|
|
Hasanpaşa Kâğıt Kebabı |
|
vardar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.02.2007
Mesajlar: 394
|
Kısa URL: https://ml.md/lc12057
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2007
1,993 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
1200 gramlık kuzu eti (veya koyun eti),
2 olgun domates,
3 körpe havuç,
1 sap kereviz,
5 orta boy patates,
1 baş soğan,
1 tutam kekik,
1 çorba kaşığı sadeyağ,
yeteri kadar tuz ve karabiber
yağ kâğıdı.
Yapımı: Domatesin kabuklarını soyduktan çekirdeklerini çıkardıktan sonra bunu ufak parçalara doğramalı. Soğanı rendelemeli. Maydanozla kereviz yapraklarını temizleyip yıkadıktan sonra ince ince doğramalı. Havuçların dışlarını kazıdıktan sonra kabukları soyulmuş patateslerle birlikte bunları tavla zarı biçiminde ufak parçalara doğramalı. Eti kuşbaşı iriliğinde parçalara doğramalı. Sonra bu eti içinde bir çorba kaşığı sadeyağ ve rendelenmiş soğan bulunan tavaya koyup 5.10 dakika kadar karıştırarak kavurmalı.
Soğanlı et kavrulunca bunu yağ kâğıdının ortasına yerleştirmeli. Sebzeleri de üstüne serpiştirmelı.
Tuzunu, biberini ve kekiğini de serperek kattıktan sonra yağ kâğıdının uçlarını birleştirerek bunu iyice kapamalı. Kâğıt paketini bir fırın tepsisine yerleştirdikten sonra orta ısılı bir fırına sürmeli. Fırının ısısını hafifletmeli ve kebabı bu fırında iki saat kadar pişirmeli. Kebap pişince bunu kâğıdıyle servis tabağına yerleştirip sofraya çıkarmalı. Kâğıdı sofrada açmalı ve yemeği tabaklara bölmeli.
|
HASAN PAŞA KEBABI |
|
BoraBora
Aşçı
Kayıt: 26.04.2008
Mesajlar: 18 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc23453
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2008
2,413 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1 kg. koyun eti
3 soğan
1 kaşık tereyağı
kekik
tuz.
2-3 tane sivri biber
2 bardak su
Beşamel salçası:
2 çorba kaşığı tereyağı
2 kahve fincanı un
1,5 bardak süt
Yapılışı:
Bir tencereye parça eti koyup suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Ay şeklinde doğranmış soğanı ve yağ atıp kavurun. Et yağlıysa yağ koymaya gerek yoktur. 2 su bardağı su koyun pişirin. Eti bir fırın tepsisine yerleştirin. Etler pişmekte iken bir kuşaneye 2 kaşık tereyağını ve unu koyup kavuran. Süt de katıp dövercesine karıştırın. 2 su bardağı su ilave edip muhallebi kıvamında pişirin. Tepsideki etlerin üstüne döküp, kızgın fırına verin. Üstü kızarıncaya kadar pişirip, servis yapın.
ML® Hasanpaşa Köftesi için tıklayın
|
Hasanpaşa Kebabı |
|
oymakbeyi
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.05.2008
Mesajlar: 28 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc24202
Gönderme Tarihi: 30.May.2008
2,280 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi
750 gr. dilimlenmiş kemiksiz süt danası
3 adet büyükçe soğan
2 kaşık yağ
2 bardak su
Tuz
Karabiber
BEŞAMEL SOS İÇİN
1,5 kaşık yağ
2 çorba kaşığı un
1,5 bardak süt
1 fiske Hint cevizi
Tuz
1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
Soğanları halka halka doğrayarak, tek kişilik dilimler halinde hazırlanmış etleri yağla birlikte tencereye koyun. 10 dakika kadar orta ısıda yumuşatın.
İki bardak kaynar su ekleyin, suyu çekinceye kadar pişirin.
Ateşe dayanıklı yayvan cam bir kaba, ya da küçük kenarlı bir tepsiye et dilimlerini yan yana dizerek, az miktarda karabiber serpin.
Hazırlanan Beşamel sosu, dizilen etlerin üzerine yayın ve kaşar peyniri rendeleyin. Fırında üstten kızartın (Gratine edin).
Beşamel sos:
Bir kapta, tereyağını orta ateşte eritip unu ilave edin. Çırpma teliyle bir-iki dakika sürekli karıştırarak ara vermeden kaynar sütü ve rendelenmiş kaşarı ekleyerek 5 dakika daha pişirin. Tencereyi ateşten alıp içine tuz, karabiber ve dilerseniz Hint cevizi rendesi ilave edin. Bir tahta kaşıkla bir kaç kez karıştırarak baharatı yedirin.
|
|
Hasanpaşa Kâğıt Kebabı Tarifleri Kebaplar
|
|