| 
 
 
 | 
Haşhaşlı Gözleme | 
  | 
kasabanınnamusu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.06.2007 
Mesajlar: 63 Şehir: Turgutlu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74598 
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2012 
1,862 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı yoğurt
 
3 su bardağı un
 
1 çay kaşığı tuz
 
Yarım çay bardağı sıvı yağı
 
Az miktarda su
 
1 çay bardağı ezilmiş haşhaş
 
 
Yoğurma kabının içine yoğurt ve sıvı yağını döküp karıştırın. Üzerine un, tuz ve az miktarda suyu ekleyip yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğurun. Dinlendirip açın. İçine ezilmiş haşhaşı biraz sıvı yağ ile açıp sürün. Yağsız tavada pişirin. İki yüzü de kızarınca servis tabağına alıp ikram edin.
  
 | 
HAŞHAŞLI GÖZLEME | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc94628 
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2013 
2,178 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 su bardağı su
 
aldığı kadar un
 
yeteri kadar tuz
 
1 su bardağı sıvıyağ
 
100 gram margarin
 
4 yemek kaşığı çekilmiş haşhaş
 
 
3 bardak su, tuz, aldığı kadar un ile orta yumuşaklıkta bir hamur yapılır. 8 parçaya bölünür. Her parça oklavayla açılıp haşhaş, sıvı yağ ve eritilmiş yağ karıştırılıp sürülür. Kitap gibi katlanır, sonra tekrar açılır. Teflon tavada 2 tarafı da kızarınca alınır.
  
 | 
Haşhaşlı Gözleme | 
  | 
emoş 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.04.2016 
Mesajlar: 31 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc117207 
Gönderme Tarihi: 29.May.2016 
3,108 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kilo un
 
1,5 su bardağı su
 
100 gr margarin
 
1 tutam tuz
 
1/2 kilo çekilmiş haşhaş
 
 
Margarini eritin, un, su ve tuzu bir kapta karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Üstünü örterek bir süre dinlendirin. Diğer taraftan çekilmiş haşhaşı sürülebilecek kıvama gelene kadar sıvıyağ ile açın. Hamuru büyük bir yuvarlak oluşturacak şekilde açın. İçine iç harcı sürüp rulo yapın. Bıçakla üç parmak kalınlığında parçalar kesin. Her parçayı kesik kısmı alta gelecek şekilde koyup unladığınız zeminde açın. Çok az sıvıyağ koyduğunuz tavada her tarafını kızartıp tabağa alın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |