|
Hardallı Tereyağı |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc70105
Gönderme Tarihi: 23.Kas.2011
1,879 defa indirildi / yazdırıldı
|
120 gr (8 çorba kaşığı) tereyağı
1 çorba kaşığı hardal
1 kahve kaşığı tuz
1/2 kahve kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
Küçük bir kasede tereyağı tahta kaşıkla, hafif ve krema gibi oluncaya kadar kabartınız. Hardalı azar azar (her seferinde birer tatlı kaşığı), döverek tereyağa katınız. Tuzu, biberi ve maydanozu ekleyip, karıştırınız. Katılaşmasını sağlamak için soğutup, dilediğiniz biçimde kullanınız.
Not: Hardallı tereyağı, böbrek, ciğer, biftek, bonfile ya da ızgara balığın yanında ve sosları tadlandırmada kullanılabilir.
|
Hardallı Tereyağı |
|
ecenaz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.06.2009
Mesajlar: 44 Şehir: Antakya |
Kısa URL: https://ml.md/lc37749
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2009
2,040 defa indirildi / yazdırıldı
|
120 gr. tereyağı
1 çay kaşığı toz hardal
Hardalı karıştırabilecek kadar sirke
Tereyağını yumuşatınız. Tereyağına toz hardal ilâve ederek sirke ile döverek karıştırınız.
|
|