| 
 
 
 | 
Haşhaşlı Poğaça | 
  | 
nedimex 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 17.07.2005 
Mesajlar: 564 Şehir: Kadiköy/Istanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2204 
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2006 
3,490 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım su bardağı tozşeker 
 
1 su bardağı un
 
4 çorbakaşığı tereyağı (veya margarin)
 
2 çaykaşığı haşhaş tohumu
 
1 yumurta sarısı 
 
Süt
 
Maya 
 
Tuz
 
 
Tereyağı ya da margarini krema haline gelene kadar ısıtın. İçine tozşekeri,unu, hafifçe çırpılmış yumurta sarısını,  bir tutam tuzu ve sütte çözülmüş biraz mayayı katın. Tüm malzemeleri hamur haline getirdikten sonra iki saat kadar  buzdolabında bekletin.
 
Daha sonra üzerine bir çaykaşığı haşhaş tohumu serpin ve çok ince olmayacak şekilde hamuru açın. Kalıp aletleriyle kestiğiniz parçaları yağlı ve unlu bir tavaya koyun. Yeniden bir saat kadar buzdolabında dinlendirin. Sonra üzerlerine, kalan haşhaş tohumlarını serpiştirip  önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında onbeş dakika kadar pişirin bırakın.
  
 | 
Haşhaşlı Poğaça | 
  | 
Hiç Kimse 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 10.02.2006 
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5837 
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2006 
3,774 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
42 gr yas maya
 
1 su bardagi siviyag+margarin karisimi
 
2 su bardagi sut
 
1 çay bardagi toz seker
 
2 yumurtanin beyazi(sarisi ustune)
 
1,5 yemek kasigi tuz
 
Aldigi kadar un
 
Iç malzemesi:
 
1 buyuk çorba kasesi hashas
 
Yarim cay bardagi siviyag
 
 
Verilen hamur malzemeleri genic bir kabin içine alinir ve yumusak bir hamur elde edene kadar un eklenerek yogrulur. 20-25 dk bekletilir (ustu kapali olcak)Dinlenen hamuru once ikiye bolelim.Tekrar bir parcayi iki esit parcaya bolelim ve çok ince olmayacak sekilde acalim(acarken fazla un kullanmayiniz) Iç malzeme yani hashas,seker ve siviyagi karistirip acilan hamurun her yerine gelcek sekilde surelim ve rulo yapalim, diger parcayida ayni sekilde yapalim.3 parmak eninde keselim. Basta ayirdigimiz buyuk hamurdan iri ceviz buyuklugunde parcalar kopartip bezeler hazirlayalim. Hazirladigimiz bezeleri elimde acip arasina kesilen rulodan koyup hafif bastiralim. Butun hamur bu sekilde yapilir ve unlanmis tepsiye dizilir.Mayasi gelene kadar bekletilir ve yumurta sarisi surulup 180 derecede pisirilir. Cikan pogcalarin uzerine nemli bez ortulur ve soguyunca servis yapilir.
  
 | 
Haşhaşlı Poğaça | 
  | 
mahidevran 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 22.03.2011 
Mesajlar: 10 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc61568 
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2011 
3,634 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yumurta
 
1 su bardağı yoğurt
 
Yarım paket margarin
 
1 paket kabartma tozu
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Alabildiği kadar un
 
İçi için:
 
3 çorba kaşığı ezilmiş haşhaş
 
3 çorba kaşığı sıvıyağ
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurta
 
 
Hamur malzemesiyle kulak memesi kıvamında hamur yapılır. 20 dakika dinlendirilir. İç malzemesi karıştırılır. Hamurdan yarım limon kadar parçalar alınır. Unlu zeminde çay tabağı kadar açılır. Yüzeyine iç sürülür ve kapatılır, kenarlarına bastırılır. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzerine çırpılmış yumurta sürülür. 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
  
 | 
Haşhaşlı Poğaça | 
  | 
yeniay 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.12.2012 
Mesajlar: 75 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc85028 
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2012 
2,647 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Derya Sezgin
 
 
Hamuru İçin;
 
125 g oda sıcaklığında tereyağ
 
1 adet yumurta
 
1 çay bardağı ayçiçek yağı
 
1 çay bardağı ılık süt
 
1 çay bardağı ılık su
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 paket instant maya
 
Aldığı kadar un
 
İç Malzeme;
 
3 adet haşlanmış patates
 
1 su bardağı dolusu rendelenmiş kaşar peynir
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı pulbiber
 
Üstü İçin;
 
2 yemek kaşığı pekmez
 
1 çay bardağı su
 
Mavi haşhaş
 
 
Hamur için derin bir kaseye toz maya ılık su,süt,tozşeker ve tuz alınıp karıştılılarak maya eritilir. Üstüne bir tepsi örtülüp 5 dakika bekletilir. Yumurta ve tereyağ eklenip iyice elle karıştırılır. Unu yavaşça eklenerek yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Hamurun üstü kapatılarak 1 saat bekletilir. Bu arada iç malzeme için patatesler haşlanıp çatalla iyice ezilir.İçine tuz ve pulbiber eklenir en son rendelenmiş kaşar peynir ilave edilip iyice karıştırılır. Bir kasede pekmez ve su karıştırılarak eritilir.
 
Mayalanan hamurdan parçalar alınıp elle açılır içine malzeme konulup kapatılarak yuvarlanır. Pekmezli suya batırılıp pişirme kağıdı serili tepsiye dizilir. Tüm hamur bitince üstlerine haşhaş serpilip bıçakla iki kenarlarına çizikler atılır. Tekrar 30 dakika bekletilir. Önceden ıstılmış 240 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
 
 
 
 
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 05.08.2022
  
 | 
Haşhaşlı Poğaca | 
  | 
timsal 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.10.2014 
Mesajlar: 22 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc102656 
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2014 
2,126 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı süt
 
1 paket maya
 
1 su bardağı sıvıyağ
 
2 kasık toz seker
 
1 tatlı kasıgı tuz
 
3 adet yumurta
 
1 su bardağı dövülmüş haşhaş
 
 
Tüm malzemeler karıstırılıp yumusak bir hamur elde edilir ve 1 saat dinlendirilir. Kabaran hamur bezeler alınır ve acılır arasına dövülmüş haşhaş sürülür ve rulo seklinde sarılır kesilir 150 derecelik fırına üzerine yumurta sürülerek konur yaklasık 30-40 dakika arası pişirilir ve servise sunulur.
  
 | 
Haşhaşlı Poğaça | 
  | 
zerrin başak 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.04.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Çaycuma | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141722 
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2019 
1,198 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
6 su bardağı un
 
2 adet yumurta (sarısı üzeri için ayrılacak)
 
1,5 su bardağı ılık süt
 
1 yemek kaşığı yoğurt
 
1 adet kuru maya
 
1,5 tatlı kaşığı tuz
 
2,5 yemek kaşığı şeker
 
1,5 yemek kaşığı sirke
 
2-3 damla limon suyu
 
1,5 tatlı kaşığı mahlep
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
Yarım bardak mavi haşhaş (üzeri için)
 
İçi için:
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
 
1 su bardağı yaş haşhaş 
 
 
Unun ortasını havuz gibi açın. Tüm malzemeleri sırasıyla koyup yoğurun. Hamurun 45-50 dakika kadar üzeri kapalı bir şekilde kabarmasını bekleyin.
 
İç harç malzemelerini karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp harçtan bir miktar içlerine doldurun. İçlerini doldurduğunuz poğaçalara yuvarlak şekil verip bir kalıba yerleştirin.
 
Üstlerine yumurta sarısı sürün ve mavi haşhaş serpin. Tepside de 15 dakika kadar mayalanmasını bekleyin.
 
Fırının ayarını 200 dereceye getirin ve poğaçaları fırına verin. Altları ve üstleri kızarınca fırından alabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |