1 ekmeklik hamur
1 bardak çekilmiş haşhaş
1 bardak sıvı yağ
Ekmeklik olarak yoğrulan hamurdan alınır. Hamuru elimizle dikdörtgen gibi açarız. İçine yağ ile haşhaşı süreriz. Sonra onu katlarız. Aynı işlemi 3-4 kez yaparız. Pideyi fırına verirken pideyi uzatıp üstüne tekrar yağlı haşhaşı sürüp üstüne içine işlemesi için küçük delikler açarız. Altına hafifçe unlanmış tahta ile fırına koyarız.
Kısa URL: https://ml.md/lc122859
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2017
6,065 defa indirildi / yazdırıldı
THY Skylife
500 gr un
5 gr tuz
25 gr yaş maya
200 gr çekilmiş haşhaş
100 gr sıvı yağ
100 gr tahin
Hamur yumuşak bir kıvamda yoğrulur ve mayalanır. Kabarınca yumaklar hazırlanır. Ekmeklik hamur elle dikdörtgen şeklinde inceltilir. İçine yağ ile haşhaş sürülür ve katlanır. Katlama işlemi 5-6 kez yapılır. Pideyi fırına verirken biraz uzatıp üzerine tekrar yağlı haşhaş sürülür. Fırında pişirilerek sıcak ya da soğuk olarak servis edilir.