|
Hamurlu Elma Tatlısı |
|
Roman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.10.2005
Mesajlar: 42 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc2044
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2006
2,118 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
200 gr pudra şekeri
5 adet ekşi elma
225 gr margarin
250 gr un
3 adet yumurta
vanilya
bir çay kaşığı karbonat
Şurup malzemesi:
1/ 2 kg toz şeker
çeyrek limon
300 gr su
HAZIRLANIŞI
Unu eleyip ortasını açın, pudra şekeri, iki yumurta, eritilip soğutulmuş margarin, karbonat ve vanilyayı katıp birlikte yoğrun. On dakika dinlendirildikten sonra yumurta iriliğinde parçalara bölün. Soyup, içlerini çıkarıp ikiye böldüğünüz elmalann her tarafını bu hamurla sıvayıp,kaplayın. Yağladığınız bir tepsiye bombeli kısmı üste gelecek şekilde dizin ve üzerine bir yumurta sarısı sürüp, fırına verin. Soğuttuğunuz şuruba sıcak kurabiyeleri batırıp, çıkartın.
Not: Arzu ederseniz üzerine kaymak veya şamfıstığı rendesi koyabilirsiniz.
|
Hamurlu Elma Tatlısı |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc5757
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2006
2,078 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
2 yumurta
3 çay bardağı un
1,5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket hamur kabartma tozu
YAPILIŞI
Elmaları dilimleyip yağlanmış fırın kabının dibine döşeyin. Üzerine şeker serpin. Diğer malzemelerden hazırladığınız karışımı elmaların üzerine dökün. Fırında pişirdikten sonra soğutun ve ters çevirerek servis yapın.
Not: Üzerine de dilerseniz tarçın veya krem şanti koyun.
|
Hamurlu Elma Tatlısı |
|
LüküsHayat
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.08.2007
Mesajlar: 21
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16902
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2007
2,259 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet elma,
10 gram kuru üzüm,
20 gram şeker,
2 gram tarçın,
2 gram margarin.
Hamur için:
100 gram un,
20 gram margarin,
çeyrek paket kabartma tozu,
1 tutam tuz,
1 bardak su
Soyulmuş ve küp doğranmış elmaların hepsini kuru üzüm, tarçın, margarin ve şekerle harmanlayın. Elmalar diri kalacak şekilde soteleyin. Hamur için gerekli olan tüm malzemeyi iyice yoğurun. Hamuru 25 cm. çapında yuvarlak açın. Elmalı harcın yarısını hamurun üzerine yayın. Hamurun kenarlarını harcın üzerine bohça şeklinde kapatın. Diğer elmalı harcı servis tabağına yayın. Kızarttığınız hamuru harcın üzerine koyun. Yanında vanilyalı dondurmayla birlikte servis yapın.
|
|