| 
 
 
 | 
Haşhaşlı Tatlı | 
  | 
fatoş nur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.01.2013 
Mesajlar: 63 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc85259 
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2013 
2,242 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 Bardak yoğurt
 
1 Bardak un
 
1 Bardak haşhaş
 
1,5 Paket kabartma tozu
 
1 Yemek kaşığı margarin
 
1 Bardak irmik
 
1 Bardak yağ
 
4 Adet yumurta
 
1 Bardak şeker
 
 
Malzemeler karıştırılarak kek hamuru yapılır.
 
Tepsi yağlanır ve tepsiye dökülerek pişirilir.
 
2,5 bardak su ve 2,5 bardak şeker ile şerbet hazırlanır.
 
Biri sıcak biri soğuk olacak şekilde dökülür.
 
 
 
 
Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 29.03.2021
  
 | 
Haşhaş Tatlısı | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152319 
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2020 
468 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yumurta
 
1 su bardağı un
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 su bardağı irmik
 
1 su bardağı süt
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilya
 
Yarım su bardağı haşhaş
 
Şerbeti için:
 
1 su bardağı şeker
 
1,5 su bardağı su
 
Üzeri için:
 
1 paket krem şanti
 
1 su bardağı süt
 
 
Şekeri ve yumurtaları güzelce çırpın.
 
İçine sıvı yağı ve sütü ekleyip karıştırın.
 
Un, irmik ve haşhaşı da ilave edin ve karıştırmayı sürdürün.
 
Son olarak vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
 
Fırın kabını yağlayıp hamuru kalıba aktarın.
 
Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra tatlıyı fırına verin.
 
Kek gibi pişirip içini kontrol ettiğiniz tatlıyı fırından alıp soğumaya bırakın.
 
Bu esnada tatlının şerbetini hazırlayın.
 
Şeker ve suyu tencerede karıştırıp eritin.
 
Şerbet kaynadığında ocaktan alıp soğuyan kekin üzerine gezdirin.
 
Tatlı şerbeti çekerken toz krem şantiyi 1 su bardağı sütle karıştırıp krema haline getirin.
 
Tatlının üzerine krem şantiyi yayıp tatlıyı buzdolabında bir süre dinlendirin.
 
Ardından üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Haşhaşlı Tatlı | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc155691 
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2021 
862 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet yumurta
 
Yarım su bardağı yoğurt
 
1 su bardağı toz şeker
 
3/4 su bardağı ayçiçek yağı
 
Yarım su bardağı irmik
 
3/4 su bardağı haşhaş tohumu
 
2 su bardağı un
 
1 paket kabartma tozu
 
Yarım tatlı kaşığı limon suyu
 
Şerbeti için:
 
2,5 su bardağı toz şeker
 
2,5 su bardağı su
 
1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu
 
Üzeri için:
 
1 poşet krem şanti
 
3/4 su bardağı soğuk süt
 
 
Haşhaşlı tatlı tarifi için öncelikle tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır. Her tatlıda olduğu gibi bu tatlıda da önce şerbet yapılmalıdır.
 
Toz şeker ve suyu derin bir tencerede karıştırarak ocağa koyun. Eriyinceye kadar karıştırarak kaynadığında limon suyunu ekleyin. Bir iki dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın. Soğuması için bir köşede bekletin.
 
Tatlının hamuru için yumurtaları bir kaba alın. Toz şeker ekleyin ve iyice karıştırın. Beyazımsı bir renk alana kadar mikser ile karıştırın.
 
Sırasıyla, ayçiçek yağı ve yoğurt ilave ettiğiniz tatlıyı karıştırmaya devam edin. Haşhaş tohumunu, irmiği ve elenmiş unu katın. Limon suyuyla köpürttüğünüz kabartma tozunu ekleyin.
 
Pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırın. Kalıbınızı yağlayın ve harcı dökün.
 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Kürdan testinden sonra haşhaşlı tatlıyı fırından çıkarın.
 
Fırından çıktıktan sonra tatlıyı dilimleyin ve soğuyan şerbeti üzerine gezdirin.
 
Krem şantiyi hazırlayın ve biraz dolapta bekletin. Ardından tatlının üzerine krem şanti ile kaplayın. Ardından servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |