| 
 
 
 | 
Haşlama İçli Köfte | 
  | 
Petek 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.12.2007 
Mesajlar: 25 Şehir: Edirne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20306 
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2007 
4,744 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 Su bardağı köftelik ince bulgur
 
250 gr. yağsız dana kıyması
 
1 Orta boy soğan
 
1 Tatlı kaşığı tuz
 
1  Çay kaşığı kırmızıbiber
 
2  Çorba kaşığı un
 
1/2 Çay kaşığı karabiber
 
İçi İçin;
 
1/2 Kg. Orta yağlı kıyma
 
3 Büyük soğan
 
Çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 Avuç ceviz içi
 
1/2 Çay kaşığı'karabiber
 
1 Tatlı kaşığı tuz
 
 
Bulguru genişçe bir tepsiye koyunuz. Ortasını açıp soğan rendesi, tuz, karabiber, kırmızıbiber ve 1/2 su bardağı su koyup yoğurunuz. Ara sıra eli ıslatarak, bulgur birleşip, özleşinceye kadar yoğurmaya devem ediniz. Kıymayı katıp 10 dakika daha yoğurunuz.
 
Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avuç arasında yuvarlayınız. Parmak yardımı ile ve avuç içinde döndürerek ve mümkün olduğu kadar kenarlarını inceltip içini oyunuz. Oyuk kısma hazırlanan içten üstte biraz boşluk bırakarak doldurunuz. Ağız kısmını küçültüp, yine avuç içinde döndürerek kapatıp yuvarlayınız. Diğerlerini de aynı şekilde hazırlayınız.
 
İçinin hazırlanması: Yağlı kıymaya ince kıyılmış soğan ve 2 çorba kaşığı su ilavesi ile hafif hararetli ısıda karıştırarak on dakika pişiriniz. Çekilmiş ceviz içi, kuşüzümü, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber katıp karıştırınız.
 
Orta büyüklükte tencereye 8-10 su bardağı su koyup tuz atarak kaynatınız. Hazırlanan köftelerden S-10 tane içine atıp kapağını örtünüz. 10-12 dakika pişirip kevgirle pişenleri alınız. Diğerlerini de ayni şekilde hazırlayıp sıcak servis yapınız.
 
 
Not: Kaynatma  suyu çorba yapılarak değerlendirilebilir.
 
 
 
 
Fotoğraf "kaide" tarafından gönderildi. 28.10.2014
  
 | 
İçli Köfte (Haşlanmış) | 
  | 
mehtap 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.07.2007 
Mesajlar: 44 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23515 
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2008 
3,373 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo ince bulgur
 
300gr. çiğ köftelik kıyma
 
1 küçük soğan pul biber
 
İç malzeme:
 
500gr. yağlı kıyma
 
2 soğan tuz
 
1 avuç ceviz
 
2 kaşık yağ
 
 
2 soğan çentilip, yağla birlikte tavaya konur. Pembeleşince kıyma ilave edilir. Yarım su bardağı su, tuz ilave edip iyice pişirilir. Dövülmüş ceviz konup karıştırılır. Ateşten alınır.
 
Bulgura dörde bölünmüş soğan, tuz, pul biber, kıyma konup karıştırılır. Azar azar su ilavesiyle iyice yoğrulur. Parçalara ayrılıp, yuvarlanır. Parmak yardımıyla incecik açılır. Hazırlanan içten konup kapatılır. Kaynayan, tuzlu suya konup haşlanır. Daha sonra istenirse kızgın salçalı yağda kızartılıp, servis yapılır.
 
 
 ML® İçli Köfte için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Haşlama İçli Köfte | 
  | 
Fortuna 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.10.2011 
Mesajlar: 119 Şehir: İspanya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc69194 
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2011 
3,076 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram orta yağlı iri kıyma
 
5 adet orta boy soğan
 
1 su bardağı köftelik bulgur
 
2 su bardağı irmik veya çiğ ince bulgur
 
1 çay bardağı doğranmış ceviz
 
2 tatlı kaşığı kırmızı biber
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Yeterince tuz, karabiber
 
 
 
İçinin hazırlanışı: Kıymayı derin bir tavaya koyun. Biraz tuz ekleyip topaklanmaması için kaşıkla ezerek karıştırın. Suyunu verip çekmeye başlayınca, ufak doğranmış soğanları ilave edin. 2 kaşık sıvı yağ ekleyin ve karıştırın. Dibine tutmaması için ara ara tekrar karıştırın. Soğanla kıyma kavrulunca altını kapatın. Önceden kıyma iriliğinde doğranmış ceviz ve fıstıkları ekleyin. Karabiber ve 1 kaşık kırmızı biberi de ilave edin. Köftenin hazırlanışı: Bulguru 1 kaşık kırmızı biber ve tuz ilavesiyle yarım saat ıslatın. Sonra karıştırarak kıyma makinesinde 2 kez çekin, veya birbirini iyice tutacak bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun. Hazırlanan köfteden ceviz iriliğinde yuvarlaklar yapın. Elle olabildiğince ince açın. Yuvarlak topları fincan şekline getirin, içine 1 tatlı kaşığı hazırlanan kıymalı içten konup kapatın. Daha sonra bir tencereye yarısından çok su koyup kaynatın. Hazırlanan köfteleri 10-15 dakika haşlayın. Bir kevgir yardımıyla köfteleri alarak 2-3 dakika dinlendirin. Sonra da misafirlerinize ikram edin.
  
 | 
Haşlama İçli Köfte | 
  | 
seyrani 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.11.2012 
Mesajlar: 24 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc83434 
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2012 
2,283 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gram içli köftelik yağsız kıyma 
 
2 su bardağı ince bulgur
 
1 çay bardağı irmik
 
1 çorba kaşığı salça
 
Yarım kuru soğan
 
Tuz
 
Soğuk su
 
İçi için:
 
500 gram yağlı kıyma
 
2 soğan
 
1 demet maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
3 diş sarımsak
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 çay bardağı ceviz içi
 
 
Öncelikle köftenin dışını yapmamız için geniş bir kabın içine bulguru, yağsız kıymayı, rendelenmiş yarım soğanı, salçayı, irmiği ve tuzu güzelce yoğurmaya başlayın. Üzerine azar azar su ekleyip yumuşak, macun kıvamında bir harç yapın. İçi için ise yağlı kıymayı tereyağında iyice kavurun. Daha sonra üzerine rendelenmiş soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Maydanoz, sarımsak, salça ve kıyılmış cevizleri ekleyip ocaktan alın. Bu harcı soğumaya bırakın. Elinizi ıslatarak bulgurlu harçtan bir parça kopartın, içlerini oyun.  İçine de cevizli harcı ilave edip kapatın. Uçlarını sivrileştirin. Kaynayan tuzlu suda haşlamaya bırakın. Köfteler önce dibe çökecek ama piştikçe suyun yüzeyine çıkacaktır. İsterseniz üzerine limonlu yağlı sos yapabilirsiniz.
  
 | 
Haşlama İçli Köfte | 
  | 
sedan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.04.2008 
Mesajlar: 112 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc86053 
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2013 
2,587 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Mehmet Soykan
 
 
2 su bardağı ince bulgur
 
2 su bardağı irmik
 
Tuz
 
1 yemek kaşığı kadar kişniş
 
İç malzemesi:
 
400-500 gram orta yağlı kıyma
 
5 adet kuru soğan
 
1 demet maydanoz
 
50 gram kadar margarin (kıymanız az yağlıysa)
 
Karabiber, tuz, pul biber
 
 
Öncelikle iç malzemeyi hazırlayın. Soğanları elde yada robotta incecik kıyın ve bir yayvan tencereye alın. Ocağı açıp kısık ateşte hafif tuzla diriliklerini giderin. Margarini de ekleyip biraz kavurun. Kıymayı ilave edip suyunu salıp çekinceye dek kavurup baharatları ilave edin.
 
En son ince kıydığınız maydanozu ekleyip ocaktan alıp soğumaya bırakın. İnce bulguru genişçe bir yoğurma kabına alıp irmiği, tuzu ve kişnişi ekleyip 2-2,5 su bardağıyla ıslatın. Her tarafına değmeli su, 20-25 dakika kadar o şekilde bekletin. Sonra onu güzelce yoğurup hamur kıvamına getirin. Yoğururken yanımıza su alalım arada su eklemek için ellerinizi ıslatmanız yeterli.
 
İç harcımız soğumuştur artık yoğurduğumuz bulgurumuzdan cevizden biraz büyük parçalar alıp yuvarlayalım. İşaret parmağımızla oyalım, ilk başta çok ince olmayabilir, oyabildiğimiz kadar içine kıymalı harcımızı koyup poğaça kapatır gibi kapalım.
 
Hepsini aynı şekilde yaptıktan sonra makarna haşlama tenceremize su koyalım, 2 litre kadar, 1 tatlı kaşığı da tuz ilavesiyle suyumuzu kaynatalım. Kaynamaya başlayınca köftelerimizi aldığı kadar içine koyup 10 dakika kadar kaynaması yeterli delikli kepçe ile çıkaralım. Haşlanmış sağlıklı içli köftelerimiz servise hazırdır.
 
 
 
  
 | 
Haşlama İçli Köfte | 
  | 
OYA CAN 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.08.2013 
Mesajlar: 31 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc91462 
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2013 
2,506 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı ince bulgur
 
2 yumurta
 
1 çay bardağı irmik
 
100 gram yağsız et
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
1 çorba kaşığı acı biber salçası
 
İçi için:
 
2 soğan
 
300 gram kıyma
 
100 gram ceviz içi
 
Kimyon, karabiber, isot, yenibahar, tuz
 
 
Öncelikle iç harcını hazırlayıp soğutmak gerekiyor. Kıymayı soğanla kavurup cevizi, baharatı ekleyin, soğumaya bırakın. Hattâ donmuş olması daha makbulmüş. Dış harcı içinse ince bulgur, yumurta, irmik ve yağsız eti salçayla güzelce yoğurun. Macun kıvamına gelince parçalar koparın, elinizi suya batırıp içlerini oyun. Kıymalı harçtan doldurup kapatın, elinizde yuvarlayın. Kaynayan tuzlu suda haşlayıp sıcak servis yapın. Üzerine sarımsaklı sos da yakışıyor.
 
 
 
 
Fotoğraf "günaydın" tarafından gönderildi. 06.09.2014
  
 | 
Haşlama İçli Köfte | 
  | 
aytop 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 09.12.2014 
Mesajlar: 19 Şehir: Maltepe-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc103547 
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2014 
2,471 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
İçi için:
 
4 adet soğan
 
400 gram yağlı kıyma
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 çay barağı sıvı yağ
 
1 su bardağı ceviz
 
Karabiber, kimyon, yenibahar, pul biber
 
Yarım demet kıyılmış maydanoz
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
Bulgurlu dış harcı için:
 
1 kilo köftelik bulgur
 
1 yumurta
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 adet rende soğan
 
1 su bardağı un
 
 
Bulgurlu dış harcı için, gereken malzemeleri kıyma makinesinden iki geçirip macun kıvamına getirin. Elle yoğurmaktan daha kolay olacaktır. İçi için de kıyma soğan ve cevizi kavurup soğumaya bırakın. Hatta bunu önceden yapıp dondurabilirsiniz. Kıymalı donmuş içi bulgurlu harçtan içine doldurup köfteleri hazırlayın. Kaynayan tuzlu suyun içinde haşlayıp sıcak sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Haşlama İçli Köfte | 
  | 
çeyrek 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.04.2018 
Mesajlar: 22 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133538 
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2018 
1,093 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için:
 
2 su bardağı ince bulgur
 
1 adet yumurta
 
2 yemek kaşığı un
 
1 yemek kaşığı tuz
 
1 su bardağı kaynar su
 
İçi için:
 
3 adet soğan
 
300 gr kıyma
 
Yarım su bardağı ceviz
 
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Üzeri için:
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
2 yemek kaşığı salça
 
2 diş sarımsak
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı pul biber
 
1 çay kaşığı reyhan kurusu
 
 
İlk önce hamurunu oluşturmak için bulgurun içine kaynar suyu döküyoruz ve bulgurların şişmesini bekliyoruz. Daha sonra şişen bulgurların içine hamuru için olan tüm malzemeleri katıyoruz. Diğer tarafta içini hazırlamak için soğanları küçük küçük küpler halinde doğruyoruz. Bir tavaya alıyoruz ve içine konulacak diğer tüm malzemeleride katıp kavuruyoruz. İçini de hazırladıktan sonra oluşan hamurlarımızı yumurta büyüklüğü şeklinde bezeler haline getiriyoruz ve ortasını baş pardağı yardımıyla oyup içine iç malzemeden 1 yemek kaşığı kadar koyup elimizde (elimize yapışmaması için su yardımı ile)yuvarlayıp kapatıyoruz. Tüm malzemeleri bu şekilde bitirdikten sonra 1 tencereye yarım litre kadar su koyup kaynatıyoruz. Kaynayan suya 1 yemek kaşığı kadar da tuz koyuyoruz ve kaynadıktan sonra içli köfteleri içine atıp 10 dk kadar kaynatıyoruz. Onlar kaynarken de küçük bir tavada üzerine dökülen sosunu hazırlayalım. Tüm malzemeleri tavaya koyalım sarımsaklar rendelenmiş olacak onları iyice kavurturalım ve haşlanan içli köftelerimizin üzerlerine dökelim.
 
 
 
  
 | 
Haşlama İçli Köfte | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144465 
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2019 
775 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı ince bulgur
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
1 su bardağı un
 
Tuz
 
İç harcı için:
 
500 gram kıyma
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 orta boy soğan
 
125 gram tereyağı
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
Soğanları doğrayın. Yağı erittikten sonra soğanları atıp, pembeleşene kadar yağda çevirin. Kıymayı da ilave edip kavurun. Domates salçası, karabiber ve tuzu koyup biraz daha kavurduktan sonra karışımı buzlukta donmaya bırakın.
 
Derin bir tepside bulguru ayıklayın. Üzerine çok az su ilave ederek yoğurun. Azar azar unu katın. Tuz ve biber salçasını da ilave ettikten sonra yoğurmaya devam edin.
 
Bulgur ele yapışmamaya başlayınca yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve bunlara yuvarlak şekil verin. Elinizi sürekli ıslatarak kahve tabağı şekli verdiğiniz köftenin içine dondurulmuş içten 3-4 yemek kaşığı koyarak yumurta biçimi verin ve ağzını kapatın. Hazırladığınız içli köfteleri kaynar suya atıp kaynatın.
 
 
Not: Köftelerinizi bol bol yapıp fazlasını pişirmeden buzlukta saklayabilirsiniz. Buzluktan çıkardığınızda doğrudan kaynar suya atıp haşlayacağınız köfteler birkaç dakika içinde servise hazır olacaktır.
 
 
 
  
 | 
Haşlama İçli Köfte | 
  | 
Hidayet 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.03.2011 
Mesajlar: 55 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144919 
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2019 
994 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Dış hamuru için:
 
Yarım su bardağından biraz fazla ince bulgur
 
3 yemek kaşığı irmik
 
3 yemek kaşığı un
 
Yarım çay kaşığı tuz
 
1,5 su bardağı sıcak su
 
İç harcı için:
 
300 gram orta yağlı kıyma
 
1 kuru soğan
 
4 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Yarım çay kaşığı tuz
 
Çeyrek çay kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı kurutulmuş reyhan
 
Yarım çay kaşığı acı toz kırmızı biber
 
Çeyrek demet maydanoz
 
Köfteleri haşlamak için:
 
6 su bardağı sıcak su
 
 
Köftelerin iç harcını hazırlamakla başlayın.
 
Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Sıvı yağı küçük bir tavada kızdırdıktan sonra kuru soğanları renk alana kadar soteleyin.
 
Kıymayı da tavanın içine ekleyin ve renk alana kadar kavurun.
 
Tuz, karabiber, kurutulmuş reyhan ve acı toz kırmızı biberi de kıymanın içine atarak kıymayı tatlandırın.
 
Son olarak maydanozları tavanın içine ince ince kıyın. İç harcınız hazır, tavayı ocaktan alın.
 
Dış hamurunu yapmaya başlayın.
 
İnce bulgur ve irmiği derin bir tencereye alın. Üzerine sıcak su ve tuz ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
 
Tencereyi ocaktan alın.
 
İlk sıcaklığı çıktıktan sonra yavaş yavaş un ilave edin.
 
Bulgur karışımını, tahta bir kaşıkla güzelce karıştırıp, yoğurun.
 
Yoğurarak kıvam almasını sağladığınız hamurdan iri parçalar koparın.
 
Bir parça hamurun orta kısımlarına başparmağınızla bastırarak çukur açın. Daha sonra önceden hazırladığınız ve soğumuş olan iç harçtan bu çukurun içine doldurun.
 
Bu işlemleri dış hamur harcından elde ettiğiniz bütün çukur hamurlar bitene kadar tekrarlayın.
 
Yuvarladığınız köftelere hafifçe bastırarak dilerseniz yassı şekli verin.
 
Hazırladığınız köfteleri derin bir tencerede kaynattığınız sıcak suyun içine atın.
 
Dış hamurları yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika haşlayın.
 
Haşladığınız köfteleri bir kevgir yardımıyla çıkarıp servis tabağına alın.
 
Sarımsaklı yoğurt ya da salçalı sosla bekletmeden sıcak servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Haşlama İçli Köfte | 
  | 
mutfak müdavimi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.02.2014 
Mesajlar: 33 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc96180 
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2019 
4,190 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
 
½ kg kısırlık bulgur 
 
½ kg yarma bulgur 
 
Yeteri kadar tuz 
 
İçi için:
 
500 gram kıyma 
 
1 adet soğan 
 
1 su bardağı ayçiçeği yağı 
 
1 demet maydanoz 
 
1 çay kaşığı karabiber 
 
1 çay kaşığı pul biber 
 
 
Kısırlık bulgur ile yarma bulgur karıştırılarak ve bir miktar su ilave edilerek yaklaşık yarım saat yoğrulur.
 
Yoğrulmuş hamur 20-25 dakika bekletilir.
 
Bu arada ayçiçeği yağı tavada kızdırılarak doğranmış soğanlar ilave edilir.
 
Soğanlar, hafif pembeleşince kıyma, karabiber ve pul biber ilave edilerek kavrulur.
 
Son olarak yine küçük küçük doğranmış maydanozlar ilave edilerek malzeme dinlendirmeye bırakılır.
 
Bu arada hamur tekrar birkaç dakika yoğrulur.
 
Avuç içini dolduracak şekilde hamur alınarak içi oyulur.
 
Hazırlanmış malzeme içine doldurulur ve ağzı kapatılır.
 
Hamur ve iç bitinceye kadar bu işlem tekrar edilir. Ancak tüm köfteler birbirlerine değmeyecek şekilde istif edilir.
 
Yine yaklaşık 20 dakika dinlenen köfteler tencereye konularak su ilave edilir. Yaklaşık yarım saat kaynatıldıktan sonra köfteler kevgirle tencereden alınır.
 
 
Not: Servise hazır hale gelen köfteler istenirse kızartılarak da servis edilebilir.
 
 
 
  
 | 
Haşlama İçli Köfte | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc154457 
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2020 
470 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet yumurta
 
1 su bardağı irmik
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
Karabiber
 
Tuz
 
500 gr köftelik bulgur
 
Yarım su bardağı un
 
İçi için:
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1 su bardağı dövülmüş ceviz (isteğe göre)
 
650 gr orta yağlı kıyma
 
2 adet soğan
 
 
İçi için, bir tavaya tereyağı alınarak eritilir. Tereyağı eridikten sonra kıyma eklenir. Kıyma yaklaşık 15-20 dakika kavrulduktan sonra doğranmış soğanlar eklenir ve pişmesi için bırakılır. Kıymanın tamamen pişmesine yakın tuz ve baharatlar eklenir. İyice karıştırıldıktan sonra ocaktan alınır ve dövmüş cevizler eklenir. Soğuduktan sonra iç harcınız kullanıma hazırdır.
 
İlk önce bulgur ve irmik bir kaba alınarak karıştırılır.
 
Bulgur irmik karışımını biraz geçecek seviyeye kadar sıcak su ilave edilir. Yumuşayıncaya kadar dinlendirilir.
 
Daha sonra çiğ köfte yoğurulur gibi yoğrulur. Ardından kalan malzemeler eklenir ve karıştırılarak yoğrulmaya devam edilir.
 
Hamur ele yapışmayacak kıvama geldiğinde artık köfteleri yapmaya başlayabilirsiniz.
 
Hamurdan cevizden biraz büyük miktarda hamur koparılır. Daha sonra parmakla bir tarafından çukurlaşana kadar yoğurmaya devam edilir.
 
Çukur oluştuktan sonra 1-2 kaşık iç harcından koyulduktan sonra çukur düzgün bir şekilde kapatılır.
 
10-15 dakika köfteler buzdolabında dinlendirilir.
 
Tencereye su koyarak kaynamaya bırakılır.
 
Su kaynadıktan sonra suyun içine 1 çay kaşığı limon tuzu ve bir miktar tuz attıktan sonra köfteler yan yana yapışmayacak şekilde köfteleri haşlamaya bırakın.
 
Köfteler yavaş yavaş su yüzeyine çıkmaya başlar.
 
Çok fazla bekletirseniz eğer köfteler dağılabilir o yüzden bu aşamanın dikkatli yapılması gerekmektedir.
 
Köfteler haşlandıktan sonra artık sunuma hazırdır. İçli köfteleri sunum tabağına aldıktan sonra yanında limon ile servis edebilirsiniz.
  
 | 
Haşlama İçli Köfte | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc177567 
Gönderme Tarihi: 02.May.2024 
264 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
İç harcı için
 
250 gram dana kıyma
 
1 adet kuru soğan
 
3 yemek kaşığı ceviz içi
 
4 dal taze nane
 
4 dal maydanoz
 
1 çay kaşığı pul biber
 
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Tuz, karabiber
 
Dış hamuru için:
 
2 su bardağı ince köftelik bulgur
 
1 su bardağı irmik
 
2.5 su bardağı su
 
3 yemek kaşığı un
 
1 adet yumurta
 
2 yemek kaşığı domates salçası
 
Tuz
 
Haşlamak için:
 
Su
 
Yarım limon suyu ve 3 top limon tuzu
 
Tuz
 
 
Tavaya sıvıyağı ilave ettikten sonra kıymayı kavurun. İnce şekilde doğradığımız soğanları kıymaya ekleyip ve kavurmaya devam edin. Tereyağı, pul biber, kırmızı toz biber, tuz, karabiber, ince ince doğranmış ceviz ve maydanozu da ilave edip karışın.
 
Geniş bir kaba bulgur ve irmiği ilave edip karıştırın. Üzerine ılık su ekledikten sonra bir daha karıştırıp üstünü kapatın. 5-10 dakika bekletin. Sonra un, salça, yumurta, tuz ilave edip yoğurun. Elinizi ıslatıp hamura şeklini verin. Hamurun içini hazırladığımız kıymalı harçla doldurup ve kapatın. Daha sonra haşlamak için büyük bir tencereye su koyun, içine biraz tuz ve limon suyu ve limon tuzunu ekleyin. Kaynayınca köftelerinizi içine dikkatlice atın, önce dibe çökecek sonra, köfteler suyun yüzüne çıkınca pişmiş anlamına gelmektedir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |