|
Hamsili Pilav |
|
satı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.11.2011
Mesajlar: 122 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc77484
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2012
1,805 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Tutam nane
4 Adet soğan
1 Tutam tuz
1 Tutam karabiber
1 Tutam maydanoz
1 Su Bardağı pirinç
2 Su Bardağı sıcak su
1 Kg. hamsi
Pilav için soğanları doğrayın ve yağda kavurun. Pirinci yıkayıp ekleyin. Birlikte biraz daha kavurun. Üzerine tuz ve kaynar su ekleyin. Kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alın ve biraz soğutun. Üzerine bol maydanoz, nane ve karabiber ekleyin. Hamsileri temizleyip, kılçıklarını çıkartın. Fırın tepsisini yağlayıp, hamsilerin bir kısmını sırtı tepsiye gelecek şekilde yerleştirin. Üzerine pilav döküp tepsiye yayın. Kenarlardan sarkan hamsileri pilavın üzerine kapatın. Kalan hamsileri de pilavın üstüne sırtı dışarı gelecek şekilde yerleştirin. Kesinlikle su koymayın. Orta ısılı fırına verip, hamsiler toplanmaya başlayana kadar pişirin.
|
Hamsili Pilav |
|
ağır osman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.11.2012
Mesajlar: 87 Şehir: Kars |
Kısa URL: https://ml.md/lc83687
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2012
1,783 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
3 Bardak PİRİNÇ
2 Çorba Kaşığı kuş üzümü
10 Dal maydanoz
2 Çorba Kaşığı dolmalık fıstık
1 Adet soğan
1 Kg. hamsi
İlk olarak pilavını hazırlayın.Bunun için ilk önce soğanı sana klasikte kavurun .Kavrulduktan sonra üzerine pirinci ekleyip biraz daha kavurun. Daha sonra kuş üzümü ,dolmalık fıstığı ve tuzunu da ekleyin. Kavrulunca üzerine suyunu ekleyin.Suyunu çekince içine dereotunu ilave edin ve karıştırın.B u arada hamsilerin kılçıklarını temizleyin. Parlak kısımlarını mısır ununa bulayın. Fırın kabının içine hamsinin parlak kısımları dışa gelecek şekilde dizin. Pişirdiğiniz pilavı içine dökün ve üstünü hamsi ile kaplayın.180 derece de pişirin.
|
Hamsi Pilavı |
|
cennet gözlüm
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.08.2012
Mesajlar: 34 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc79087
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2012
1,735 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Bardak PİRİNÇ
Biraz Nane
1 Çay Kaşığı tuz
1 Biraz PUL BİBER
1 Adet maydonaz
500 gr hamsi
1 Adet sogan
Hamsileri temizleyip içinin kılcıgını alalım ayrı yerde soganı sanayı ayrı tencerede kavurup pirinçleride koyalım pilav kıvamı yapalım sonra pul biber nane maydonozuda koyup pilav gibi yapalim sonra hamsileri tavaya dizelim ustune yaptıgımız pilavı koyalım üstune gene hamsi dizelim ve arkalı önlü kızartalım.
|
Hamsili Pilav |
|
sedan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.04.2008
Mesajlar: 112 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc78225
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2012
1,519 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 Gr Sana Klasik
4,5 Su Bardağı baldo pirinç
1 Biraz tuz
2,5 Çorba Kaşığı kuşüzümü
2 Adet soğan
3 Çorba Kaşığı çamfıstığı
500 gr hamsi
Hamsilerin kılçıklarını ayıklayın. Margarini tencerede eritip çamfıstığını kavurun. Kuşüzümünü ilave edip karıştırın. Soğanları soyup kıyın. Tencereye ekleyip kavurun. Dört bardak su ve yeterince tuz ekleyip kaynamaya bırakın. Bol suyla yıkayıp süzdüğünüz pirinci ekleyip karıştırın. Tepsiye bir kat hamsi dizip üzerine pişirdiğiniz pilavı yayın. Kalan hamsileri de pilavın üzerine dizin. Sıcak fırında hamsiler kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
|
|