sakarya escort
Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kaygana Tarifleri > Haşhaşlı Katmer (7 adet - 174,456 defa bakıldı)

Haşhaşlı Katmer


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Akıtma Tarifleri
Galeta Tarifleri
Gözleme Tarifleri
Ekmek Tarifleri
Kaygana Tarifleri
Katmer Tarifleri
Krep Tarifleri
Kruvasan Tarifleri
Lahmacun Tarifleri
Mantı Tarifleri
Milföy Tarifleri
Peksimet Tarifleri
Pide Tarifleri
Pizza Tarifleri
Sufle Tarifleri
Waffle Tarifleri
Yufka Tarifleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Haşhaşlı Katmer

sadıka
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.04.2011
Mesajlar: 38
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc64507
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2011
2,999 defa indirildi / yazdırıldı




Elif Korkmazel

Hamuru için:
3 su bardağı un
1 çay kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Aldığı kadar su
İçi için:
1 çay bardağı çok ince kıyılmış ceviz
1 çay bardağı ezilmiş haşhaş
1 çay bardağı sıvı yağ

Hamuru için yoğurma kabına gereken malzemeleri koyup yumuşak bir hamur elde edin.15 dakika dinlendirin. İçi için gereken tüm malzemeleri bir kapta karıştırın. Hamuru 4 eşit parçaya bölün. Her birini açıp üzerine haşhaşlı karışımdan sürüp zarf gibi katlayın. Az yağlanmış tavada gözleme gibi iki yüzünü de pişirin.


Haşhaşlı Katmer

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc68781
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2011
2,748 defa indirildi / yazdırıldı




20 gr yaş maya
4 su bardağı su
Aldığı kadar un
1 su bardağı dövülmüş haşhaş
1 su bardağı sıvı yağ

Ilık su içerisinde mayayı eritin, tuzu ekleyin ve yavaş yavaş un ilave ederek elinize yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun, yumuşak bir hamur elde edin.Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar kopararak beze haline getirin. Üzerine biraz un serpin oklava ile servis tabağı büyüklüğünde açın. Üzerine sıvıyağ ile karıştırğınız haşhaştan sürün. Kenarlarını katlayarak yaklaşık 10 cm uzunluğunda kare bir bohça elde edeceksiniz. Katlarken katların kuru kısımlarına da yağlı haşhaş sürmeyi unutmayın. Bezelerin tamamına haşhaş sürdükten sonra oklava ile tekrar açın ve genişçe bir teflon tavada yağ koymadan her iki tarafını da kızartın. Pişen hamurların her iki yüzüne tereyağı sürerek servis yapabilirsiniz.


Haşhaşlı Katmer

Othello
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 13.12.2009
Mesajlar: 29
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc75406
Gönderme Tarihi: 02.May.2012
2,209 defa indirildi / yazdırıldı




1kg un
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
Yeteri kadar ılık su
4/5 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
1 çay bardağı sıvı yağ
Yeteri kadar terayağı

Malzemelerden yumuşak bir hamur yoğurun ve 1 saat kadar mayalandırın. Yanlız bu yaz sıcağında 1 saat fazla gelebilir. Hamur eğer çok beklerse ekşime yapacağından sizler hamurunuz 2 katı olana kadar mayalarsanız yeterli olacaktır. Mayalanan hamuru limon büyüklüğünde bezelere ayırın. Bu ölçüden yaklaşık 10 -12 beze çıkıyor. hamuru tatlı tabağından az büyük açın. Üzerine haşhaş-sıvıyağ karışımını sürüp rulo yapın. Sonra gül börek şeklinde ruloyu etrafında dolayın. Aynı işlemi Katmer yapacağınız diğer bezeler içinde uygulayın. Daha sonra merdane yardımı yuvarlak açın. Teflon tafada orta ateşte Katmerleri pişirin. Arzu ederseniz pişdikten sonra az miktarda tereyağı sürebirisiniz.


Haşhaşlı Katmer

ay ve güneş
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.04.2011
Mesajlar: 75
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc81926
Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2012
2,191 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı yoğurt
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağı
Az miktarda su
1 çay bardağı ezilmiş haşhaş

Yoğurma kabının içine yoğurt ve sıvı yağını döküp karıştırın. Üzerine un, tuz ve az miktarda suyu ekleyip yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğurun. Dinlendirip açın. İçine ezilmiş haşhaşı, biraz sıvı yağ ile açıp sürün. Yağsız tavada pişirin. İki yüzü de kızarınca servis tabağına alıp ikram edin. İsterseniz hamura katlar verip açın buzdolabında bekletip tekrar açın. Böylece kat kat hamur elde edebilirsiniz.


Haşhaşlı Katmer

aytop
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 09.12.2014
Mesajlar: 19
Şehir: Maltepe-Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc103548
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2014
1,991 defa indirildi / yazdırıldı




3 su bardağı un
1 çay bardağı su
Yarım çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı kuru maya
3 çorba kaşığı sıvı yağ
İçi için:
5 çorba kaşığı haşhaş ezmesi
3 çorba kaşığı tereyağı
5 çorba kaşığı şeker
1 çay bardağı tahin

Derin bir kabın içinde unu, mayayı, tuzu harmanlayıp üzerine yavaşça sıvı yağ ve suyu ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Bu hamuru 25 dakika dinlendirin. Daha sonra dinlenen hamuru büyük bir yufka gibi açın. Rulo yapın ve üç parmak eninde kesin. O parçaları da açın. İç malzemesi için tüm malzemeyi bir kaba ekleyip karıştırın. Hamuru ortasına iç malzemeden doldurup kenarları içe doğru katlayıp kapatın. Tepsiye yerleştirin ve sıvı yağda sürüp 200 derecede iyice kızartıp pişirin.



Haşhaşlı Katmer

İ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 614
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc111195
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2015
3,092 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru İçin:
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
Alabildiği kadar su
İçi için:
250 gram haşhaş ezmesi
3 yemek kaşığı tahin
1 bardak sıvıyağ

Un bir kaba alınır, ortası havuz şeklinde açılır, tuz ve maya eklenir, azar azar su ilavesi ile yumuşak bir hamur elde edilir.
Hamurumuz kıvama gelince üzeri streçlenerek, mayalanmak üzere en az 1 saat dinlendirilir.
Süre sonunda kabaran hamur pazılara ayrılır.
Her pazı oklava ile servis tabağı büyüklüğünde açılır. Üzerine haşhaşlı iç sürülür.
Hamur önce rulo yapılır, tezgahta yuvarlanarak biraz uzatılır. Kendi etrafında döndürülerek sarılır ve ekrar servis tabağı büyüklüğünde açılır.
Önceden ısıtılmış yağsız bir tavaya oklava yardımıyla serilir. İki yüzü de kızarana kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.



Haşhaşlı Katmer

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178252
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2024
131 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kuru maya
Yarım su bardağı ılık su (mayanın aktifleşmesi için)
1 tatlı kaşığı tuz (silme)
1 su bardağı ılık su
İçi İçin;
1 su bardağı haşhaş
1 su bardağı sıvı yağ

Yoğurma kabına aldığımız unun ortasını havuz şeklinde açalım.
Açtığımız havuza kuru maya ve ılık suyu ekleyerek hafifçe karıştıralım.
Yaklaşık 5 dakika mayanın aktifleşmesi için bekleyelim.
Daha sonra una tuzu ilave edelim. Ortadan başlayarak hamurumuzu yoğuralım.
Ilık suyu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğurmaya devam edelim. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğuralım.
Üzerini streç film ile örterek yaklaşık 20 dakika mayalanmaya bırakalım.
İç harcı için uygun bir kapta haşhaş ve sıvı yağı karıştıralım.
Unlanmış tezgah üzerinde hamurumuzu toparlayalım.
Daha sonra hamuru iki eşit parçaya keselim. Önce merdane ile daha sonra oklava ile açabildiğimiz kadar açalım.
Üzerine hazırladığımız haşhaşı her yerine gelecek şekilde sürelim. Karşılıklı iki kenarı üst üste katlayalım ve üzerine tekrar haşhaşlı karışımımızdan sürelim. Diğer iki kenarı da katlayarak kare şeklinde bir bohça elde edelim.
Haşhaşlı karışımımızdan tekrar sürüp elimizle bastırarak biraz daha açalım.
Daha sonra merdane ile açabildiğimiz kadar açalım.
Isıttığımız sacda her iki tarafını da çevirerek pişirelim. Diğer bezeyi de aynı şekilde hazırladıktan sonra üst üste koyarak dilediğimiz şekilde keselim.







Haşhaşlı Katmer Tarifleri Kaygana Tarifleri



(7 adet Haşhaşlı Katmer 174,456 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort