| 
 
 
 | 
Haşhaşlı Simit | 
  | 
nedimex 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 17.07.2005 
Mesajlar: 564 Şehir: Kadiköy/Istanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2205 
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2006 
3,204 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 paket yumuşamış margarin
 
1 çorba kaşığı svıyağ
 
3-4 yemek kaşığı toz şeker 
 
çok az tuz
 
1 paket kabartma tozu
 
alabildiğince un
 
Haşhaş
 
2 yumurta
 
 
Haşhaş ve 1 yumurtanın sarısı hariç diğer malzemelerden yumuşak bir hamur elde edin. Küçük parçalar alıp simit şekli verin üzerine yumurta sarısı sürün ve bol bol haşhaşa batırın. 180 derecede fırında pişirin.
  
 | 
Haşhaşlı Simit | 
  | 
panjur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.05.2006 
Mesajlar: 60 Şehir: Borçka | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5418 
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2006 
3,137 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 paket oda sicakliginda margarin
 
1 çorba kaşığı siviyağ
 
3-4 yemek kaşığı toz şeker
 
2 yumurta (1 yumurtanin sarisi ayrilacak uzeri icin)
 
Cok az tuz
 
1 paket kabartma tozu
 
Aldigi kadar un (yaklasik 200-250 gr kadar)
 
Ogutulmus haşhaş
 
 
Margarin, sivi yag, seker ve yumurtayi guzelce karistirin. Uzerine un ve kabartma tozunu ekleyerek kulak memesi kivaminda bir hamur elde edin. Hamurdan ufak parcalar koparin simit sekli verin. Simitleri once yumurta sarisina daha sonrada hashasa bulayin. 200 derecede yaklasik 10 dakika kadar pisirin.
  
 | 
Haşhaşlı simit | 
  | 
mukaddes 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.07.2007 
Mesajlar: 33 Şehir: Bornova İZMİR | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16458 
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2007 
2,598 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Haşhaş
 
Yarım paket margarin
 
3 çorba kaşığı pudra şekeri
 
2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)
 
alabildiği kadar un
 
tuz
 
1 paket kabartma tozu
 
 
Haşhaş dışındaki malzemelerle orta sertlikte bir hamur elde edene kadar yoğrulur, hamurdan küçük parçalar alınır, simit şekli verilir, üzerine önce yumurta sarısı, sonra haşhaş serpilir.
 
185 dere fırında pişirilir.
  
 | 
Haşhaşlı Simit | 
  | 
dosta 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.10.2011 
Mesajlar: 112 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68628 
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2011 
4,344 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 su bardağı un
 
1 çorba kaşığı tuz
 
Alabildiği kadar su
 
1 paket kuru maya
 
2 çorba kaşığı toz şeker
 
2 çorba kaşığı toz şeker
 
1 yumurta
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çay bardağı süt
 
1 kase haşhaş
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
 
Öncelikle bir karıştırma kabı alalım ve içerisine unumuzu döküp ortasını açalım. Mayayı ortaya ilave edelim. Kenarına ise tuz ve şekeri serpiştirelim. Mayanın üstüne ise, erimiş tereyağı, süt ve yumurtanın akı ile su ilave ederek yumuşak bir hamur elde edelim. Yarım saat kadar mayalanması için bekleyelim. Mayalandıktan sonra hamuru açıp üstüne sıvıyağ ile karıştırdığımız haşhaş ezmesini sürelim ve rulo yapalım. Sonra ruloyu koca bir simit şeklinde sarıp tepsiye koyalım. Üstüne kalan yumurtalarımızın sarısını sıvayıp yine haşhaş tohumu serpiştirerek 180 santigrat derecede pişirelim. Piştikten sonra dilimleyerek ılık ılık servis edelim.
  
 | 
Haşhaşlı Simit | 
  | 
döne 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.11.2013 
Mesajlar: 30 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc93774 
Gönderme Tarihi: 15.Kas.2013 
2,286 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çay bardağı haşhaş
 
3 çorba kaşığı çörekotu
 
3 çorba kaşığı susam
 
Hamuru için:
 
1 çorba kaşığı şeker
 
1 çorba kaşığı mahlep
 
1 çorba kaşığı maya
 
3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
2,5 su bardağı un
 
1 su bardağı su
 
1 çay bardağı süt
 
 
 
Hamuru yoğurmak için şekeri, mayayı, zeytinyağını, ılık su ve sütle birlikte karıştırın. Üzerine yavaşça unu ekleyip yumuşak bir hamur haline getirin. Bu hamuru 30 dakika kadar dinlendirin. Dinlenmiş hamurdan parçalar kopartıp uzun çubuklar yapın. Burkarak halka şekli verin. Bu halkaları suya batırıp daha sonra haşhaş, susam ve çörekotu karışımına bulayın. Bu şekilde hazırlanan simitleri tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin. Kahvaltı için sıcak olarak çayla ikram edin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |