| 
 
| 
 
 
 | 
 
Hasanpaşa Köfte | 
 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184746 
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2025 
51 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Köfte için:
 
600 g dana kıyma
 
1 adet yumurta
 
1 adet iri kuru soğan (rendelenmiş)
 
2 yemek kaşığı galeta unu
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kimyon
 
Püre için:
 
4 adet orta boy patates
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
Yarım su bardağı süt
 
Tuz
 
Sosu için:
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 su bardağı sıcak su
 
Üzeri için:
 
Rendelenmiş kaşar peyniri
 
 
Kıymanın içine rendelenmiş soğan, yumurta, galeta unu ve baharatları ekleyip yoğurun. Orta boy yuvarlak köfteler yapın ve ortalarını hafifçe çukurlaştırın.
 
Patatesleri haşlayıp ezin. İçine tereyağı, süt ve tuz ekleyerek pürüzsüz bir kıvam elde edin.
 
Hazırladığınız köfteleri yağlı kâğıt serili tepsiye dizin. 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
 
Köftelerin ortasındaki çukurlara patates püresini doldurun.
 
Salçayı sıcak suyla açın, köftelerin üzerine gezdirin.
 
Üzerlerine kaşar peyniri serpin. Peynirler eriyip hafif kızarana kadar yaklaşık 10 dakika daha fırınlayın.
 
Sıcak olarak servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
Hasanpaşa Köfte | 
 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc185364 
Gönderme Tarihi: 21.Ekm.2025 
74 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Köfte için:
 
500 g dana kıyma
 
1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
 
1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
 
1 yumurta
 
2 yemek kaşığı galeta unu (veya ekmek içi)
 
Tuz, karabiber, kimyon, pul biber
 
Püre için:
 
3-4 adet patates
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
½ çay bardağı süt
 
Tuz
 
Sos için:
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 su bardağı sıcak su
 
1 yemek kaşığı sıvı yağ
 
 
Kıyma, rendelenmiş soğan, yumurta, galeta unu ve baharatları yoğur. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar al, ortasını çukurlaştırarak küçük kaseler gibi şekil ver.
 
Şekil verdiğin köfteleri fırın tepsisine diz. 180°C'de 15 dakika kadar ön pişirme yap.
 
Patatesleri haşla. Ezip tereyağı, süt ve tuzla pürüzsüz kıvamlı bir püre hazırla.
 
Ön pişen köftelerin çukur kısımlarına püreyi doldur. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpiştirebilirsin.
 
Salçayı yağ ile kavur, üzerine sıcak su ekle. Hazırladığın sosu köftelerin bulunduğu tepsiye gezdir (köftelerin üzerine değil, aralarına).
 
Tepsiyi tekrar fırına ver, 15–20 dakika daha pişir.
 
Sıcak servis et.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Hasanpaşa Köftesi Tarifleri Sebze Köfte Tarifleri
 | 
 
 
 
 |