| 
 
 5 adet yumurta
 50 gr toz haşhaş
 ½ su bardağı tahin
 140 ml İçim Süt
 120 gr İçim Tereyağı
 200 gr mısır unu
 120 gr un
 240 gr toz şeker
 1 paket kabartma tozu
 1 tatlı kaşığı toz tarçın
 
 Tarçını, kabartma tozu ve haşhaşı derin bir kapta karıştırın. Unları eleyerek ekleyin. Bir başka kapta yumurtaları kırın. Toz şekeri ekleyip mikserde 5 dakika kadar çırpın. Tahin, İçim Süt ve İçim Tereyağ ekleyin. 2 dakika daha hızla çırpamaya devam edin. Unlu karışımı yavaşça ilave edip tahta kaşıkla iyice karıştırın.
 Uzunlamasına bir kek kalıbını İçim Tereyağıyla yağlayın. Hazırladığınız kek karışımını kalıba aktarın. Keki, 180 derece fırında 60 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra 5 dakika dinlendirin ve dilimleyerek servis edin.
 
 
  
 
 |