| 
 
 
 | 
Tavuk Köfte Haşlama | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156423 
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2021 
557 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.beypilic.com.tr
 
 
Piliç Göğüsü 250 gr
 
Havuç 4 Adet
 
Kabak 2 Adet
 
Yumurta 2 Adet
 
 
Piliç göğsünü kıymalık çektikten sonra yumurta ile karıştırıp ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp 15 dakika kadar kaynamış suyun içerisine atıp kabak ve havuçlarla beraber pişiriyoruz. Daha lezzetli hale getirmek için defne yaprağı ve soğan koyulabilir.
 
 
 
  
 | 
Haşlama Tavuk Köftesi | 
  | 
ümmiye 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.03.2014 
Mesajlar: 21 Şehir: Bolu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc96402 
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2014 
1,632 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
350 gr. tavuk kıyması
 
1 soğan
 
1 çay bardağı ince bulgur
 
1.5 su bardağı haşlanmış nohut
 
1 tatlı kaşığı salça
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Tavuk kıyması, salça, rendelenmiş soğan, ince kıyılmış kırmızıbiber ve ince bulguru yoğurup köfteler yapın. Tereyağını eritin, üzerine iki su bardağı su ekleyin. Kaynayınca köfteleri içine ekleyip 25 dakika kısık ateşte pişirin.
  
 | 
Haşlama Tavuk Köftesi | 
  | 
yaşar yaş 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.08.2013 
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc91236 
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2013 
1,923 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gram tavuk göğüs eti 
 
2 su bardağı ince bulgur 
 
1 çay bardağı irmik 
 
1 çorba kaşığı salça 
 
Yarım kuru soğan 
 
Tuz, soğuk su 
 
İçi için: 
 
500 gram tavuk kalça eti 
 
2 soğan 
 
1 demet maydanoz 
 
Tuz, karabiber 
 
2 çorba kaşığı tereyağı 
 
3 diş sarımsak 
 
1 çorba kaşığı salça 
 
1 çay bardağı ceviz içi 
 
 
Öncelikle köftenin dışı için geniş bir kabın içine bulguru, kıyma haline getirdiğiniz tavuk etlerini, rendelenmiş yarım soğanı, salçayı, irmiği ve tuzu güzelce yoğurun. Üzerine azar azar su ekleyip yumuşak macun kıvamında bir harç yapın. İçi için ise ince kıydığınız tavuk etlerini tereyağında iyice kavurun, üzerine rendelenmiş soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Kavrulan ete maydanoz, sarımsak, salça ve kıyılmış cevizleri ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Elinizi ıslatıp bulgurlu harçtan parçalar kopartıp içlerini oyun. İçine tavuklu harcı ilave edip kapatın. Uçlarını yuvarlayın top gibi yapın. Kaynayan tuzlu suyun içinde 10 dakika haşlayın. İsteyenler üzerine kırmızıbiber yakıp gezdirebilir.
  
 | 
Haşlama Tavuk Köftesi | 
  | 
tosunum 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.01.2010 
Mesajlar: 36 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc46190 
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2010 
2,309 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg tavuk göğsü
 
1 adet kuru soğan
 
1 diş sarımsak
 
1 adet yumurta
 
1 çay bardağı galeta unu
 
1 tatlı kaşığı kimyon
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Tavuk göğsü blenderden geçirerek kıyma yapılır. Üzerine rende soğan, sarımsak, galeta unu, yumurta, tuz ve kimyon eklenir. Bütünleşene kadar yoğrulur. Harç aliminyum folyonun üzerine 1 parmak kalınlığında kare şekilde konur. Folyo yardımıyla rulo yapılır. Daha sonra aynı folyoya sıkıca sarılır. Büyük bir tencereye su ve tuz konur. Kaynamaya başlayınca köfte paketi atılır. 1 saat kadar orta ateşte haşlanır. Sudan aldıktan 10 dakika sonra paket açılır ve dilimlenir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |