| 
 
| 
 
 
 | 
 
Hamsili Pilav | 
 
  | 
nedimex 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 17.07.2005 
Mesajlar: 564 Şehir: Kadiköy/Istanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2197 
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2006 
3,535 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 kg hamsi (ayıklanmış)
 
400 gr pirinç
 
2 orta boy soğan
 
Kuş üzümü
 
Dolmalık fıstık
 
Maydanoz
 
Kırmızı pul biber
 
Karabiber
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
50 gr tereyağı
 
1 su bardağı su
 
 
Servis tepsisini önce yağlayalım. Sonra ayıkladığımız hamsiyi düzgün bir şekilde alt kısmına ve yanlara dizelim. Tamamlandıktan sonra soğanı ince ince doğruyoruz. Pirinci yıkadıktan sonra soğana ilave edelim, maydanoz, baharat, üzüm ve fıstığı yıkayarak bu malzemelere ilave edelim. Bir miktar hamsiyi bölerek bu karışıma ilave edelim. Birbirine iyice karıştırıp tuzunu da katarak hamsilerin üzerine döşeyelim. Daha sonra tepsinin yanlarındaki hamsileri elimizle diziyoruz. Kalan hamsileri pilavın üzerine iyice yerleştiriyoruz. Açık yer kalmayacak şekilde üzerine sıvı yağ ve tereyağını ilave ediyoruz. Suyunu da koyup kısık ateşte pişirelim.
 
 
 ML® Hamsili Pilav için tıklayın
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Hamsili Pilav Tarifleri Bezelyeli Pilav Tarifleri
 | 
 
 
 
 |