| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Haşhaşlı Islak Kek Tarifleri Kek Tarifleri
| 
 |  
| Haşhaşlı Islak Kek |  
|  | sempatiğim Aşçı
 
  
 Kayıt: 29.12.2010
 Mesajlar: 19
 Şehir: Eskişehir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc58971 Gönderme Tarihi: 29.Arl.2010
 15,103 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 3 adet yumurta
 1 çay bardağı şeker
 1 çay bardağı mavi haşhaş
 1 paket vanilya
 1 paket kabartma tozu
 1 su bardağı su
 1 su bardağı sıvıyağ
 2,5 su bardağı un
 Islatmak için:
 1 su bardağı şeker
 1,5 su bardağı su
 
 Önce ıslatma şurubu kısa süre kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Yumurta ve şeker çırpılır. Üzerine su, yağ eklenir, kısa süre daha çırpılır. Un, haşhaş, kabartma tozu ve vanilya katılır. Yağlanmış, düz, kare fırın kabına dökülür. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35-40 dakika pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbet gezdirilir. Şerbeti çekince kare kare kesilir.
 
 
   Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 31.03.2023
 
 
 |  
| Haşhaşlı Islak Kek |  
|  | uçan şef Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.12.2016
 Mesajlar: 39
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc122445 Gönderme Tarihi: 18.Oca.2017
 991 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 3 adet yumurta
 1,5 su bardağı şeker
 1 su bardağı süt
 1 su bardağı eritilmiş margarin
 1 su bardağı siyah haşhaş
 1,5 su bardağı irmik
 1,5 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu ve vanilya
 4 su bardağı şeker
 5 su bardağı su
 3 damla limon suyu
 Hazır krem şanti
 Çikolata sosu
 
 Yumurtaları derin bir kaba kırın. Şekeri ilave edip çırpın. Daha sonra süt ve yağ ekleyip yine çırpın. Haşhaş , irmik katıp yine çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek karışıma katıp tekrar çırpıp, yağlamış olduğunuz fırın kabına dikdörtgen borcam kullandım dökün.175 derece fırında kızarana kadar pişirin, nar gibi kızarsın. Diğer yandan şerbetimizi hazırlayın. Kekimiz ılık şerbetimiz de ılık olacaktır, ılık keke ılık şerbet dökeceğiz. Pastamız soğuyunca hazırladığımız krem şantiyi üzerine sürüyoruz ister antepfıstığı ile isterseniz hindistancevizi ile süsleyebilirsiniz.
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |