| 
 
| 
 
 
 | 
 
HAMURA SARILMIŞ ELMA | 
 
  | 
kartopu 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 25.01.2008 
Mesajlar: 18 Şehir: Kars | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20912 
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2008 
2,429 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4 kişilik
 
MALZEME:
 
Hamur:
 
300 g un,
 
150 g tereyağı,
 
1 tutam tuz,
 
2 yemek kaşığı esmer şeker,
 
2 küçük yumurta sarısı
 
iç:
 
4 ekşi elma,
 
100 g esmer şeker,
 
tepsi için tereyağı,
 
serpiştirmek için pudra şekeri
 
 
1. Unu, tereyağı, tuzu ve şekeri geniş bir kapta karıştırıp ufalayın. Yumurta sarılarını ve 4 yemek kaşığı su ile hamur yoğurun. Hamuru 1 saat buzdolabında bekletin.
 
2. Elmaları yıkayarak kurulayın, çekirdek evlerini çıkartın ve soyun.
 
3. Fırını 200 derecede ısıtın. Hamuru unlu zemin üstünde 5 mm kalınlığında açın. Tekerlek ile 4 kare kesin.
 
4. Elmaları hamur parçaların ortasına dizin, içlerine esmer şeker doldurun. Hamuru elmaların etrafına sarın. Elmaları yağlanmış tepsiye koyun ve 45 dakika pişirin. Üstleri fazla kızarırsa folyo örtün.
 
5. Elmaları fırından çıkarın ve ızgaranın üstünde soğumaya bırakın. Pudra şekeri serpiştirin ya da krem şanti ile servis yapın.
  
 | 
 
Hamurlu Elma Tatlısı | 
 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc111662 
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2015 
1,702 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4 adet mayhoş elma
 
1 çay bardağı şeker
 
Hamuru için:
 
2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)
 
2 çorba kaşığı pudra şekeri
 
10 çorba kaşığı kadar un
 
120 gram tereyağı
 
Üzeri için:
 
3 çorba kaşığı portakal reçeli
 
2 çorba kaşığı pudra şekeri
 
 
Öncelikle elmaların çekirdeklerini çıkartıp ortasını boşaltın. İçine şeker serpip bekletin. Hamuru yapıp birkaç yaprak yapmak için ayırın ve kalan hamuru elmalarıyla kaplayın. Yaprak yapıp elmaların üzerine koyun, yumurta sarısı sürüp 200 derecede pişirin. Çıkınca reçel sürüp pudra şekeri serpin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
HAMURA SARILMIŞ ELMA Tarifleri Akıtma Tarifleri
 | 
 
 
 
 |