Kısa URL: https://ml.md/lc151871
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2020
1,563 defa indirildi / yazdırıldı
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
2 litre su
2 su bardağı üzüm pekmezi veya toz şeker
6 kaşık buğday nişastası
Pekmez ve su karıştırılır.
Nişastası eklenir.
Topaklanmaması için sürekli karıştırılır.
15 dakika kadar kaynatılır.
Üzerine arzuya göre ceviz veya fındık koyulur.
Kısa URL: https://ml.md/lc72606
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2012
6,056 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı pekmez
3 su bardağı soğuk su
1 su bardağı un
1 su bardağı ceviz
Pekmez, soğuk su ve un bir tencereye konur ve karıştırılır. Sonra orta ateşli ocağa yerleştirilir. Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirilir. Ateşten almadan hemen önce ceviz konur . Düz bir tabağa dökülür. Soğuyunca servis yapılır.