| 
 
 
 | 
Hardal Soslu Somon | 
  | 
ayda 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.10.2009 
Mesajlar: 20 Şehir: Adıyaman | 
Kısa URL: https://ml.md/lc42379 
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2009 
3,616 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
2 dilim somon fileto
 
2 kaşık tatlı hardal
 
2 kaşık toz şeker
 
1 tatlı kaşığı soya sosu
 
2 kaşık su
 
 
Yapılışı
 
Bir kâse içinde hardal, su, şeker ve soya sosu karıştırılarak bir sos hazırlanır. Somon filetolar teflon tavada veya ızgarada iki tarafı kızaracak şekilde pişirilir. Servis tabağına alındığında üzerine hazırlanan sos dökülüp roka ile servis yapılır.
  
 | 
Hardallı Somon | 
  | 
murat...murat...murat... 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.03.2013 
Mesajlar: 53 Şehir: İskenderun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc102876 
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2014 
2,114 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
500 gr. somon
 
2 adet kırmızı soğan
 
3 çorba kaşığı hardal
 
3 çorba kaşığı balzamik sirke
 
2 diş sarımsak
 
Kekik, biberiye, kırmızı pul biber
 
 
Balığı dilimleyin. Bir fırın tepsisine halka halka doğranmış soğanları koyun, üzerine balıkları dizin. Bir kavanozun içinde hardal, sıvı yağ, balzamik sirke, ezilmiş sarımsak ve baharatları çırpın. Bu sosu tepsideki balıkların üzerine dökün. 200 derecede 20 dakika kadar pişin.
  
 | 
Hardal Soslu Somon Balığı | 
  | 
günler 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.06.2014 
Mesajlar: 34 Şehir: Bilecik | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133424 
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2018 
833 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Somon balığı
 
Dereotu
 
Sirke
 
Limon suyu
 
Defne yaprağı
 
Karabiber
 
Tereyağı
 
Yeşil soğan
 
Un
 
Krema
 
Hardal
 
Tuz
 
 
Balıkları geniş bir tavaya yerleştirip üzerlerine sirke, tuz, karabiber, limon suyu, defne yaprakları ve 1,5 bardak suyu ilave edelim. Balıkların içinde bulunduğu su kaynadıktan sonra ateşi kısıp 10 doakika pişirelim. Bu arada sosu hazırlamak için tavada tereyağını eritelim. Yeşil soğanları kavurup unu ilave edelim. Soğanlı unlu karışıma krema, dereotu ve tuzu ilave edelim. Devamlı blendır ile karıştırarak sosu kaynatalım ve koyulaşmasını sağlayalım. Limon suyu ve hardalı ilave edip 1-2 dakika daha karıştrarak sosumuzu kısık ateşte kaynatıp ateşten alalım. Balıklarımızı servis tabağına alalım, üzerine sosu dökerek taze patateslerle servis yapalım.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |