|
Hamursuz (Afyonkarahisar) |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc53361
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2010
5,642 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.afyonyemekleri.com
Malzemeler:
1 kg. un
1 su bardağı süzme yoğurt
2 yumurta
1 tatlı kaşığı soda (karbonat)
1 çay bardağı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su
Yapılışı:
Unu eleriz. Yoğurt, yumurta, yağ, soda ve tuzu ve biraz da su katıp yoğururuz. Katı bir hamur elde ederiz. Parmaklarımızla bezeleri açarız. Açınca üstüne yoğurtla yumurtanın sarısını süreriz. Fırına veririz. Üzerine isteğe bağlı olarak haşhaş da sürebiliriz.
Fotoğraf "seylan" tarafından gönderildi. 07.11.2019
|
Hamursuz (Afyonkarahisar) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc116401
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2016
2,984 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.kulturportali.gov.tr
9 su bardağı un
1 su bardağı yağ
1 yemek kaşığı yağlı haşhaş
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
Yumurta, un, yoğurt, yağ, tuz, karbonat, ve su ile sert bir hamur hazırlanır. Hazırlanan bu ekmek hamuru yuvarlak yuvarlak parçalara ayrılır ve elle yassıltılır. Üzerine haşhaş sürülür. Kenarlardan parçalar kesilip ortaya toplanır ve yuvarlanır. Yuvarlak parçalara ayrılan hamur el ile bastırılarak tekrar yassıltılır, üzerine tekrar haşhaş veya yoğurt sürülür ve üzerine çatal veya bıçak ucuyla şekil verilerek 220-240 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirilir. Not: Tok tutan, özellikle sabah kahvaltılarında katıksız olarak yenilebilen bir ekmektir.
|
Hamursuz (Afyonkarahisar) |
|
mikro
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.05.2020
Mesajlar: 29 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc150721
Gönderme Tarihi: 23.May.2020
382 defa indirildi / yazdırıldı
|
Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1400 Gr Un
220 Gr Yağ
50 Gr Yağlı Haşhaş
2 Adet Yumurta
200 Gr Yoğurt
1 Tatlı Kaşığı Karbonat
1 Çay Kaşığı Tuz
Yumurta, un, yoğurt, yağ, tuz, karbonat ve su ile sert bir hamur hazırlanır.
Hazırlan bu ekmek hamuru yuvarlak parçalara ayrılır ve elle yassıltılır. Üzerine haşhaş sürülür.
Kenarlardan parçalar kesilip ortaya toplanır ve yuvarlanır.
Yuvarlak parçalara ayrılan hamur el ile bastırılarak tekrar yassıltılır, üzerine tekrar yoğurt veya haşhaş sürülür ve üzerine çatal veya bıçak ucuyla sekil vererek 220 -240 derecede ısıtılmış fırında 30 dk. pişirilir.
|
|