Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Haşhaşlı Mercimekli Börek


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Alt Üst Böreği Tarifleri
Açma Börek Tarifleri
Baklava Yufkasından Börek Tarifleri
Bohça Böreği Tarifleri
Cevizli Börek Tarifleri
Çarşaf Böreği Tarifleri
Etli Börek Tarifleri
Gül Böreği Tarifleri
Ispanaklı Börek Tarifleri
Hazır Yufkadan Börek Tarifleri
Kabaklı Börek Tarifleri
Karnıyarık Böreği Tarifleri
Kıymalı Börek Tarifleri
Kol Böreği Tarifleri
Makarna Böreği Tarifleri
Mantarlı Börek Tarifleri
Mercimekli Börek Tarifleri
Milföyden Börek Tarifleri
Muska Böreği Tarifleri
Paçanga Böreği Tarifleri
Pastırmalı Börek Tarifleri
Patatesli Börek Tarifleri
Patlıcanlı Börek Tarifleri
Pazılı Börek Tarifleri
Peynirli Börek Tarifleri
Pırasalı Börek Tarifleri
Puf Böreği Tarifleri
Rulo Börek Tarifleri
Sebzeli Börek Tarifleri
Sigara Böreği Tarifleri
Sodalı Börek Tarifleri
Sosisli Börek Tarifleri
Su Böreği Tarifleri
Sucuklu Börek Tarifleri
Talaş Böreği Tarifleri
Tava Böreği Tarifleri
Tavuklu Börek Tarifleri
Tepsi Böreği Tarifleri
Zarf Böreği Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Haşhaşlı Mercimekli Börek

mahlaz
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 23.09.2010
Mesajlar: 22
Şehir: Sivas
Kısa URL: https://ml.md/lc56260
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2010
2,860 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet yufka
2 çorba kaşığı sıvı haşhaş
3 çorba kaşığı sıvıyağ
İçi için:
1 su bardağı yeşil mercimek
1 adet kuru soğan
5 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
1 adet yumurta

Mercimek düdüklüde haşlanır, suyu süzülür. Soğan ince kıyılır, yağda pembeleştirilir. Üzerine mercimek ve tuz eklnir, kısa süre kavrulur. Haşhaş ve yağ karıştırılır. İlk yufka serilir, üzerine bu yağlı karışım sürülür. İkinci yufka yerleştirilir, yağlı karışım sürülür. Son yufka da konur. Sigara böreği yapımında olduğu gibi 8 üçgen parçaya kesilir. Geniş kenarlarına mercimekli iç konur ve rulo şeklinde sarılır. Yağlanmış fırın kabına dizilir. Üzerine yumurta sürülür. 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.


HAŞHAŞLI YEŞİL MERCİMEKLİ BÖREK

siyami
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925
Şehir: izmir
Kısa URL: https://ml.md/lc88919
Gönderme Tarihi: 02.May.2013
3,281 defa indirildi / yazdırıldı




Ankara Büyükşehir Belediyesi
Belmek Yemek Kitabı


4 adet yufka
1 su bardağı haşhaş
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı yeşil mercimek
2 adet kuru soğan
Tuz,
Pul biber
Kimyon
Karabiber

Yeşil mercimekler, yumuşayıncaya kadar haşlanır. Yemeklik doğranmış soğan, sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. İçerisine yeşil mercimek ilave edilip tuz, pul biber, kimyon ve kara biber ilave edilerek ocaktan alınır.
Sıvı yağ ve haşhaş bir kapta karıştırılır. İlk yufka, tezgah üzerine açılır. Üzeri sıvı yağ ve haşhaş karışımı ile yağlanır. İkinci yufka birincinin üzerine serilir, onun üzeri de haşhaşlı karışım ile yağlanır. Hazırlanan yufka önce dörde, sonra her parça tekrar dörde kesilir. Yufkaların geniş kısımlarına mercimekli iç konularak rulo halinde sarılır. Diğer yufkalara da aynı işlem uygulanır. Hazırlanan börekler, buzdolabının buzluğunda 3-4 saat bekletilir. Daha sonra buzdolabından alınan börekler, tepsiye dizilir. 220 derece fırında altı ve üstü kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır.


Haşhaşlı Yeşil Mercimekli Börek

Ebruli
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 11.01.2014
Mesajlar: 26
Şehir: Gaziantep
Kısa URL: https://ml.md/lc95078
Gönderme Tarihi: 12.Oca.2014
2,674 defa indirildi / yazdırıldı




5 adet yufka
1 çay bardağı eritilmiş margarin
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 adet soğan
1 su bardağı haşhaş
1 tutam tuz, pul biber, karabiber
1 su bardağı sıvıyağ

Önce yeşil mercimeği haşlayın, sonra soğan pul biber ile karıştırın, haşhaşı sıvıyağ ve margarin ile karıştırın. Yufkayı açalım üzerine haşhaşlı karışımı her yere değecek şekilde sürelim Yufkayı ikiye katlayalım tekrar harcı sürelim Sigara böreği gibi üçgen keselim Arasına mercimekli harcı koyalım.ve çok sıkı olmadan saralım. Üzerine haşhaşlı karışımı sürelim 15 dakika bekletelim 175 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim.


Haşhaşlı Mercimekli Börek

İ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 614
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc110675
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2015
2,405 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet yufka
İçi için:
1 su bardağı yeşil mercimek
1 adet kuru soğan
1 kahve fincanı sıvıyağ
Tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Arasına sürmek için:
1 kase çekilmiş haşhaş
Üzeri için:
1 yumurta

Haşhaş sıvıyağ ilave edilerek inceltilir.
Mercimek biraz su ile haşlanır.
1 soğan ince ince doğranır.
Bir tencereye yağ ve soğan alınarak pişirilir.
Haşlanmış mercimekler süzgece alınarak birkaç defa yıkanır.
Pişen soğanların üzerine mercimek eklenir.
Tuz, karabiber ve kırmızı biber ilave edilerek birkaç dakika daha karıştırarak pişirilir ve soğumaya bırakılır.
Bir yufka tezgaha serilir.
Her yerine haşhaş sürülür.
İkinci yufka üzerine kapatılır.
İkinci yufkanın da üzerine haşhaş sürülür.
Haşhaş yufkanın her tarafına yayılır.
Yufka bıçakla önce dörde bölünür. Her çeyrek parça da üçe bölünerek toplam 12 üçgen parça elde edilir.
Üçgen parçanın geniş kısmına mercimekli iç konur ve kenar uçları üzerine kapatılır. Sigara böreği biçiminde rulo yapılır.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alınır.
Diğer 2 yufkaya da aynı işlemler yapılarak börekler tepsiye alınır ve üzerine çırpılmış bütün yumurta sürülür.
200 derecede önceden ısıtılmış fırında börekler kızarana kadar pişirilir.







Haşhaşlı Mercimekli Börek Tarifleri Makarna Böreği Tarifleri



(4 adet Haşhaşlı Mercimekli Börek 108,024 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort