| 
 
 
 | 
Haşhaşlı Cevizli Çörek | 
  | 
inciacarsoy 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.03.2008 
Mesajlar: 46 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22455 
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2008 
3,512 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
125 g mamarin
 
5 su bardağı un
 
1/2 su bardağı sıvı yağ
 
yarım litre sut
 
1 paket instant maya
 
1 su bardağı ri dövülmüş ceviz
 
250 g şekilmiş haşhaş
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı Kaşığı toz şeker
 
Üzeri İçin:
 
1 adet yumurta
 
Çörekotu
 
Susam
 
 
Un toz şeker, maya ve sütü ekleyip hamur elde edinceye kadar yoğurun. Mayalı hamuru sıcak bir yarde kabarmaya bırakın. Daha sonra hamuru İki eşit parçaya ayırın. Hamur parçalarını oklavayla açın. Oda sıcaklığındaki margarini 4 parçaya bölün. Margarinin bir parçası ve 2 çorba kaşığı sıvı yağ ile, açtığınız hamuru yağlayın. Hamuru rulo haline getirin ve simit şekline getirin. Bu işlemi bütün bezeler 2 defa uygulayın. Üçüncü açmada haşhaşlı ceviz serpin, tekrar simit yapın. parçalara ayırın. Parçalara ayırdığınız hamuru açın ve kol böreği gibi sarın. Yağlanmış tepsiye kovun. Yarım saat bekletin. Yumurtayı çırpın, çöreklerin üzerine serpin. Çörek otunu ve susamı serpin. 200 derecede üsetü ve altı kabarana kadar pişirin. Hafif ılıdıktan sonra servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 11.03.2024
  
 | 
Haşhaşlı Cevizli Çörek | 
  | 
DolmaSever 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.09.2010 
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc56203 
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2010 
4,034 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
2 su bardağı süt
 
1/2 su bardağı sıvı yağ
 
1 çorba kaşığı şeker
 
1 kibrit kutusu kadar yaş maya (40 gr.)
 
6 su bardağı un
 
tuz
 
İçi için
 
1 tatlı kâsesi çekilmiş haşhaş
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
1 su bardağı ceviz (iri dövülmüş)
 
 
Ilık sütün içine mayayı ve şekeri ilave edip mayanın kabarmasını sağlayalım. Elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım. İçine mayalı sütü, sıvı yağı ve tuzu ekleyerek özlü bir hamur yoğuralım. Hamur kabının ağzını örterek ılık bir ortamda hamur 2 misli kabarana dek mayalandıralım. Bu arada çöreğin iç harcını hazırlayalım. Bir kapta çekilmiş haşhaşı, sıvı yağı, iri dövülmüş cevizi karıştıralım. Mayalanan hamuru 9 eşit parçaya ayırıp beze yapalım Bezeleri unlanmış bir zeminde 1 mm. kalınlığında açalım. Yufkaları üçerli gruplar halinde ayıralım. Üç yufkanın aralarına ve üzerlerine haşhaşlı harcı yayarak üst üste serelim. Yufkaları rulo yaparak saralım. Hamur rulosunu 3 cm. eninde parçalar halinde keselim. Diğer hamurlan da üçerli gruplar halinde ayırarak aynı işlemi yapalım. Hamurları margarinle yağlanmış tepsiye yan yana ve aralıksız olarak dik bir şekilde dizelim. Hamurları ikinci kez mayalanması için oda sıcaklığında 1/2 saat daha bekleterek önceden ısıtılmış 190°C ısılı fırında altları üstleri pembeleşene dek pişirelim.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 11.03.2024
  
 | 
Haşhaşlı Cevizli Çörek | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118065 
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2016 
1,472 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hanife Yavuz
 
 
1 paket yaş maya
 
2 su bardağı süt
 
2 su bardağı su
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı şeker
 
2 su bardağı un (aldığı kadar)
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
100 gr tereyağı
 
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
 
½ su bardağı haşhaş
 
 
Unu mayayı sütü suyu tuzu ve şekeri kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Hamuru yarım saat oda sıcaklığında bekletin. Dinlenen hamuru 6 parçaya ayırıp parçaları tek tek orta büyüklükte açın. Açılan 3 hamurun her katına yağ haşhaş ve ceviz serpip üst üste koyun. 3 katlı hamuru 2 cm genişliğinde kesip iki ucundan ters yönde kıvırıp tepsiye dizin. Bu işlemi hamur bezeleri bitene kadar tekrarlayın. Hamurlar tepsiye dizildikten sonra üzerlerine yağ sürün. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Haşhaşlı Cevizli Çörek | 
  | 
Mart'ın Günü 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.03.2016 
Mesajlar: 31 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc136417 
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2018 
705 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 bardak süt
 
1 bardak yoğurt
 
1 bardak sıvı yağ
 
1 paket maya
 
1 tatlı kaşığı şeker
 
2 su bardağı yağlı haşhaş
 
1 su bardağı ceviz içi
 
Aldığı kadar un
 
Tuz
 
 
Sütü ılıktan biraz daha sıcak ısıtıp, içinde mayayı ve şekeri karıştırın. Bir kabın içinde sütlü karışım dahil, tüm malzemeleri karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edesiye kadar un katın. Hamuru üzeri kapalı bir şekilde iki kat haline gelene kadar mayalandırın. Daha sonra hamuru 4 parcaya bölüp, parçalardan birini altına üstüne un serperek merdane ile mantı hamuru kalınlığıda açın. Üzerine 3-4 kaşık yağlı haşhaş sürüp, ceviz içi serpin. Hamuru kenarından başlamak üzere rulo şeklinde sarıp, 3-4 parmak genişliğinde kesip, tepsiye birer parmak aralıklarla dizin. Yarım saat kadar mayalandırdıktan sonra üzerine sıvıyağ sürün. (isterseniz yağlı haşhaş da sürebilirsiniz). Önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar fırınlayın.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 11.03.2024
  
 | 
Haşhaşlı Cevizli Çörek | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170229 
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2023 
1,481 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı süt
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
2 yemek kaşığı şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 paket çabuk maya
 
Alabildiği kadar un
 
İçi için:
 
250 gr. haşhaş ezmesi
 
2 yemek kaşığı toz şeker
 
1 kahve fincanı sıvı yağ
 
1 çay bardağı çekilmiş ceviz 
 
 
Bir yoğurma kabına süt ve sıvı yağ alınır, üzerine şeker ve tuz eklenir, biraz karıştırılır, üzerine biraz un ve unun üzerine maya eklenerek karıştırılır.
 
Yumuşak bir hamur elde edene kadar un eklenerek yoğurulur.
 
Yoğurma kabının üzeri streçlenerek 1 saat mayalanmaya bırakılır.
 
İçi için, bir kabın içinde haşhaş ezmesi, toz şeker ve sıvı yağ eklenir, iyice karıştırılır.
 
Dinlenen hamur iyice yoğurularak iki eşit pazıya ayrılır.
 
Her pazı 40x40 cm. ölçülerinde kare şeklinde açılır.
 
Açılan yufkalara hazırladığımız haşhaşlı için yarısı yayılır, üzerine cevizin yarısı eşit biçimde serpilir.
 
Yufka rulo şeklinde sarılır ve üç parmak eninde kesilerek dilimlenir.
 
Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine kesitleri yukarı gelecek şekilde ve biraz boşluk bırakılarak dizilir.
 
Diğer pazı da aynı şekilde hazırlanarak tepsiye dizilir.
 
Tepsi önce 50 derece fırında 10 dakika mayalandırılır.
 
Daha sonra  180 derece fırında kızarana kadar yaklaşık yarım saat kadar pişirilir.
 
Ilık olarak servise sunulur.
 
 
 
  
 | 
Haşhaşlı Cevizli Çörek | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc177208 
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2024 
240 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı su
 
1,5 su bardağı süt
 
Yarım su bardağı sıvı yağ
 
1 yumurta beyazı
 
2 yemek kaşığı şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 paket maya
 
7,5 su bardağı kadar kontrollü un
 
İçi için:
 
1 paket haşhaş ezmesi
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
2 yemek kaşığı şeker
 
1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
 
Üzeri için;
 
Ceviz içi
 
 
Tüm hamur malzemelerini yoğurma kabına alalım kontrollü unu ekleyip yoğuralım.
 
Ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edelim hamuru mayalandıralım.
 
O sıra da iç harcını hazırlayalım haşhaş ezmesi, sıvı yağ ve şekeri kaseye alıp karıştıralım.
 
Mayalanan hamuru üç eşit parçaya bölelim hamurları yuvarlayalım.
 
İlk hamuru elimizle bastırarak açalım, üzerine iç harcı sürelim her tarafına eşit sürelim ve üzerine ceviz serpelim.
 
Diğer hamuru da açıp üzerine bırakalım, tekrar harcı sürelim ve ceviz serpelim.
 
Son katı da açıp üzerine bırakalım.
 
Açabildiğimiz kadar açalım.
 
Kalan iç harcı sürelim ceviz serpelim ,hamuru yukarıdan aşağıya doğru katlayalım.
 
Uzun bir dikdörtgen şeklinde olacak hamuru iki parmak şeklinde keselim.
 
Kestiğimiz hamurları uzatıp çevirelim ve tepsiye dizelim.
 
Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürelim.
 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırına atalım nar gibi kızaran çöreği fırından çıkaralım ilk sıcaklığı geçince dilimleyip servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |