| 
 
 
 | 
Haşhaşlı Çörek | 
  | 
tıfıl 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.01.2010 
Mesajlar: 39 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc46480 
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2010 
3,662 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. un
 
1 paket haşhaş
 
200 gr. dövülmüş ceviz
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 fincan şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çorba kaşığı, kalıp maya
 
1.5 bardak ılık su
 
 
Ilık suyla seker ve maya birbirine karıştırılarak biraz kabarması beklenir. Sonra ortası açılır, kabaran maya ve tuz ortasına koyularak karıştırılıp bir hamur yapılır. Üzeri ıslak bezle kapatılıp sıcak bir yerde mayalanması beklenir. Mayalanan hamur 4 eşit parçaya bölünür. Merdane ile bıçak sırtı kalınlığında açılır. Yağ ile karıştırılan haşhaş ve ceviz hamurun üzerine sürülür. Diğer parçalar da açılarak aynı işlem tekrar edilir. Haşhaşın tamamı en üst yufkaya da konduktan sonra hamur tek halde rulo haline getirilir. Rulo 2 parmak kalınlığında kesilip yağlanmış tepsiye dizilir. Dizilen parçaların üzerleri örtülerek iyice kabarmaları beklenir. Yeterince mayalanma sağlanınca 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
 
 
 ML® Pırasalı Açma Çörek için tıklayın
 
  
 | 
Haşhaşlı Çörek | 
  | 
lezzetler 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 25.11.2006 
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8970 
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2006 
3,632 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamur için:
 
2 su bardağı sıcağa yakın ılık süt
 
1 paket yaş maya
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
1 çay bardağı toz şeker
 
2 tatlı kaşığı tuz
 
Aldığı kadar un
 
1 yumurtanın sarısı
 
İçi için:
 
1 kase haşhaş
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
 
2 su bardağı ılık sütte 1 paket mayayı eritin. eriyen mayayı; 1 su bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı toz şeker, 2 tatlı kaşığı tuz ve aldığı kadar un ile karıştırarak hamur yapın. hamurun üzerine bir bez örterek 1,5-2 saat mayalandırın. 
 
Mayalanan hamuru üç parçaya ayırın. her bir parçayı elinizle 25 cm çapında açın. hamurları aralarına haşhaşlı iç malzemeden sürerek üst üste koyun. üç kat hamuru ortadan ikiye bölün. her yarıdan iki parmak kalınlığında paralel parçalar kesin. kestiğiniz üç katlı parçaların her birini simit gibi burun ve çevirerek sarın. 
 
Çörekleri hafif yağlanmış tepsiye dizin. üzerlerine yumurta sarısı sürün. önceden ısıtılmış 170C fırında yarım saat pişirin.
 
 
 ML® Pide Çöreği için tıklayın
 
  
 | 
Haşhaşlı Çörek | 
  | 
gülnar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.09.2007 
Mesajlar: 38
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17772 
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2007 
3,378 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım litre süt
 
125 gram margarin
 
5 su bardağı un, 
 
yarım su bardağı sıvıyağ, 
 
1 çorba kaşığı maya
 
1 su bardağı îrî dövülmüş ceviz, 
 
250 gram çekilmiş haşhaş, 
 
1 tatlı kaşığı tuz, 
 
1 tatlı kaşığı tozşeker,
 
3 tatlı kaşığı yeni bahar, 
 
Üzerine: 
 
1 adet yumurta, 
 
çörekotu, 
 
susam
 
 
Sütü ısıtın, içine tozşeker ve mayayı ekleyin. Mayanın kabarmasını bekleyin. Mayayı unun içine katarak yoğurun. Mayalı hamuru sıcak bir yerde kabarmaya bırakın. Daha sonra hamuru iki eşit parçaya ayırın. Hamurları oklavayla açın. Oda sıcaklığındaki margarini 4 parçaya bölün. Margarinin bir parçası ve 2 çorba kaşığı sıvıyağ ile açtığınız hamuru yağlayın. Hamuru rulo haline getirin ve simit şekli verin. Bu işlemi tüm bezelere iki defa uygulayın. Üçüncü aşamada haşhaşlı cevizi serpin. Tekrar simit yapın. Parçalara ayırın. Parçalara ayırdığınız hamuru açın ve kol böreği gibi sarın. Yağlanmış tepsiye koyun. Yarım saat bekletin. Yumurtayı çırpın ve çörekliren üzerine sürün. Çörekotunu ve susamı serpin. 200 derecede üstü ve altı kızarana kadar pişirin. Hafif ılındıktan sonra servis yapın.
 
 
 ML® Pandufla için tıklayın
 
  
 | 
Haşhaşlı Çörek | 
  | 
HandeT 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.06.2005 
Mesajlar: 41 Şehir: Urfa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4311 
Gönderme Tarihi: 29.May.2006 
3,374 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı
 
3 çorba kaşığı ezilmiş haşhaş
 
2 adet hazır ekmek hamuru
 
 
Bir kabın içinde zeytinyağı ve ezilmiş haşhaşı karıştırın. Elinizi ve tezgahı yağlayıp, ekmek hamurunu tezgahta büyükçe açın. Üzerine zeytinyağı ile karıştırılmış haşhaş sürün. Bıçak yardımıyla dilimler kesin. Dilimleri elinizle bükerek yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkarmadan, üzerine fırça yardımıyla zeytinyağı sürün ve 5 dakika daha pişirin. Fırından çıkartıp, soğumaya bırakın.
 
 
 ML® Haşhaşlı Çörek için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Haşhaşlı Çörek | 
  | 
SonaY 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.07.2005 
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58309 
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2010 
3,226 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
Hamuru için:
 
3 su bardağı un
 
15 gr yaş maya
 
1 su bardağı ılık süt,
 
6 çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 yumurta
 
2 çorba kaşığı toz şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
İçi için :
 
100 gr ezilmiş haşhaş
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 çay bardağı ceviz içi
 
1 yumurta
 
 
Hamuru için sütün içine mayayı, sıvıyağı, yumurta tozşeker ve tuzu alın. Üzerine unu ekleyerek yumuşak kıvamda bir hamur hazırlayın. Hamuru mayalanmaya bırakın. Bu arada haşhaşın içine zeytinyağı ve bir yumurtanın akını ilave edin. Sarısını üzerine sürebilirsiniz. Hamur mayalandıktan sonra açabildiğiniz kadar ince açın. Üzerine haşhaşlı karışımı sürün. Ceviz parçalarını serpin. Uzun bir rulo yapın. Daha sonra ruloyu dikine ortadan ikiye kesin, böylece haşhaşlar ortaya çıkacak. Elde ettiğimiz iki hamuru haşhaşlar üste gelecek şekilde saç örgüsü şeklinde sarın. Daha sonra tepsiye dolayın. 180 derecelik fırında pişirin.
 
 
ML® Kaba Çörek (görsel)
  
 | 
Haşhaşlı Çörek | 
  | 
civciv 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.08.2007 
Mesajlar: 755
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17318 
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2007 
3,068 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı
 
3 çorba kaşığı ezilmiş haşhaş
 
2 adet ekmek hamuru
 
 
Bir kabın içinde zeytinyağı ve ezilmiş haşhaşı karıştırın. Fırından aldığınız hazır ekmek hamurunu yağlanmış bir tezgahta ve yağlanmış ellerinizle büyükçe açın. Üzerine zeytinyağı ile karıştırılmış haşhaşı, kaşık yardımıyla sürün.
 
Bıçak yardımıyla dilimler halinde kesip, bükerek yağlanmış tepsiye dizin. 220 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkarmadan üzerine fırça yardımıyla zeytinyağı sürün ve bu şekilde 5 dakika daha fırında pişirin. Fırından çıkarıp, soğumaya bırakın. Soğuyunca servis yapın.
 
 
 ML® Cipsli Çörek için tıklayın
 
  
 | 
Haşhaşlı Çörek | 
  | 
Berat 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.08.2007 
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17349 
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2007 
2,956 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 su bardağı un
 
2 çorba kaşığı kuru maya
 
1 su bardağı ılık süt
 
1 çay bardağı yoğurt
 
1 tatlı kaşığı tozşeker
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay bardağı haşhaş
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
 
Önce kuru mayayı 1 tatlı kaşığı tozşeker ilave edilmiş olan bir çay bardağı ılık süt içinde eritin ve kabarmak üzere 10 dakika bekletin.
 
Unun ortasını havuz gibi açarak mayayı dökün, kalan sütü, yoğurdu ve tuzu ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur oluncaya kadar, yaklaşık 10 dakika yoğurun. Üzerini örterek ılık bir yerde kabarmak üzere 40 dakika bekletin.
 
Hamur yeterince kabarıp iki katı büyüklüğe ulaşınca, yumruk büyüklüğünde parçalar koparın.
 
Bunların herbirini 0,5 cm. kalınlığında açın ve üzerine yağla karıştırılmış haşhaş sürün. Hamuru kıvırarak rulo yapın ve bir ucunu sabit tutup diğerini kendi etrafında döndürerek, yuvarlak bir şekil verin.
 
Yağlanmış bir tepsiye dizerek, ılık bir yerde 20 dakika daha dinlendirin ve üzerine yumurta sarısı sürerek, susam serptikten sonra 200 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirip, servis yapın.
 
 
 ML® Kabaklı Çörek için tıklayın
 
  
 | 
Haşhaşlı Çörek | 
  | 
festival 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.02.2008 
Mesajlar: 31 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc21202 
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2008 
2,820 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kibrit kutusu kadar yaş maya,
 
4 su bardağı un,
 
yarım su bardağı yağ,
 
yarım su bardağı haşhaş,
 
yarım su bardağı şeker,
 
1 çorba kaşığı yoğurt
 
 
Mayayı derin bir kaba koyup üzerine 1 su bardağı ılık su ve bir fiske tuz ilave ederek 10 dakika bekletiniz. 2 çorba kaşığı yağ ve 4 su bardağı un koyarak yoğurup bir hamur yapınız. Kapağını örtüp hacminin iki misli oluncaya kadar ılık bir yerde mayalandırınız. Tekrar yoğurup bir beze yapınız. Yağlanmış tahta üzerine koyup üzerinde yağ gezdiriniz. Elle bastırarak 45-50. cm çapında daire şekli veriniz. Artan yağı üzerine sürünüz. Dairenin yarısına haşhaş ve şeker serpiniz. Diğer yarım daireyi haşhaşlı kısmın üzerine kapatınız. Kapatılan kısmı dikey olarak 3 cm. ara ile bantlar kesiniz. Bantların bir ucunu sabit tutup, diğer ucunu aynı yöne çeviriniz. Çevirdiğiniz çubukları kendi etrafında döndürerek yuvarlak bir şekil veriniz. Yağlanmış fırın tepsisine bir parmak ara ile yerleştiriniz. Üzerine yoğurt sürüp orta hararetli fırında pembeleşinceye dek pişiriniz. Dilerseniz üzerine çörekotu da serpebilirsiniz.
 
 
 ML® Tahinli Bahçe Çöreği için tıklayın
 
  
 | 
Haşhaşlı Çörek | 
  | 
hamurabla 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.01.2012 
Mesajlar: 26 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72054 
Gönderme Tarihi: 28.Oca.2012 
2,802 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çay bardağı yoğurt
 
1 adet yumurta
 
10 gram yaş maya 
 
3 - 4 su bardağı un
 
1 su bardağı ılık su
 
1 su bardağı dövülmüş ceviz
 
Üzerine:
 
Haşhaş tohumu
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
 
Hamuru yapmak için oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağını, yumurta akı ile karıştırın. 3 çorba kaşığı kadar zeytinyağı ve yoğurt ilave edin. Elenmiş unu,10 dakika kadar ılık suda bekletilmiş yaş mayayı içine koyup karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edin. Bu hamuru 20 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra hamuru iki parçaya ayırın. Her bir parçayı yarım santim kalınlığında açın. Açılmış yufkaların üzerlerine zeytinyağını elinizle gezdirin ve haşhaş ile dövülmüş ceviz serpin. Yufkaları rulo yapın. Bu iki ruloyu birbirleri etrafında döndürüp birleştirin ve gül şekli verip fırın tepsisine dizin. Yağlanmış fırın tepsisi olursa çıkarması daha kolay olur . Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin.
  
 | 
Haşhaşlı Çörek | 
  | 
kırmızı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.08.2011 
Mesajlar: 39 Şehir: Kilis | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66535 
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2011 
2,741 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10 gram yaş maya
 
1 çorba kaşığı tozşeker
 
2 çay kaşığı tuz
 
2 su bardağı ılık süt
 
2 su bardağı ılık su
 
7 su bardağı un
 
İçi için:
 
1 su bardağı zeytinyağı
 
1 su bardağı dövülmüş haşhaş
 
1 su bardağı ceviz
 
 
Derin bir kaba maya, tozşeker, tuz, ılık süt ve ılık suyu koyun. Üzerine elenmiş unu ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru orta boy tepsi büyüklüğünde açın. Üzerine zeytinyağını sürün. Başka bir kapta haşhaş ve cevizi karıştırın. Bu karışımı zeytinyağlı hamurun üzerine sürün. Hamuru ikiye bölüp rulo şeklinde sarın. Ruloları iki cm. genişliğinde dilimleyin, yağlanmış fırın tepsisine yan yana dizin. Üzerine çırpılmış yumurta ve yoğurt karışımı sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 23.08.2021
  
 | 
Haşhaşlı Çörek | 
  | 
mihrican 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.08.2013 
Mesajlar: 24 Şehir: Artvin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc91568 
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2013 
2,290 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çay bardağı süt
 
1 çorba kaşığı pudra şekeri
 
1 tatlı kaşığı kurumaya
 
2 yumurta
 
3 su bardağı un
 
1,5 su bardağı ezilmiş haşhaş
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
 
1 çay bardağı şeker
 
3 çorba kaşığı erimiş tereyağı
 
 
Hamuru hazırlamak için derin bir kapta sütü ve pudra şekerini karıştırın. Üzerine mayayı ve 1 yumurtayı ekleyip yumuşak bir hamur oluncaya dek un ve az su ilave ederek hamuru hazırlayın. Hamuru mayalanması için üzeri kapalı olarak bekletin. Bu arada içi için ezilmiş haşhaşı yağla karıştırın, çok ince çekilmiş cevizi, şekeri ve 1 yumurta akını ekleyin. Hamuru unlanmış bir zeminde açıp üzerine tereyağını sürüp, haşhaşlı karışımı her tarafına yayın. Rulo yapıp 2 parmak eninde kesin. Tepsiye dik olarak yan yana dizin. 200 derecedeki fırında 30 dakika pişmeye bırakın.
 
 
 
  
 | 
Haşhaşlı Çörek | 
  | 
mesir 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.12.2013 
Mesajlar: 21 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc94725 
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2013 
2,221 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yeteri kadar un
 
2 bardak süt
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
200 gr margarin
 
1 tane yumurta sarısı
 
1 bardak haşhaş
 
1 küçük paket kuru maya
 
 
Margarin ve yumurta sarısı hariç bütün malzemeleri birleştirip yumuşak bir hamur yoğurun hamuru mayalanması için üzerini örtün. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp beze yapın unlanmış tezgahta açın içine yumuşak margarini küçük parçalar halinde yayıp katlayın bir daha açın diğer bezeye de aynı işlemi yapın açılan hamurun üzerine haşhaşı sürün diğer hamuru üzerine kapatın iki parmak kalınlığında şeritler kesin şeritleri vida gibi burup kendi etrafında dolayın kalan diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayıp tepsiye yerleştirin üzerlerine yumurta sarısı sürüp sıcak fırına verin.
 
 
 
  
 | 
Haşhaşlı Çörek | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157823 
Gönderme Tarihi: 21.May.2021 
1,562 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı süt
 
1 küçük çay bardağı sıvıyağ
 
2 yemek kaşığı şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 paket yaş maya
 
Alabildiği kadar un
 
İçi için:
 
250 gram haşhaş ezmesi
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
 
Üzeri için:
 
1 yumurta
 
 
Süt, sıvıyağ, şeker, tuz ve maya yoğurma kabına alınarak karıştırılır.
 
Üzerine yumuşak bir hamur elde edinceye kadar un eklenerek yoğurulur.
 
Hamur 1 saat kadar mayalanmaya bırakılır.
 
Mayalanan hamur dört eşit bezeye ayrılır. Her beze açılırken, kare biçimi verilmeye çalışılır.
 
Hamurun üzerine sıvı yağ ile karıştırılmış haşhaş ezmesi sürülür, onun da üzerine ince çekilmiş ceviz serpilir.
 
Hamur ucundan sarılarak rulo şekli verilir, rulo da ortadan dışarı doğru kendi etrafında sarılarak gül böreği şekli verilir.
 
Kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir, dört çörek de hazırlandıktan sonra bu şekilde tepside yarım saat daha bekletilir.
 
Çöreklerin üzerine çırpılmış yumurta sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
 
 
 
  
 | 
Haşhaşlı Çörek | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc125102 
Gönderme Tarihi: 06.May.2017 
1,509 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.annemutfagi.com
 
 
1,5 su bardağı süt
 
1 tatlı kaşığı kuru maya
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay bardağı çekilmiş haşhaş
 
Sıvı yağ
 
Alabildiği kadar un
 
 
Süt, maya, un ve tuzu yumuşak bir hamur elde edip 1 saat dinlendirelim. Dinlenmiş olan hamurlar avuç içi büyüklüğünde bezeler yapalım. Bir kasenin içinde haşhaşı bir çay bardağı kadar sıvı yağ ile karıştıralım. Bezeleri haşhaş-sıvı yağ karışımıyla elimizle açabildiğimiz kadar açalım. Çok ince olmasına gerek yok. Açılmış olan hamuru eşit şeritler halinde bölelim.
 
Böldüğümüz şeritleri üçer üçer üst üste koyup yuvarlayıp fırın tepsisine dizelim. Kalan haşhaşı da çöreklerin üzerine ekleyelim.
 
Fırına koyduğumuz çöreklerin üstü kızardığında sıcak sıcak servise hazırdır.
 
 
 
  
 | 
Haşhaşlı Çörek | 
  | 
zerrin başak 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.04.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Çaycuma | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141720 
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2019 
849 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 tatlı kaşığı maya
 
1 çay bardağı yoğurt
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
4 yemek kaşığı haşhaş
 
4 yemek kaşığı sarı üzüm
 
2 yemek kaşığı pekmez
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1 tutam tuz
 
Aldığı kadar un
 
 
Maya, ılık süt, yoğurt, toz şeker, tuz ve sıvı yağı bir kaba koyun. Üzerine azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur tutun. 25 dakika bekletin.
 
Kabaran hamurdan iri bezeler yapın. Her birini büyükçe açın. Tereyağı, haşhaş, pekmez ve sarı üzümü karıştırıp hamurun üzerine sürerek kalın bir rulo yapın. Haşhaş ve yumurta sarısını karıştırarak üzerine sürün.
 
200 derecelik fırında pişirin.
 
 
 
  
 | 
Haşhaşlı Çörek | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157644 
Gönderme Tarihi: 08.May.2021 
427 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 Su Bardağı Ilık Süt
 
1 Paket Yaş Maya
 
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
 
3 Yemek Kaşığı Şeker
 
1 Tatlı Kaşığı Tuz
 
Aldığı Kadar Un
 
İçi İçin
 
Yaş Haşhaş
 
Sıvılaşana Kadar zeytinyağı
 
 
Haşhaşlı çörek tarifi için sütünüzü ılık sıcağa yakın olarak hamur yoğurma kabına alalım, maya, şeker, tuz ve zeytinyağı ekleyelim.
 
Sıvıları karıştırıp azar azar unumuzu ekleyelim, hafif elimize yapışacak bir kıvamda olana kadar yoğuralım.
 
Hamurumuzu sıcak bir ortamda üzerini kapatarak mayalanması için bekletelim.
 
Mayalanan hamurumuzu 5 eşit bezeye ayıralım, bezelerimizi merdane ile açalım.
 
Açtığımız bezeleri üst üste gelecek şekilde aralarına hazırladığımız haşhaş ezmesini, bolca sürelim en üste sürmeden hamurumuzu elimizle çekiştirip büyütelim.
 
4 santim genişliğinde şeritler kesip bir baştan tutup diğer taraftan bükelim ve tepsimize yuvarlak olana kadar döşeyelim.
 
200 derece üzerine yumurta sarısı sürüp alt kızarana kadar pişirelim.
 
 
 
 
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 19.05.2021
  
 | 
Haşhaş Ezmeli Çörek | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159717 
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2021 
386 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket (42 gram) yaş maya
 
Bir buçuk su bardağı ılık süt
 
1 çay kaşığı toz şeker
 
Aldığı kadar un
 
100 gram eritilmiş margarin
 
Yarım su bardağı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 su bardağı haşhaş ezmesi
 
1 adet yumurtanın sarısı
 
Üzerine:
 
Haşhaş
 
 
Ilık sütte, şeker ve mayayı eritin. Eritilmiş margarin, zeytinyağı, tuz ve alabildiği kadar unu ekleyip iyice yoğurun. Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edin. Daha sonra temiz bir bezle hamurun üzerini kapatıp, 1 saat kadar kabarmasını bekleyin. Kabaran hamuru ikiye bölün. Bir hamur parçasını tezgahın üzerinde elinizde açarak 4-5 mm kalınlığında yuvarlak bir hamur elde edin. Çok az sıvı yağla yumuşattığınız haşhaş ezmesini hamurun üzerine yayın. Daha sonra irice sarıp rulo yapın. Bir simit gibi uçlarını birleştirin. Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Yumurta sarısını hamurların üzerine sürün. Üzerine haşhaş serpip, 200 derece fırında pişirin.
 
 
Not: Haşhaş ezmesini şarküterilerden bulabilirsiniz. Bu çöreği, haşhaş ezmesi yoksa tahinli de yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Haşhaşlı Çörek | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179015 
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2024 
199 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
1 paket instant maya
 
1 yemek kaşığı, toz şeker
 
1 su bardağı ılık süt
 
6 su bardağı un
 
1 su bardağı ılık su
 
1,5 tatlı kaşığı tuz
 
1/2 su bardağı sıvı yağ
 
İç harcı için:
 
6 yemek kaşığı haşhaş
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurta sarısı
 
 
Hamur için su, süt, şeker ve mayayı karıştırın. 
 
Üzerine sıvıyağı ekleyin.
 
Un ve tuzunu da ilave edip ele yapışmayan bir hamur yoğurun. 
 
Yaklaşık 30-40 dk mayalanmaya bırakın.
 
Haşhaş ezmesi ve sıvıyağı bir kapta karıştırın.
 
Mayalanan hamuru diktörtgen şekilde açın. 
 
Üzerine haşhaşlı karışımdan sürün.
 
Hamurunuzu rulo şeklinde sarın ve iki parmak eninde kesin.
 
Ruloları tepsiye dizin. 
 
Etrafına yumurta sarısı sürün. 
 
180 derecede kızarana kadar pişirin. 
 
Haşhaşlı çörek tarifiniz hazır.
 
 
 
  
 | 
Haşhaşlı Çörek | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3321 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184921 
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2025 
87 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı süt (ılık)
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 paket instant maya
 
1 yemek kaşığı şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
4 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
 
İç harcı için:
 
1 çay bardağı ezilmiş haşhaş
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
2 yemek kaşığı toz şeker (isteğe bağlı)
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurta sarısı
 
 
Öncelikle hamur için sütü ılıtın. 
 
İçine maya ve şekeri ekleyip karıştırın, 5 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
 
Sıvı yağı, tuzu ve azar azar unu ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. 
 
Hamuru üzerini kapatarak 1 saat mayalandırın.
 
İç harcı hazırlamak için ezilmiş haşhaşı, sıvı yağı ve şekeri karıştırın.
 
Mayalanan hamuru bezelere ayırın, merdane yardımıyla açın. 
 
Üzerine haşhaşlı harçtan sürüp rulo şeklinde sarın.
 
Hazırlanan ruloları isteğe göre şekil vererek tepsiye dizin.
 
Üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
 
Ilındıktan sonra servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Haşhaşlı Çörek | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3321 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc185453 
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2025 
63 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 su bardağı un
 
1 paket instant maya (10 g)
 
1 çay bardağı ılık süt
 
1/2 çay bardağı sıvı yağ
 
1 yemek kaşığı toz şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 adet yumurta (akı hamura, sarısı üzerine)
 
3-4 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
 
Üzeri için:
 
Susam veya çörekotu
 
 
Ilık süt, maya ve toz şekeri karıştırıp 5 dakika bekletin.
 
Ardından un, sıvı yağ, tuz ve yumurta akını ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.
 
Hamuru ılık bir ortamda 1 saat mayalanmaya bırakın.
 
Mayalanan hamuru un serpilmiş tezgahta açın. 
 
Haşhaş ezmesini hamurun üzerine sürün.
 
Hamuru rulo şeklinde sarın ve dilimleyin. 
 
Dilerseniz örgü veya simit şeklinde de şekil verebilirsiniz.
 
Çörekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 
 
Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam veya çörekotu serpin.
 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika altın rengi alana kadar pişirin.
 
Ilık veya soğuduktan sonra çayla birlikte servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |