Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Aksaray Yemekleri > HAŞHAŞLI EKMEK (Eskişehir) (2 adet - 49,554 defa bakıldı)

HAŞHAŞLI EKMEK (Eskişehir)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Aksaray Yemekleri
Ankara Yemekleri
Çankırı Yemekleri
Eskişehir Yemekleri
Karaman Yemekleri
Kayseri Yemekleri
Kırıkkale Yemekleri
Kırşehir Yemekleri
Konya Yemekleri
Nevşehir Yemekleri
Niğde Yemekleri
Sivas Yemekleri
Yozgat Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Haşhaşlı Ekmek (Eskişehir)

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc105711
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2015
3,554 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
1 adet yaş maya
2 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
Aldığı kadar un
İç malzemeleri:
3 çorba kaşığı haşhaş ezmesi
1,5 paket margarin

Malzemeler bir kaba konularak yoğrulur. Haşhaş ayrı bir tabakta margarin ile inceltilir. Yoğrulan hamurdan bir parça alınır. Düz bir zemin üzerine çok az yağ damlatılır ve hamur üzerine konup yavaş yavaş elle yarım santim kalınlığında dikdörtgen şeklinde inceltilir. Üzerine haşhaşlı karışımdan bir miktar sürülür. Diğer hamur parçaları için de aynı işlem tekrarlanır. Bütün hamurlar tepsiye dizildikten sonra kalan haşhaşlı karışım hamurun üzerine sürülür ya da isteğe bağlı olarak hamurun üzerine haşhaşlı karışım sürmek yerine yumurta sarısı da sürülebilir. Önceden ısıtılan fırında on- on beş dakika kadar bekletilir. Böylece hamur mayalanmış ve kabarmış olur. Daha sonra fırının ayarı yüz seksen dereceye getirilerek hamurların üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Not: Eskişehir’in yöresel tatlarından biridir haşhaşlı ekmek. Şehir halkı genellikle sabah kahvaltılarında çayın yanında simit ya da haşhaşlı ekmek olmadan güne başlamaz. Şehir merkezinde ve şehir merkezini gezerken her köşe başında bir unlu mamül yapan fırına rastlamak mümkündür. Bu fırınlarda sabah erken vakitlerde hamur yoğurmakla başlayan mesai ;simit, Haşhaşlı Ekmek ve çeşitli hamur işlerini hazırlayıp halkın hizmetine sunmakla devam eder.



HAŞHAŞLI EKMEK (Eskişehir)

Cankat
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc73583
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2012
2,420 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı yoğurt
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı su
Yeterince tuz.
İçi İçin:
Yarım su bardağı sıvı yağ
4 çorba kaşığı ezilmiş haşhaş tohumu

İçi için iki malzeme bir kâsede güzelce karıştırılacak.
Öncelikle ekmek malzemesi güzelce karıştırılır. Sonra un ilave edilir alabildiği kadar un konup, güzelce yoğrulur. Bu hamurdan istenen boyutta parçalar koparılır. Eller ve açılan tezgâh sıvı yağ ile biraz yağlanır. Elle açılan hamurun içine kaşıkla haşhaş alınır. Her yerine sürülüp, dışarı taşırmayacak şekilde yuvarlak şekil verilerek yuvarlak tepsiye döşenir. Üzerine sıvıyağ veya yumurta sarısı sürüldükten sonra ılık fırında 20 dakika kadar mayalanmaya bırakılır. Bu işlem bittikten sonra 175 derece fırında 45- 50 dakika pişirilip sıcak veya soğuk servis yapılır.

Not: Haşhaşlı ekmeğin malzemelerinden olan haşhaş daha çok kırsal kesimlerde kullanılır. Zaman içerisinde herkesin sıkça kullandığı bir malzeme olmuştur. Haşhaş kullanılarak yapılan yemekler genellikle şehir yemekleri olmamakla birlikte kırsal bölgelerde yapılmakta ve konuklara sunulmaktadır. Kırsaldan kent ortamına taşınan bu yemek, günümüzde hemen hemen her fırında bulunur.






HAŞHAŞLI EKMEK (Eskişehir) Tarifleri Aksaray Yemekleri



(2 adet HAŞHAŞLI EKMEK (Eskişehir) 49,554 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort