| 
 
 
 | 
Hardallı Kurabiye | 
  | 
sahra gülü 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.04.2008 
Mesajlar: 36 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc69018 
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2011 
3,059 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 çorba kaşığı hurma sirkesi
 
1 çorba kaşığı hardal
 
3 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
 
1 adet yumurta
 
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
1 çorba kaşığı toz kırmızıbiber
 
Tuz
 
2 su bardağı un
 
Üzerine:
 
Rendelenmiş kaşar peyniri
 
Çörekotu
 
 
Yumurtanın akını ve sarısını ayırın. Hurma sirkesi, hardal, tereyağı, yumurta sarısı, rendelenmiş kaşar peyniri, toz kırmızıbiber, tuz ve unu streç filme sarıp buzdolabında yarım saat bekletin. Daha sonra merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında açın ve kalıpla şekiller çıkarın. Üzerine çörekotu ile rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin.
 
 
 
 
Fotoğraf "seçin" tarafından gönderildi. 04.11.2015
  
 | 
Hardallı Kurabiye | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc105945 
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2015 
1,787 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
150 gr. tereyağı
 
2 su bardağı un
 
1 paket kabartma tozu
 
1 yumurta
 
100 gr. kaşar peyniri
 
1 çorba kaşığı acılı hardal
 
Kırmızı pul biber, kekik ve tuz
 
 
Unu ve yağı elinizle ufalayın. Hardal, kabartma tozu ve baharatları ekleyip karıştırmaya devam edin. Rendelenmiş kaşar peyniri ve yumurtayı ekleyip yumuşak bir hamur yapın. İstediğiniz şekli verip fırın tepsisine dizin. 200 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alarak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |