Kısa URL: https://ml.md/lc86489
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2013
2,818 defa indirildi / yazdırıldı
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı kuru maya
2 adet yumurta
3 su bardağı un
3 çorba kaşığı erimiş tereyağı
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 çay bardağı zeytinyağı
3 çorba kaşığı ezilmiş haşhaş
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için:
3 çorba kaşığı toz haşhaş
Derin bir kabın içinde sütü ve pudra şekerini karıştırın. Üzerine mayayı ve 1 yumurtayı ekleyip yumuşak bir hamur oluncaya dek un ve az su ilave ederek hamuru hazırlayın. Hamuru mayalanması için bir kenarda üzeri kapalı olarak bekletin. Bu arada kıyılmış cevizi sıvı yağı ve ezilmiş haşhaşı bir kabın içinde ezin. İçine de tarçını ekleyip karıştırın. Hamuru unlanmış bir zeminde açıp üzerine tereyağı sürüp cevizli karışımı her tarafına yayın. Rulo şeklinde sarıp 2 parmak eninde kesin. Tepsiye dik olarak yan yana dizin. Üzerine kalan cevizli karışımdan elinizle yedirin. Bol miktarda toz mavi haşhaşı serpin. 200 derecedeki fırında 30 dakika pişmeye bırakın. Fırından çıkınca üzerine nemli bir bez örtüp yumuşak olmasını sağlayın ve soğumaya bırakın.
Kısa URL: https://ml.md/lc107615
Gönderme Tarihi: 15.May.2015
2,266 defa indirildi / yazdırıldı
İnönü Kaymakamlığı
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
1 yumurta
1 paket yaş maya
Tuz
Un
Haşhaş
Bir kaba süt, yoğurt, sıvı yağ, su, maya, tuz, yumurtanın beyazı, sarısı üzerine karıştırarak alabildiği kadar un koyarak hamur haline getirilip hamurun kabarması beklenir. Kabardıktan sonra yumurta büyüklüğünde hamur kopartarak yağla ezilmiş haşhaşla elde açılan hamurun üzerine sürüp kıvrılır. Sonra yağlı kâğıt veya yağlanmış tepsiye dizilir. Tepside kabartılır. Sonra 200 derece fırında pişirilir.