|
Hamur açılan taş ya da tahta |
|
reyyan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2009
Mesajlar: 52 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc40253
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2009
3,041 defa indirildi / yazdırıldı
|
Herhangi bir hamur tutmak ya da açmak için, hamur açacakJaş ya da tahtaya ihtiyaç vardır. Fakat imkân olduğu takdirde taşı daima tahtaya tercih etmelidir. Çünkü föyete, miföyete, mayalı kruvasan gibi fazla yağ yiyen hamurların bilhassa yazın, buzlanmış taş üstünde açmak mecburiyeti vardır. Tahtayı buzlamak mümkün olmayacağından bu gibi hamurlar için taş çok önemlidir.
|
HAMUR TAHTASI |
|
menter
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.07.2009
Mesajlar: 37
|
Kısa URL: https://ml.md/lc38054
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2009
2,203 defa indirildi / yazdırıldı
|
Mutfakta bulunan masanın üstü sert ağaç alüminyum yahut emaye ise ayrıca bir hamur tahtasına ihtiyaç yoktur. Masa üzerine kalın bir masa muşambası yayarak hamur açılabilir. Hamur tahtasının sert bir ağaçtan yahut düz mermerden olması uygundur. Tahtadan yapılan hamur tahtası, ağacı kurumuş, fırınlanmış, sert, budaksız olmalıdır. Mermer, üzerinde çalışılması kolay ve temizliği kolaydır.
|
|