Kısa URL: https://ml.md/lc149703
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2020
514 defa indirildi / yazdırıldı
1 çay bardağı erişte
1 çay bardağı tel şehriye
Yarım su bardağı nohut
1 yemek kaşığı haşlanmış yeşil mercimek
4 su bardağı et suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı domatessalçası
Kırmızı pul biber
Nane
Tuz
Nohut ve mercimeği ayrı ayrı haşlayın.
Et suyunu tencerede kaynatın.
Kaynayınca erişte, şehriye, nohut, mercimek ve tuzu et suyuna ilave edin.
Altını kısıp 15 dakika kadar pişirin.
Bu sırada tereyağını bir tavada kızdırın.
İçine salçayı ekleyip kavurun.
Nane ve pul biberi de ekleyip sos haline getirin.
Sosu çorbanıza ekleyip karıştırın ve bir taşım daha kaynatın.
Hanımağa çorbası servise hazırdır.
Kısa URL: https://ml.md/lc174976
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2023
195 defa indirildi / yazdırıldı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı erişte
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
2 yemek kaşığı tel şehriye
6 su bardağı su
1 çay kaşığı sebzeli çeşni
Üzeri için;
Bir tutam maydanoz
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kuru nane
Geniş ve derin bir tencereye sıvı yağı ekleyin. Üzerine soğanları rendeleyerek kavurmaya başlayın.
Soğan pembeleştiğinde salçayı ilave edin.
Üzerine 6 su bardağı suyu ve çeşniyi ekleyerek kaynamaya bırakın.
Kaynamaya yakın suya erişteyi ve tel şehriyeyi ekleyip fokurdayana kadar bekleyin.
Kaynayan suya nohutu ve yeşil mercimeği de ekleyerek 5 dakika daha kaynatıp altını kapatın.
Pişen çorbanızın üzerine ince kıyılmış maydanozu da çorbanıza ekleyerek tencerenin kapağını kapatıp 5-6 dakika dinlenmeye bırakın.
Bu sırada bir tavada tereyağını eritin ve üzerine naneyi ekleyerek yakın. Karışımı çorbanın üzerine ilave ederek, karıştırın. Çorbanız hazır.