Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Vezir Parmağı Tarifleri > Haşhaşlı Şekerpare (4 adet - 119,023 defa bakıldı)

Haşhaşlı Şekerpare


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Badem Tatlısı Tarifleri
Baklava Tarifleri
Ekmek Tatlısı Tarifleri
Güllaç Tarifleri
Halka Tatlısı Tarifleri
Hurma Tatlısı Tarifleri
Kadayıf Tarifleri
Kalburabastı Tarifleri
Kemal Paşa Tarifleri
Künefe Tarifleri
Lokma Tarifleri
Revani Tarifleri
Sütlü Nuriye Tarifleri
Şam Tatlısı Tarifleri
Şekerpare Tarifleri
Vezir Parmağı Tarifleri
Tulumba Tatlısı Tarifleri
Yoğurt Tatlısı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Haşhaşlı Şekerpare

nurdane
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.08.2020
Mesajlar: 29
Şehir: Rize
Kısa URL: https://ml.md/lc153154
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2020
830 defa indirildi / yazdırıldı




https://acunn.com

1 yumurta
Yarım paket margarin (125 gr)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Bulamak için haşhaş
Şerbeti için;
3 su bardağı su
3,5 su bardağı şeker
Yarım tatlı kaşığı limon suyu

İlk olarak şerbetimiz hazırlanır. Şerbeti hazırlamak için, şeker ve su tencerenin içerisine konularak kaynamaya bırakılır. Kıvam almaya başlayınca limon suyu ilave edilip, karıştırılır ve ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.
Ardından tüm malzemeler bir kaba alınır, yumurta, yağ, pudra şekeri, irmik vs hepsi karıştırılır.
En son azar azar un eklenir. Kabartma tozuyla birlikte kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilip ceviz büyüklüğünde yuvarlanıp haşhaşa bulanır.
180 derece fırında iyice kızarana kadar pişirilir. 5 dk sıcağı geçince soğuk şerbetimizle buluşturulur.
3-4 saat sonra servise hazır.



Haşhaşlı Şekerpare

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc163447
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2022
300 defa indirildi / yazdırıldı




200 gram oda sıcaklığında tereyağı
2 adet yumurta
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı hindistancevizi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 su bardağı un(kontrollü ekleyelim)
Şerbeti için:
3,5 su bardağı toz şeker
4,5 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Üzerini bulamak için:
1 küçük kâse haşhaş (sarı)
1 su bardağı süt

Önce şerbeti hazırlayalım. Şekeri, suyu tencereye alalım. Orta ateşte kaynamaya bırakalım.
Kaynamaya başlayan şerbete limon suyunu da ekleyelim.
5 dakika daha kaynadıktan sonra altını kapatıp ılımaya bırakalım.
Yoğurma kabına yumuşak tereyağı, sıvı yağ, şeker, yumurta ve hindistancevizini alalım güzelce karıştıralım.
Daha sonra irmik, vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyelim. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.
Önce süte batırıp daha sonra haşhaşa bulayalım. Fırın tepsisine dizelim.
Bütün hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayalım. Önceden ısıtılmış 170 derecede fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirelim.



Haşhaşlı Şekerpare

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc167119
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2022
270 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.aksam.com.tr

Hamuru için:
250 gram margarin
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yeteri kadar un
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Üzeri için:
Haşhaş
Ortasına fındık

Her tatlıda olduğu gibi haşhaşlı şekerparede de önce şerbeti kaynatın. Kaynayınca limonu ekleyin. 5 dakika daha kaynattıktan sonra soğumaya alın.
Şerbet soğurken hamura geçin. Bir kapta oda sıcaklığında margarin, sıvı yağ yumurta ve pudra şekerini karıştırın. Ardından diğer malzemeleri de ilave edin ve güzelce yoğurun. Elinizde yuvarlayabilecek kıvama gelince ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verin.
Önce haşhaşa bulayın, sonra ortasına fındık batırın. Önceden ısıtılmış, 180 derecede pişirin. Bu ısı fırınınızın yapısına göre de değişebilir.
Şekerparenin ilk sıcağı çıkınca, şerbetini dökebilirsiniz.

Not: Şekerparenin şerbeti soğuk, hamuru sıcak olmalıdır.



Haşhaşlı Şekerpare

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc168132
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2022
251 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı pudra şekeri
Yarım paket kabartma tozu
Yarım yemek kaşığı irmik
1 adet yumurta
2,5 su bardağı un
Şerbeti için:
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
2 damla limon suyu
Üzeri için:
Haşhaş
Badem

Bir tencereye 2 su bardağı su ve 2 su bardağı toz şeker ekleyin. Şeker eriyene kadar karıştırın. Karıştırmazsanız şerbetiniz daha çabuk şekerlenir. Şerbetiniz kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp, yaklaşık 20 dakika kaynatın. Şerbeti ocaktan almadan 15 dakika önce 2 damla limon suyu ekleyin.
Hamur için, derin bir kaba 125 gram tereyağı ve yumurta sarısını ekleyin. Ardından yarım çay bardağı sıvıyağı, ve pudra şekeri, 1,5 yemek kaşığı irmik ve yarım paket kabartma tozu ilave edin. Tüm malzemeyi elinizle karıştırın. Azar azar 2,5 su bardağı un ekleyin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Diğer taraftan yumurta akını ve haşhaşı ayrı kaba koyun. Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Elinizde yuvarlayın. Önce yumurta akına sonra haşhaşa bulayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerlerine birer adet badem yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
Şekerpareyi fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığı çıkması için biraz bekletin. Ardından soğuk şerbeti kepçe ile üzerine dökün. Yaklaşık 15-20 dakika şerbet içinde beklettikten sonra servis edebilirsiniz.







Haşhaşlı Şekerpare Tarifleri Vezir Parmağı Tarifleri



(4 adet Haşhaşlı Şekerpare 119,023 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort