|
Haşhaş Kebabı (Şanlıurfa) |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc39108
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2009
2,465 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg yağsız kıyma
Tuz
Kıyma ile tuz bir kapta iyice yoğrulur.
Karışımından bir miktar alınıp, kebap şişine eze eze saplanır.
Şişler, önceden hazırlanan mangal ateşine dizilir, yavaş yavaş çevrilerek her tarafının iyice pişmesi sağlanır.
Pişen Haşhaş kebapları ateşten alınarak, şeklini muhafaza edecek şekilde şişlerden bir tabağa çekilir.
İnce doğranmış maydanoz, yeşil soğan (yeşillik) karışım ile dürüm yapılarak sıcak yenir.
|
Haşhaş Kebabı (Şanlıurfa) |
|
garibim
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2016
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara-Altındağ |
Kısa URL: https://ml.md/lc126867
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2017
1,306 defa indirildi / yazdırıldı
|
Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Yağlı zırhla çekilmiş kıyma et - 120 gr.
Köftelik bulgur - 50 gr.
Tuz - 3 gr.
Yeşil soğan - 25 gr.
Maydanoz - 20 gr.
Limon - 20 gr.
Taze isot - 80 gr.
Islatılmış köftelik bulgur, zırhla çekilmiş kıyma ve tuz iyice yoğrulur. Bir avucu dolduracak miktarda kıyma elde sıkılıp kebap şişine geçirilerek mangal ateşinde yavaşça pişirilir. Lavaş ekmeği, közlenmiş isot, ayran, ince ince doğranıp üzerine limon sıkılan yeşil soğan ve maydanoz eşliğinde servis edilir.
|
Haşhaş Kebabı (Şanlıurfa) |
|
nuri şenbülbül
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.12.2017
Mesajlar: 24 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc130180
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2017
1,254 defa indirildi / yazdırıldı
|
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi
1 kg orta yağlı zırhla çekilmiş kıyma et
1 çay bardağı köftelik bulgur
1 tatlı kaşığı tuz
Kıyma et, ıslanmış köftelik bulgur ve tuzla iyice yoğrulur. Bir avuç kıyma avuçlandıktan sonra sıkılıp kebap şişine geçirilmek suretiyle tombul bir şekil verilir ve mangal ateşinde yavaşça çevrilerek pişirilir. Yapılacak dürüm, ince kıyılıp üzerine limon sıkılan yeşil soğan ve maydanoz, közlenmiş isot ve ayran eşliğinde her mevsim yenilebilir.
|
Haşhaş Kebabı (Şanlıurfa) |
|
gezdirici
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.01.2019
Mesajlar: 21 Şehir: Tunus |
Kısa URL: https://ml.md/lc139575
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2019
519 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 kg az yağlı kuzu eti (boşluk kısmından)
10 adet yeşil soğan
1 demet maydanoz
1 adet limon
2 tatlı kaşığı tuz
Et parça olarak alınır ve zırhla çekilip kıyma haline getirilir. Aslı böyledir. Ancak buna imkân bulunamazsa iri diş kıyma et alınmalıdır. Yeşil soğan, maydanoz ayıklanıp yıkandıktan sonra ince kıyılır, üzerine limon suyu sıkılıp bir kenara alınır. Et ve tuz birbirine iyice karıştırılır. Yumurta büyüklüğünde bir parça et avuca alınır. Yuvarlak olan kebap şişi içinden geçirilir. Avuç içi ile sıkıp ezdirerek şişe iyice yapıştırılır. Şişler sıcak olmamalıdır. Hava çok sıcak olduğu zaman et kendini bırakır ve saplaması oldukça zorlaşır. Onun için et soğuk olmalı, sıcakta bekletmemelidir. Haşhaş kebabının saplanması ve pişirilmesi usta işidir. Çok lezzetli olmasına rağmen fazla yapılmaması, evlerde haşhaş kebabı yerine kıyma kebabı yapılması belki de bunun içindir. Mangalda kömür yakılır, alevi geçtikten sonra saplanan şişler üzerine konulur. Sık sık çevrilerek her tarafı pişirilir. Bir yüzü piştikten sonra diğer yüzü çevrilecek olursa et birbirini tutmaz ve dökülür. Pişen kebaplar bir kaba çekilir. Yanında doğranmış soğan ve maydanozla servis edilir. Dürüm yapılarak yenir.
Not: Haşhaş kebabında et, kuzu etinin boşluk kısmından olmalıdır.
|
|