| 
 | 
| Hasuta (Artvin) | 
|  | OlurMuOlur Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 24.07.2020
 Mesajlar: 62
 Şehir: Sincan
 | Kısa URL: https://ml.md/lc164696 Gönderme Tarihi: 07.May.2022
 635 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 yemek kaşığı dut pekmezi
 1-2 yemek kaşığı nişasta (kıvamını nasıl isterseniz)
 2-3 yemek kaşığı şeker (damak tadınıza göre)
 2 yemek kaşığı tereyağı
 1 su bardağı su
 
 Su, pekmez, nişasta ve şekeri çözülene kadar çırpıp pişirin. Koyulaşınca ocaktan alın. Ayrı bir yerde tereyağını kızdırın, üstüne pişirdiğiniz karışımı dökün. Üzerine kalan tereyağını gezdirerek servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Hasuta (Artvin) | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc154073 Gönderme Tarihi: 11.Kas.2020
 396 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://karadeniz.gov.tr
 
 Tereyağı veya zeytinyağı, pekmez, bir bardak su tavaya konur. Karıştırılarak kaynatılır. Kaynamaya başlayınca içine birkaç kaşık un ilave edilir, tekrar kaynatılır.
 
 
 | 
| Hasuta (Artvin) | 
|  | Göksen Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.01.2015
 Mesajlar: 6647
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc116075 Gönderme Tarihi: 11.Nis.2016
 3,268 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.kulturportali.gov.tr
 
 Pekmez veya şeker nişasta az su ile tereyağda malt kıvamında pişirilir, sıcak servis yapılır. Özellikle, bebek,çocuk ve hasta yemeği olarak bilinir.
 
 
  
 
 | 
| Hasuta (Artvin) | 
|  | Asegul Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.05.2005
 Mesajlar: 157
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc39950 Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2009
 9,872 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Borçka Belediyesi
 
 1 kaşık tereyağı
 1 fincan nişasta
 1 tatlı kaşığı un
 1 bardak su
 Yeteri kadar şeker
 
 Bir kapta şeker, su, un ve nişastayı iyice ezin. Topaksız bir karışım elde etmiş olmalısınız. Bir tavada kızdırdığınız yağa dökerek karıştırın. Sarı renkli yağı çıkana kadar karıştırarak pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
 
 Not: Özellikle, bebek, çocuk ve hasta yemeği olarak bilinir.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |