007
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2010
6,308 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kahramanmaraş'lılar Vakfı Genel Merkezi Ankara
Malzemeler
4 Orta boy havuç
1-2 Diş sarımsak
1,5 Su bardağı su
Tuz
Üzerini süslemek için kuru nane
Arzuya göre ekşi
Yapılışı
Havuçlar yıkanır, soyulur, rendenin ince yerinden rendelenir. Üzerine 1,5 su bardağı soğuk su ilave edilir. Havanda dövdüğümüz sarımsakları da ilave ettikten sonra tuzumu ekler damak zevkimize göre sumak ekşimizi ayarlarız ve karıştırıp üzerine kuru naneyle süsleriz. Afiyet olsun.
Not: Havuç ekşilemesi, Kahramanmaraş mutfağının nefis acem pilavının yanındaki olmazsa olmazlardandır.
|
|