|
|
Has Dolması (Şanlıurfa) |
|
son tahlil
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.07.2017
Mesajlar: 26 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc126914
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2017
2,801 defa indirildi / yazdırıldı
|
Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Has (Şanlıurfa'da marula verilen isim) - 1 adet
Sadeyağ - 10 gr.
Kuzu kıyma - 75 gr.
Domates salçası - 2 gr.
Karışık baharat - 1 gr.
Tuz - 2 gr.
Sarımsak - 2 diş
Koyun yoğurdu - 50 gr.
Dış yaprakları ayıklanan hasların yaprakları birbirinden ayrılmamasına dikkat edilerek bol suyla iyice yıkanır. Bir tencerenin içerisine sadeyağ konulur ve iyice ısındığında haslar eklenerek kavrulur. Haslar yumuşayınca altı kapatılır. Ayrı bir tencerede kıyma karabiber ve tuz ilavesi ile kavrulur. Hasların ortası iyice açılır, kavrulan kıyma doldurulduktan sonra içerisine konulan harç dökülmesin diye mutfak ipliği ile üst yaprakları bağlanarak tencereye dizilir. Suda eritilen salça ve tuz yemeğin üzerine dökülerek kısıkateşte pişirilir. Suyunu çekince servis tabağına alınıp üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Pirinç pilavı servis edilir.
|
|
Has Dolma (Şanlıurfa) Tarifleri Güneydoğu Anadolu Yemekleri
|
|