|
Hamurlu Çorba |
|
inciacarsoy
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.03.2008
Mesajlar: 46 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc22437
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2008
3,263 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
1/2 kg kıyma
2 çorba kaşığı tereyağı (30 gr)
3 adet çarliston biber (ince kıyılmış)
8 su bardağı sıcak su (2 lt)
1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber
2 çay kaşığı kekik
1/2 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
Tuz
Karabiber
Hamur için:
2 su bardağı un (300 gr)
1/2 su bardağından biraz az su (100 ml)
Yapılışı
Tereyağını derin bir tencerede eritin. Kıymayı iyice pişene kadar kavurun.
ince kıyılmış çarliston biberleri, kavurduğunuz kıymaya ilave edin.
8 su bardağı sıcak suyu, kıyma karışımına ekleyin ve kısık ateşte kaynamaya bırakın.
Bir kaseye kaynayan çorbanın suyundan 2 çorba kaşığı ayırın ve bu suda; 1/2 çorba kaşığı salçayı iyice eritip, tekrar çorbanın içine karıştırın.
Bu arada hamur için 100 ml su ve 2 su bardağı unu karıştırıp, elinizde iyice ufalayarak küçük hamur parçaları haline getirin.
Bu hamur parçalarını kaynayan çorbanıza ilave edin.
Tuz, karabiber, kekik, kırmızı pul biber ile lezzetlendirin ve arada bir karıştırarak, 10 dk, kısık ateşte pişirin.
Çorbanızı, sıcak çorba tabaklarında, kıyılmış maydanoz ile servis yapın.
|
HAMURLU ÇORBA |
|
senem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.01.2009
Mesajlar: 40
|
Kısa URL: https://ml.md/lc33339
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2009
2,910 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
4 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı margarin
5 bardak et suyu
1/4 demet maydanoz
1 yumurta.
Hazırlanışı:
Unu bir hamur tahtasına koyun. Bunun ortasında bir çukur açın. Buraya hafifçe yumuşatılmış olan margarini ve. yumurtayı koyun. Hamuru yoğurun. Bir saat kadar dinlendirdikten sonra, hamuru 1/2 cm. kalınlığında açın. Et suyunu bir tencereye koyarak kaynatın. Küçük parçalar halinde kestiğiniz hamurları bu suyun içine atarak 10 dakika kaynatın. Tuzu ilave edin. Kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapın.
|
HAMURLU ÇORBA |
|
vuslat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.01.2009
Mesajlar: 35 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc33181
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2009
2,872 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
1 yumurta
1 çorba kaşığı su
1 tutam tuz
100 gr. un
Çorba için:
1 litre et suyu
1/2 demet maydanoz
Hazırlanışı:
Hamuru için yumurtayı, su ve tuz ile birlikte bir kapta köpürünceye kadar çırpın. Yavaş yavaş unu ilave edin. Düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamur tahtasını uniayın. Hamuru bunun üzerinde çok ince bir şekilde açın. 30 dakika kurumasını bekleyin. Sonra 5 cm. inceliğinde parçalar halinde kesin. Bu parçaları da verev olarak bölün. Et suyunu ısıtın. Hamurları içine atın. 10 dakika pişirin. Bu arada maydanozu ince ince kıyın. Çorbaya ilave edip servis yapın.
|
|