| 
 
 
 | 
Havuç Dolması | 
  | 
tarifsayar 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.10.2016 
Mesajlar: 26 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc120144 
Gönderme Tarihi: 08.Ekm.2016 
1,413 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 adet iri havuç
 
6 kaşık pirinç
 
1 adet kuru soğan
 
yarım demet dereotu
 
1 tatlı kaşığı salça
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
Tuz
 
 
Havuçları temizleyip üçe veya büyüklüğüne göre ikiye bölüyoruz, bol suda iyice haşlıyoruz, suyunu süzüp soğuttuktan sonra içlerini oyuyoruz, soğanı ve pirinci yağda kavurup salça dereotu ve tuzunu ekliyoruz, suyunu verip kısık ateşte az suda iyice pişiriyoruz, havuçların içine doldurup servis ediyoruz.
 
 
 
  
 | 
Havuç Dolması | 
  | 
felamur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.02.2010 
Mesajlar: 96 Şehir: Artvin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc79568 
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2012 
2,097 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10 havuç
 
3 adet küçük boy domates
 
1,5 çay bardağı ince bulgur
 
1 soğan
 
Yarım demet maydanoz
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
Tuz, karabiber, kimyon
 
 
Havuçların içlerini oyup dışlarını kazıyın. İçlerinden çıkanları da bir tavaya alın ve üzerine zeytinyağını, rendelenmiş soğanı ve domatesi ekleyip kavurmaya başlayın. Baharatları ekleyip ince bulguru da içine ilave edin. Çok az su katıp buharı ile pişmesi için kapağını kapatın.  5 dakikada bulgur pişecektir. Ocaktan alıp içine kıyılmış maydanozu ekleyin, oyduğunuz havuçların içine doldurun. Servis tabağına dizip ikram edin. İstenirse kıymalı iç harcı ile de yapabilirsiniz.
  
 | 
Havuç Dolması | 
  | 
nüvide 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.02.2012 
Mesajlar: 62 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc76630 
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2012 
1,946 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10 adet havuç
 
1 sağan
 
3 diş sarımsak
 
1 çay bardağı pirinç
 
Maydanoz, dereotu, nane
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
 
Havuçları büyük olarak tercih edin ki içlerini oymak kolay olsun. Yıkayıp kurulanmış havuçların içlerini ince bir oyacakla ovun. Bir kabın içinde pirinç, rendelenmiş soğan, kıyılmış yeşillikleri ve arzu ettiğiniz baharatları ekleyip karıştırın. Daha sonra da üzerine zeytinyağını ekleyip bu iç harcını havuçların içine doldurun. Tencereye dizip üzerine suyunu verin ve kapağı kapalı olarak 25 dakika pişirip ocaktan alın.
  
 | 
Havuç Dolması | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70119 
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2011 
2,002 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. büyük boy havuç
 
250 gr. kıyma
 
1 adet soğan
 
3 çorba kaşığı galeta unu
 
1 adet yumurtanın sarısı
 
4-5 dal maydanoz
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Havuçları soyup üç parmak uzunluğunda doğrayın. Az suda 10 dakika kadar haşlayın. Dibini delmeden bir ucundan içini çıkarın. Kıymayı derin bir kaba alın. Üzerine rendelenmiş soğan, galeta unu, yumurta sarısı, kıyılmış maydanoz, tarçın, karabiber ve tuz ekleyip yoğurun. Havuçların içini parmağınızla bastırarak bu harçla doldurun. Üzerine sıcak su ekleyerek 20 dakika pişirip servis yapın.
  
 | 
Havuç Dolması | 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc60852 
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2011 
2,249 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet kalın havuç
 
250 gr kıyma
 
1 çay bardağı pirinç
 
1 adet kuru soğan
 
10-15 dal dereotu
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay bardağı ayçiçek yağı
 
 
Havuçlar soyulur, 2 parmak eninde dilimlenir. Kaynar suya atılır, az yumuşayana kadar pişirilir. Rende soğan ve diğer malzemeler karışıtrılır. Pişen havuçlar dolma oyacağı ile oyulduktan sonra iç doldurulur. Tencereye dizilir. Üzerine 1,5 su bardağı kadar havucun haşlama suyundan gezdirilir. Kapaklı olarak, orta ateşte 25-30 dakika pişirilir.
  
 | 
Havuç Dolması | 
  | 
ilkay2 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.06.2010 
Mesajlar: 32 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc52645 
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2010 
2,557 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 büyük boy havuç
 
200 gram dana kıyma
 
1 soğan
 
kekik
 
2 çorbakaşığı pirinç
 
biberiye
 
adaçayı
 
kıyılmış ceviz
 
1 limon
 
zeytinyağı
 
parmezan peyniri veya eski kaşar
 
tuz
 
karabiber
 
 
YAPILIŞI:
 
1) Havuçları kazıyın, uçlarını kesin, yıkayıp kurulayın. 4 cm.lik parçalar halinde doğrayın. Her bir parçanın içini de, kabak oyacağı ya da bir bıçakla çıkarın. Bir tencerede bolca tuzlu su kaynatın, havuçları atıp 15 dakika kadar pişirin. Süzün ve aynı suda 8 dakika kadar pirinci haşlayın. Soğanı ayıklayıp ince kıyın. Bir tavada 5 dakika kadar kavurup, kıyılmış 1 çorbakaşığı tepeleme adaçayı, biberiye ve kekiği ekleyin.
 
2) Haşlanmış pirinci, soğanı, kıyma ve otları bir kapta karıştırın. Üstüne tuz, karabiber, limon suyu ve kıyılmış ceviz ekleyin. Bu karışımla havuçları doldurun ve fırın tepsisine döşeyin.
 
3) Üzerinde biraz zeytinyağı gezdirip önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 30 dakika kadar bırakın. Kaba bir parmak kadar su ilave etmelisiniz. Havuçlar pişmeden önce suyun tamamen buharlaşıp buharlaşmadığını kontrol edin. Üstünü rendelenmiş parmezan peyniri ya da eski kaşarla kaplayıp, birkaç dakika daha kızarttıktan sonra servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |