Kısa URL: https://ml.md/lc105023
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2015
2,131 defa indirildi / yazdırıldı
Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
500 gr Ezilmiş Haşhaş
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Litre Pekmez
2 veya 3 Çorba Kaşığı Un
Bir tavada ısıtılan yağın üzerine pekmez dökülerek kaynatılır. Kaynamakta olan pekmezin içine haşhaş ve un ilave edilerek tahta kaşıkla sürekli karıştırılır. İyice koyulaşıp katı kıvama gelince ocaktan alınarak karıştırılmaya devam edilir. İsteğe göre sıcak veya soğuk olarak yenilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc70349
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2011
3,442 defa indirildi / yazdırıldı
Anadolujet Magazin
1,5 su bardağı pekmez
3 çorba kaşığı kavrulmuş ve ezilmiş haşhaş tohumu
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı dolusu kuru olarak kavrulmuş un
Teflon bir tencereye pekmezi ve bir kaşık tereyağını koyup yağ eridikten sonra kaynarken içine haşhaş tohumu konur. Güzelce karıştırarak biraz daha kaynadıktan sonra karıştıra karıştıra un eklenir. Koyulaşana kadar pişirilip altı kapatılır. Soğuduktan sonra kaşıkla şekil verip servis yapılır.
Not: Haşhaş helvasını, bol kalorili olması nedeniyle enerji vermesini de göz önüne alırsak; un oranını azaltıp içine biraz da dövülmüş ceviz ilavesiyle soğuduktan sonra kavanoza koyarsak sabah kahvaltısında çocuklarınızın ekmeğine sürebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc36068
Gönderme Tarihi: 01.May.2009
3,675 defa indirildi / yazdırıldı
Bu tatlı için kavrulup ezilmiş haşhaş gerekir. Bir dığana biraz yağ konur. Hafif ısınan yağa bir kilo pekmez dökülür ve kaynayınca, yarım kilo ezilmiş haşhaş ilave edilerek sürekli karıştırılır. Karıştırılırken, iki üç kaşık un ilave edilir. İyice koyulaşınca ocaktan alınır ve karıştırılmaya devam edilir. Sıcak ya da soğuk yenir.