Kısa URL: https://ml.md/lc114311
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2016
1,339 defa indirildi / yazdırıldı
1 bardak un
2 bardak su
1 adet soğan
2 dal maydanoz
1 yemek kaşığı margarin
2 bardak sıvıyağ
Unu, suyu, margarini ve ince ince kıydığımız soğan ile maydanozu bir kaba ekleyip malzemeler iç içe geçecek şekilce çırpıyoruz. Bir tavada sıvı yağı kızarttıktan sonra harçtan birer kaşık dökerek kızartıyoruz.
Not: Harcımıza bir tutam tuz ve bir tutam şeker atarsanız daha lezzetli olur.
Kısa URL: https://ml.md/lc60803
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2011
3,191 defa indirildi / yazdırıldı
120 gr (1 su bardağı) un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
kahve kaşığının ucuyla karabiber
1 tatlı kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
4-5 çorba kaşığı su
1 litre (5 su bardağı) tavuk suyu
Un, kabartma tozu, tuz ve biberi büyük bir kaseye eleyip maydanoz ve tereyağı katarak iyice karıştırınız. 4 çorba kaşığı su ekleyip karışım iri pürtükler halinde olana kadar yoğurunuz. (Oldukça sert ve yapışmayan bir hamur elde etmek için bir kaşık su daha gerekebilir.) Karışımı toparlayıp pürtüksüz ve esnek olana kadar hafif hafif yoğurunuz.
Bıçakla hamuru sekize kesip her birini top biçiminde yuvarlayarak bir kenara bırakınız.
Orta boy bir tencerede tavuk suyunu harlı ateşte kaynatıp lokmaları içine atarak 2-3 dakika pişiriniz. Tencerenin kapağını kapatıp ateşin altını kısarak lokmaları 15-18 dakika daha ağır ateşte pişiriniz. Kepçeyle lokmaları tencereden alıp servis ediniz.