| 
 
| 
 
 
 | 
 
Hamur Tatlısı | 
 
  | 
neyzen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.10.2006 
Mesajlar: 169
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8182 
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2006 
2,654 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 su bardağı un 
 
250 gram sadeyağ (Hamuru kızartmak için)
 
1,5 su bardağı tozşeker                                   
 
2 adet yumurta
 
1/4 limon
 
1 kaşık tereyağı
 
1/2 bardak hamura konacak su 
 
Yeteri kadar su
 
1 su bardağı şekere konacak su
 
 
Bir kap içinde bir kaşık yağ eritilir. Yarım bardak su, gayet az tuz ilâve edilip kaynatılır. Elenmiş bir bardak un, kaynar suya katılıp tahta kaşıkla karıştırılır. Gayet ağır ateşte hamur on dakika alt üst edilerek pişirilir. El dayanacak derecede soğuduktan sonra iki adet yumurta kırılır, iyice yoğurulur. Pişirilecek kaba 250 gram yağ konur, hamur istenen şekilde yuvarlanır, yağ içine konur ve orta ateşte ağır ağır kızartıp kevgire çıkarılır. Bir bardak su ile kaynamış koyu, soğuk şeker içine hamurlar atılır. Şekeri çektiten sonra tabağa çıanlır. (Yağda kızaracak hamurlar, bir misli büyüyeceğinden ona göre hamuru yuvarlamalı-dır. Unların cinsine göre hamur tutması değişir. Bazı özsüz unlar pişince gevrek olacağından bir yumurta bütün diğerinin yarısı konulur.) Hamur daima soğuk yağa yuvarlanacaktır.
  
 | 
 
Hamur Tatlısı | 
 
  | 
LüküsHayat 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.08.2007 
Mesajlar: 21
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16892 
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2007 
5,705 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
3 çorba kaşığı süt tozu
 
2 çorba kaşığı un
 
1 çorba kaşığı margarin
 
yarım çay kaşığı kabartma tozu
 
1 çay kaşığı safran
 
1 buçuk su bardağı şeker
 
Sıvı yağ (kızartmak için)
 
 
Tatlının   şurubunu   hazırlamak için, şekeri 2 su bardağı su ile kaynatın. Süt tozu, un, margarin, kabartma tozu, 1 çorba kaşığı su ve safranı karıştırıp, yoğurarak bir hamur hazırlayın, Hazırladığınız hamurdan 12 adet küçük top yapın.
 
Hamur toplarını kızgın yağda pişirin. Tatlıyı ateşten alır almaz şuruba atın. Tatlı, şurubunu çektikten sonra servis yapın.
  
 | 
 
Hamur Tatlısı | 
 
  | 
Kimya Hatun 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.02.2011 
Mesajlar: 31 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc62685 
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2011 
2,091 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
250 gram un
 
100 gram tereyağı
 
5 yumurta
 
1,5 bardak su
 
bir tutam tuz
 
100 gram kabuğu soyulmuş ve çekilmiş badem
 
250 gram ayçiçeği yağı (kızartmak için)
 
750 gram şeker
 
2 bardak su
 
biraz limon suyu
 
yeşil fıstık
 
 
750 gram şeker, 2 bardak su ile kaynatılır koyulaşınca limon suyu eklenerek şurup şaoğumaya bırakılır.
 
Su, 100 gram tereyağı, tuz, beraber kaynatılır, 250 gr. un ilâve edilir. Karıştırılarak hamur haline getirilir, ateşten İndirilir, ılık oluncaya kadar bırakılır. Yumurtalar birer birer ilâve edilir. Badem de konur. Ceviz kadar parçalara ayrılır, yuvarlanır, geniş delikli tek elek üzerine bastırılarak yassıltılır. İkiye bükülür, ılık yağa atılır. Sonra kızdırarak pişirilir. Kızartılan parçalar soğuk şuruba atılır. Tabağa alınır, üzerine çekilmiş yeşil fıstık serpilir.
 
 
Not: İkinci grubu tavaya atmadan önce yine yağı ateşten indirip ılıtmalı.
  
 | 
 
Hamur Tatlısı | 
 
  | 
sülük 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.06.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Hatay | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143711 
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2019 
1,076 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 su bardağı un
 
2 adet yumurta
 
1 kaşık tereyağı
 
Çeyrek limon
 
Yarım bardak su
 
100 gram kaymak
 
250 gram kızartma yağı
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
Şerbet için:
 
1,5 bardak su
 
200 gram toz şeker
 
 
Elenmiş un, yarım bardak su ve yağ ile hamuru hazırlayın. 8-10 dakika sonra içine yumurtaları kırın.
 
Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapın ve kızartma yağında pişirin. Pişirdiğiniz hamurları hazırladığınız şerbetin içine atıp servis tabağına alın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Hamur Tatlısı Tarifleri Vezir Parmağı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |