| 
 
 
 | 
Haşlama Beyin | 
  | 
agali 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.02.2006 
Mesajlar: 31 Şehir: Aliağa/İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9598 
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2006 
21,319 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 tane dana beyni
 
Tuz
 
dörde bölünmüş 1 defne yaprağı
 
1 soğan
 
2 kereviz yaprağı
 
yarım kahve fincanı sirke
 
yarım fincan zeytinyağı
 
limon suyu
 
 
Temizlenmiş, zarları çıkarılmış beyinleri tencereye koyun. Üstlerini örtecek kadar su doldurun. Diğer malzemeyi de katarak 10 dakika kaynatın. Sonra beyinlerin aynı  suyun içinde soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra suyunu süzüp çıkarın. Doğrayıp zeytinyağı ve limonla servis yapın.
  
 | 
BEYİN HAŞLAMASI | 
  | 
maya 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.11.2007 
Mesajlar: 48 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc18983 
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2007 
2,913 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme : 
 
1 adet havuç, 
 
1 baş soğan, 
 
1 baş kereviz, 
 
6 adet koyun beyni veya 2 adet dana beyni, 
 
1/4 demet maydanoz, 
 
3 adet tane karabiber, 
 
tuz.
 
 
Yapılışı:
 
1-  Beyinleri soğuk suya koyunuz,
 
2-  Beyinlerin üzerindeki ince zarı soyunuz (beyin bayat olursa bu zar soyulmaz).
 
3-  Bir tencereye zan soyulmuş beyinleri, iri doğranmış soğanı, havucu, kerevizi, maydanozu, tane karabiberi ve tuzu koyunuz, (Sebzeleri koymaktaki maksat kokusunu güzelleştirmek ve ağırlığının gitmesi içindir).
 
4-  Beyinin üzerlerine çıkacak kadar su ve tuz ilave edip ateşe koyunuz.
 
5-  Orta hararetli ateşte 20-25 dakika kaynatınız.
 
6-  Kendi suyunda soğutup parçalanmadan çıkartınız.
 
7-  İstediğiniz yerlerde kullanınız.
 
 
NOT: Haşlama beyin: Söğüş olarak, salata v.s. yerlerde kullanılır.
  
 | 
Haşlama Beyin | 
  | 
zencefil 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.09.2007 
Mesajlar: 26 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17839 
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2007 
2,754 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet dana beyni
 
1 adet kuru soğan
 
3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
2 çorba kaşığı sirke
 
Yarım tatlı kaşığı tuz
 
 
Zarı alınmış beyin tencereye aktarılır. Üstünü yüze üüz örtecek kadar su konur. Orta ateşte yumuşayana kadar haşlanır. (yaklaşık 8-10 dakika) Tencerede ıldıktan sonra servis tabağına çıkarılır. Üzerine sirke, zeytinyağı ve tuz karışımı gezdirilir.
  
 | 
Beyin Haşlama | 
  | 
gülnara 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.09.2018 
Mesajlar: 21 Şehir: Bakü | 
Kısa URL: https://ml.md/lc136736 
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2018 
1,460 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet dana beyni
 
1 adet kuru soğan
 
1 adet defne yaprağı
 
1 - 2 dal kereviz yaprağı
 
Bir kaç dal maydonoz
 
1 tatlı kaşığı kaşığı tuz
 
1/2 Türk kahvesi fincanı sirke
 
1 yemek kaşığı yağ
 
Yeterince su
 
Arzu edildiği kadar mayonez
 
1 tutam ince kıyılmış dereotu
 
1 tutam pul biber
 
 
On dakika buzlu suda beklettiğiniz dana beyinlerinin tam ortasındaki ince girintili çıkıntılı zarlarını temizleyin.
 
Yıkadığınız beyinleri bir tencereye koyup, üzerini geçecek kadar su ilave edin.
 
Daha sonra kalan bütün malzemeyi ekleyip kaynadıktan sonra on dakika kapağı kapalı olarak orta ateşte pişirin.
 
Pişen beyinleri suyundan çıkarmadan soğumasını bekleyin.
 
Soğuyan beyinleri bir süzgece alın, sularının süzülmesini sağlayın.
 
Suyu iyice süzülen beyinleri bir tabağa alın, dilimleyin.
 
Üzerine tavada kızdırılan yağda pul biberi gezdirin.
 
Üzerine mayonez döküp, dereotu serperek servis yapabilirsiniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |